Intalnirile Scriitorilor Romani din Diaspora - prima editie

ÎNTÂLNIRILE SCRIITORILOR ROMÂNI DIN DIASPORA


Comitetul Director al USR
(Uniunea Scriitorilor din România) întrunit în şedinţă din prima parte a acestui an şi-a dat acceptul în legătura cu proiectul meu care vizează organizarea unor întâlniri anuale cu scriitorii români din diaspora. Uniunea Scriitorilor din România asigură cazarea invitaţilor la Vila Scriitorilor de la Neptun. Întalnirile Scriitorilor Români din Diaspora - prima ediţie sunt preconizate pentru toamna acestui an. Scriitorii români din diaspora (membri ai USR) interesaţi să participe la acest eveniment sunt rugaţi să mă contacteze pe mail pentru a obţine mai multe informaţii: vlasin_gelu@yahoo.es- prima ediţie -
2010


Spaţiul Cultural European în contextul actual
Perspective şi Oportunităţi
Locul desfăşurării: Neptun, Vila Scriitorilor
Periodicitate: anual (24 - 26 septembrie)
Preşedinte Eveniment: Nicolae Manolescu
Coordonator proiect: Gelu Vlaşin,
Asistenţi coordonatori: Cosmin Ciotloş, Un Cristian

Modalităţi de desfăşurare:

La fiecare ediţie a întâlnirilor vor participa 25 de scriitori români din diaspora si 25 din România. În prima zi vor fi invitate câteva importante personalităţi ale spaţiului cultural românesc din afara graniţelor care vor susţine o scurtă alocuţiune. În ziua 2 şi 3 vor avea loc dezbateri libere asupra literaturii române în general şi asupra condiţiei scriitorului român din diaspora. Toti scriitorii romani din diaspora vor primi cate o diplomă de onoare. La fiecare ediţie vor fi acordate 2 premii: Premiul pentru promovarea literaturii române în afara graniţelor si Premiul pentru promovarea imaginii României în străinătate

Obiective:

Stabilirea unui legături mai bune între scriitorii români din diaspora şi cei autohtoni. Reabilitarea participativă a membrilor USR din afara graniţelor ţării. Promovarea imaginii USR atât în ţară cât şi în străinătate. Crearea unor posibile parteneriate în străinătate între USR şi instituţii similare prin intermediul contactelor pe care le deţin scriitorii români din diaspora. Realizarea unor schimburi interculturale între delegaţii ale USR şi delegaţii ale organizaţiilor similare din străinătate

Motivaţie:

În acest moment se simte acut lipsa unui punct de reper şi de întâlnire dintre scriitorii români din diaspora şi cei autohtoni. Scriitorii români din diaspora se simt ignoraţi cu desăvărşire deşi în majoritatea cazurilor şi-ar dori o participare activa la activităţile USR. Majoritatea scriitorilor români din dispora sunt foarte bine poziţionaţi în comunităţile în care-şi desfăşoara activitatea. Prin poziţionarea lor în comunitate, scriitorii români din dispora ar putea să contribuie activ la stabilirea unor parteneriate culturale precum şi la schimburi interculturale între USR şi delegaţii similare din străinătate.
http://geluvlasin.blogspot.com

Vizualizări: 76

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru în reţeaua literară / la red literaria !

Alătură-te reţelei reţeaua literară / la red literaria

Comentariu publicat de Lucretia Berzintu pe Martie 20, 2010 la 10:05am
E bună inițiativa. Felicitări! O întrebare am: Cum pot participa scriitorii români din Israel, care nu sunt în Diaspora, ci la ei acasă?
Așa că, numai prin titlul acestei întâlniri, scriitorii români din Israel, care sunt destul de mulți, sunt eliminați.
Poate ar fi fost mai bine să se spună ”Scriitorii români dinafara României”. S-au mai organizat asemenea întâlniri la Neptun, sub denumirea de ”Întâlnirea scriitorilor români de pretutindeni”, unde, de fiecare dată au fost prezenți și scriitori din Israel. Mult succes!
Comentariu publicat de Iosif Elisabeta pe Martie 19, 2010 la 7:23pm
Salut cu bucurie iniţiativa dumneavoastră şi aprobarea proiectului dumneavoastră în Comitetul director al USR.
E un lucru pe care l-am simţit necesar şi eu, ca iubitor de cultură europeană şi nu numai, dar si ca scriitor, solicitând colaborarea unor scriitori români din Diaspora la revista noastră de literatură, arte, carte, distribuită online.
Intr-un an de zile de existenţă "Cetatea lui Bucur" s-a bucurat de prezenţa unui numar apreciabil de scriitori şi publicişti din Diaspora, dornici să comunice cu ţara. Personalităti importante româneşti de pe toate continentele ni s-au alaturat.
Felicitari stimate domnule Gelu Vlasin pentru idee şi iniţiativă si conducerii Uniunii Scriitorilor pentru punerea ei în practică.
Comentariu publicat de silvia caloianu pe Martie 19, 2010 la 4:14pm
Nu a existat pana acum asa ceva? Interesanta initiativa, felicitari!
Comentariu publicat de Gelu Vlaşin pe Martie 19, 2010 la 1:42pm
Sa-mi trimiteti un mail cu datele dvs.
Comentariu publicat de SONJA D SZIMON pe Martie 19, 2010 la 1:00pm
daca asi dori sa particip ce ar trebui sa fac?
Sonja D Szimon
Comentariu publicat de Vasilica Ilie pe Martie 19, 2010 la 12:07pm
Felicitari pentru initiativa! Va doresc mult succes, tuturor!!!

© 2018   Created by Gelu Vlaşin.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor