"-Ai vrea sa-mi iei un interviu? deci…..zise Dumnezeu.
-Daca ai timp... am raspuns eu.

Dumnezeu a zâmbit, spunând:
-Timpul meu este eternitatea. Ce intrebari ai vrea sa-mi pui?

-Ce te surprinde cel mai mult la oameni?

Dumnezeu a raspuns:

-Faptul ca se plictisesc de copilarie, se grabesc sa creasca, apoi iarasi tânjesc sa fie copii; ca îsi pierd sanatatea ca sa faca bani si apoi îsi cheltuiesc banii ca sa-si refaca sanatatea; faptul ca se gandesc cu teama la viitor si uita prezentul iar astfel nu traiesc nici prezentul nici viitorul; ca traiesc ca si cum nu ar muri niciodata si mor ca si cum nu ar fi trait.

Dumnezeu mi-a luat mana si am stat tacuti un timp. Apoi am intrebat:

-Ca un parinte, care sunt câteva din lectiile de viata, pe care ai dori sa le învete copiii Tai?

-Sa invete ca dureaza doar cateva secunde sa deschida rani profunde in inima celor pe care ii iubesc si ca dureaza mai multi ani ca acestea sa se vindece; sa invete ca un om bogat nu este acela care are cel mai mult ci acela care are nevoie de cel mai putin; sa invete ca exista oameni care ii iubesc dar pur si simplu nu stiu sa-si exprime sentimentele; sa invete ca doi oameni se pot uita la acelasi lucru si ca pot sa-l vada in mod diferit; sa invete ca nu este suficient sa-i ierte pe ceilalti si ca de asemenea trebuie sa se ierte pe ei insisi.

-Multumesc pentru timpul acordat..am zis umil. Ar mai fi ceva: ce ai dori ca oamenii sa stie?

Dumnezeu m-a privit zâmbind si a zis:
-Doar faptul ca sunt aici, intotdeuna... "

Pe mine personal, acest interviu cu Dumnezeu m-a facut sa rad dar sa si plang in acelasi timp!
Rad pentru ca noi oamenii uitam de cel mai important lucru: sa iubim si ne grabim sa avem de toate pentru a obtine nimic.
Si plang pentru ca Dumnezeul stie sa ne iubeasca fara sa se grabeasca...El doar ne reaminteste mereu si mereu "ca Sunt aici, intotdeauna..."

...numai noi ne grabim catre ...nimic!

Vizualizări: 1796

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru în reţeaua literară / la red literaria !

Alătură-te reţelei reţeaua literară / la red literaria

Comentariu publicat de Maria Oprea pe Octombrie 30, 2009 la 8:39am
Mii de multumiri tuturor care au avut grija sa lase cate un gand bun. Va doresc tuturor pace si lumina in sufletele voastre.Cu daruire, Maria
Comentariu publicat de Ioan Lascu pe Octombrie 30, 2009 la 8:00am
Am citit una din cele mai inspirate (de Dumnezeu) şi mai emoţionante postari în retea. Multumiri doamnei care a avut grija sa o faca.
Comentariu publicat de Alexandru Boris Cosciug pe Octombrie 29, 2009 la 8:27am
Referitor la eternitatea divina, pe care noi romanii simpli o simtim traditional, iar romanii cu har au prezentat-o teologic sau artistic (vezi si Cantec pentru anul 2000 al lui Blaga), as dori sa va spun ca printr-o rezolutie adoptata joi 11 octombrie 2007, Parlamentul Consiliului Europei a adoptat, cu 48 voturi pentru si 25 impotriva, o rezolutie prin care cer statelor membre sa se opuna ferm predarii creationismului in scoli.
In ciuda credintei noastre strabune, exista foarte multa indoiala in randul oamenilor lumii cu privire la existenta divina, motiv pentru care se produc foarte multe neconformitati in comportamentul nostru, inclusiv in randul preotilor, care ar trebui sa fie exemple de trai intelept.
Pornind de la cuvintele lui Pavel ("Unde este inteleptul? Unde este carturarul? Unde este cercetatorul acestui veac? Deoarece omul nu a cunoscut intelepciunea lui Dumnezeu prin intelepciune..." - 1Corintieni 1.20-21), combinate cu o alta rezolutie europeana adoptata in noiembrie 2006, referitoare la programul FP7 de extindere a cunoasterii dincolo de limitele cunoasterii, eu, un simplu inginer electronist, si fiul meu, student la medicina, am pornit pe un drum aparent utopic pe acest nivel al cunoasterii stiintifice, drumul cunoasterii intelepciunii lui Dumnezeu prin intelepciune si am scris o carte stiintifico-ortodoxa (Scurta istorie a creatiei omului - De la Adam la Judecata de apoi) in care demonstram stiintific existenta sufletului uman, pe baza existentei in corpul uman a unor traductori biologici pentru microunde (ADN-ul mitocondrial feminin si masculin, un fel de bio-cip-uri naturale). Aceasta carte este si o reactie la cartea stiintifico-ateista a lui Stephen Hawking (Scurta istorie a timpului - De la big-bang la gaurile negre) care, chiar daca nu aduce nici un argument demonstrabil si repetabil pentru a nega existenta lui Dumnezeu, introduce in viata sociala, celebrul principiu al mecanicii cuantice, principiul incertitudinii.
Bazandu-ne pe un al principiu stiintific, principiul relativitatii, noi demonstram stiintific si argumentam ipotetic, asa cum sunt argumentate toate teoriile stiintifice actuale privind evolutia universului (sa nu credeti ca in lumea stiintifica exista numai argumente demonstrabile si repetabile; exista si supozitii bazate pe ipoteza cea mai plauzibila), ca universul a fost creat de o inteligenta superioara inteligentei omului si ca i s-a permis sa evolueze astfel incat sa atinga intelepciunea acestei inteligente superioara, numita Dumnezeu.
Practic, printr-o noua teorie a Creatiei Evolutive (prezentata pe internet - pe baza careia am fost catracterizati ca "schizofrenici" de catre oamenii de stiinta si "neimpartasiti si nespovediti" de catre teologi) noi demonstram stiintific (prin argumente demonstrabile si repetabile) cum a creat-o Dumnezeu pe Eva din coasta lui Adam (noua teorie a evolutiei Adam mtDNA theory, care completeaza actuala teorie a evolutiei umanitatii, Eve mtDNA theoy) si cum omul modern va crea pe DRACU, prin inginerie genetica, neluand in seama prezenta traductorului biologic al sufletului divin existent in apendicele xifoid din stern (coasta lui Adam), pe care-l elimina la fertilizarea in vitro, considerandu-l neconcludent in evolutia omului.
Daca cititi prin cartile moderne de psihologie, veti descoperi un nou concept, “NLP- neuro lingvistic program”. Acesta este un program stiintific destinat identificarii si rescrierii credintelor limitative, in scopul remodelarii personalitatii cu ajutorul procesului de integrare stiintifica a creierelor. Acest program este utilizat in toate centrele psihologice din lume, deoarece este predat in toate scolile de formare a viitorilor psihologi, ca fiind considerat cel mai modern mijloc de implementare si asigurare a libertatii personale si de eliberare a omului nou de jugul necunoscutului si invizibilului Dumnezeu.
Marea diferenta intre Dumnezeu si om este ca Dumnezeu a creat un OM perfect, liber sa cunoasca intelepciunea lui Dumnezeu prin intelepciune, iar omul de stiinta modern a creat "Gen-omul" (vezi proiectul californian al lui John Craig Venter), un fel de om caruia i se impune stiintific doar limitele cunoasterii stiintifice ale umanitatii.
Stiinta moderna este doar o creanga in pomul cunoasterii, care vine sa-l completeze alaturi de celelate sase mari religii ale lumii (crestinismul catolic, iudaismul, budismul, hinduismul, islamismul si crestinismul ortodox - le-am insiruit asa cum sunt ele prezentate in Apocalipsa, drept biserici sau candele divine), dar si alaturi de celelate frunze ale cunoasterii si culturii umane reprezentate de cele peste 8000 de domenii stiintifice si cele peste 10000 de concepte religioase.
Revenind la cuvintele lui Pavel ne intrebam si noi: Unde este inteleptul? Unde este carturarul? Unde este cercetatorul acestui veac?
Comentariu publicat de Doina Dragus pe Octombrie 27, 2009 la 9:48pm
Cum se împacă ceilalţi cu ceea ce îţi este dat ţie nu este treaba ta, ci a lor.

Pentru a putea începe să înveţi orice, trebuie să laşi la o parte siguranţa pe care ţi-o dă ignoranţa.

Tu eşti cel care a cerut să fie lăsat aici, pe acest pământ, astfel încât să poţi face ceva remarcabil, ceva care contează pentru tine, pe care nu ai fi putut să-l faci nicăieri altundeva şi nici altcândva.

Singurele lucruri care contează cu adevărat la sfârşitul sejurului tău pe acest pământ, sunt:
- Cât de frumos ai iubit?
- Care a fost calitatea iubirii tale?

Semnul de recunoaştere al ignoranţei tale este tăria cu care crezi în nedreptate şi în tragic. Ceea ce omida numeşte sfârşitul lumii, adevăratul maestru numeşte fluture.

Cum anume vrei să fii în urma acestei experienţe - în ce fel vrei să te fi schimbat în urma ei?

Nimeni nu te obligă să înveţi. Ai să înveţi când ai să vrei chiar tu.

Pentru ca tu să te schimbi, e nevoie de o miză mare.

Păcatul originar este limitarea Sinelui. Să nu o faci.

Ia aminte la ce îţi spune viaţa. Ea îţi arată tot ce trebuie să ştii despre ceea ce poţi să devii.

Ceea ce te inspiră, te şi ghidează şi te şi apară.

Argumentează în favoarea propriilor limitări şi, fără îndoială, le vei avea.

Singura datorie pe care o ai, oricând, în cursul oricărei vieţi, este să-ţi fii loial ţie însuţi.

Dacă alegi siguranţa în locul fericirii, o vei avea, însă cu acest preţ.

Credinţa eronată este să accepţi reguli fără să fi reflectat întâi asupra lor, când mergi înainte pentru că ştii că asta aşteaptă alţii de la tine. Vei aduna milioane de astfel de credinţe pe parcursul vieţii dacă nu eşti atent.

Câţi îşi trăiesc vieţile fără să descopere vreodată ceea ce ştiu sau ce iubesc?
Mulţi.
Este datoria ta să nu îţi îngădui să ajungi ca ei.

Nu e nimic de iertat când ştii că ai chemat la tine toate experienţele din viaţa ta. De ce te-ai încrunta la cei care îţi aduc ceea ce ai cerut?

Cel mai mult ai de învăţat când joci împotriva cuiva care te poate învinge.

Eşti maestru în ceea ce ai trăit, artizan în ceea ce trăieşti şi amator în ceea ce urmează a fi trăit.

Când trăieşti cu maximă intensitate, nu mai contează deznodământul jocului. Orice
s-ar întâmpla, este bine.

O viaţă este şansa ta de a exprima Sinele în cel mai palpitant şi creativ mod cu putinţă.

Ţi-ai reglat capacitatea de percepţie la o anumită frecvenţă, şi numeşti tot ceea ce poţi vedea "lumea". Te poţi acorda, oricând, la frecvenţe noi.

O viaţă creativă şi plină de iubire pentru ceva, orice, este o viaţă sănătoasă. Când faci ceea ce te face fericit, ai parte de vindecare şi siguranţă.

Primul pas pentru a te elibera de sub hipnoză este să conştientizezi că ai fost în stare de hipnoză.

Nu există paradisuri, nici infernuri, ci doar aceste lumi nesfârşite pe care tu însuţi le creezi, până în momentul când vei găsi soluţia.

Nu există lucru căruia să nu-i poţi da consimţământul. Nu există nimic din care să nu te poţi retrage.

Garanţie pentru o viaţă grea şi fericită:
1.Află ce iubeşti să faci mai mult pe acest pământ.
2.Fă-l indiferent de ce îţi stă în cale.
3.Dăruieşte ceea ce ai câştigat în urma acestei iubiri, acelora care se arată interesaţi.

Împărtăşindu-ţi iubirea, vei fi purtat către o viaţă magică, a fericirii interioare, pe care alţii, neîmpărtăşind-o cu tine, nu o pot cunoaşte.

Dacă darurile îţi sunt mici, recompensa îţi va fi pe măsură. Dacă dăruieşti universuri întregi, recompensa îţi va fi imensă.

Învaţă ceea ce ştie magicianul şi nu ţi se va mai părea magie.

Orice rău ar fi să-i faci altcuiva, fă-ţi-l întâi ţie însuţi.

Fă ceea ce ai visat întotdeauna să faci şi nu va mai rămâne loc pentru regrete.

Pentru orice întrebare imaginează-ţi cel mai ciudat răspuns, total opus celui la
care te-ai putea aştepta. Oare este valabil?

Unii spun să înduri, unii spun să slujeşti, unii să te detaşezi. Dar cine îţi spune să găseşti ceea ce este cu adevărat bine pentru tine?

Să înveţi înseamnă să descoperi ceea ce ştiai deja. Să faci înseamnă să demonstrezi că, într-adevăr, ştii. Să-i înveţi pe alţii înseamnă să le aminteşti că şi ei ştiu, la fel de bine ca şi tine. Sunteţi, cu toţii, învăţăcei, muncitori, învăţători.

Fiecare persoană, întâmplările vieţii tale, toate sunt cu tine pentru că tu le-ai atras înspre tine. Ceea ce alegi să faci cu ele este treaba ta.

Cel mai bine ştii să îi înveţi pe ceilalţi lucrurile pe care tu însuţi trebuie să le înveţi cât mai bine.

Sinele este Viaţă, Iiubire, acel Ceva Magnific din centrul fiinţei tale.
Sinele nu cunoaşte limitările impuse de spaţiu-timp, la fel cum nu cunoaşte tot ce înseamnă griji, temeri sau credinţe în viaţa ta.

AcelCeva nu te priveşte ca pe o fiinţă bipedă de pe suprafaţa celei de-a treia
planete a unui mic soare de la marginea unei micuţe galaxii dintr-un univers neînsemnat, înghesuit, pentru o clipită, între miliarde şi miliarde de alte universuri.

Acel Ceva te vede pe tine oglindindu-I propria imagine şi îţi oferă libertatea totală de a face tot ce îţi doreşti, în afară să mori.

Pentru a aduce ceva în viaţa ta, imaginează-ţi că este deja acolo.

Un dezastru înseamnă o schimbare. Este o şansă deghizată, în straie prea largi.

Eşti liber să îţi schimbi dimensiunea conştiinţei la întâmplare, prin învăţături sau la voinţă. Nu îţi este însă permis, să refuzi să exprimi viaţa.

Nu există o problemă care să nu îţi lase un dar după ce trece. Cauţi problemele
pentru că ai nevoie de darurile lor.

Destinul nu te forţează să mergi într-o direcţie pe care nu vrei să o urmezi. Tu eşti cel care alegi. Destinul tău este în mâinile tale.

Eşti o fiinţă a luminii. Ai venit din lumină, te vei întoarce în lumină; la fiecare pas te înconjoară lumina fiinţei tale nelimitate.

Imaginează-ţi universul minunat şi desăvârşit. Apoi fii sigur de următorul lucru: Sinele şi l-a imaginat puţin mai bine decât ai făcut-o tu.

Continuă să eviţi problemele, şi nu vei fi niciodată cel care le-a depăşit.

Nu ţi se va trimite niciodată o dorinţă fără să-ţi fie dăruită şi puterea de a o realiza. S-ar putea însă să fie nevoie să depui efort pentru aceasta.

Nu există greşeli. Întâmplările pe care le atragi asupra ta, oricât de neplăcute ar fi ele, sunt absolut necesare pentru ca tu să înveţi ceea ce trebuie să ştii. Fiecare pas pe care îl faci este necesar pentru ca tu să ajungi la ţelul pe care ţi l-ai propus.

Ţi-ai dat propria viaţă ca să ajungi cine eşti astăzi. A meritat?

Viaţa EXISTĂ. Acolo te duci atunci când ai nevoie de vindecare, alinare, energie,
perspectivă.

Nimeni nu poate ajuta la rezolvarea unei probleme dacă problema este că persoana ce trebuie ajutată nu vrea să găsească rezolvarea.

Nu este nevoie să te lupţi ca să trăieşti potrivit dorinţelor tale. Trăieşte cum vrei şi plăteşte preţul necesar.

Motivul esenţial pentru care nu ai primit răspunsuri este că nu ai pus întrebările.

Principiile se schimbă greu, pe nesimţite, şi nu ştii niciodată că s-au schimbat până când, la un moment dat, ceva ce înainte era bine, acum nu mai pare a fi aşa.
Comentariu publicat de grosu rodica pe Octombrie 27, 2009 la 3:47pm
foarte frumos
Comentariu publicat de grosu rodica pe Octombrie 27, 2009 la 3:46pm
Felicitari,foarte frumos.M-a impresionat convorbirea cu Dumnezeu.Este intotdeauna cu noi .Dar cati il simtim?
Comentariu publicat de cîrnaru iuliana mirela pe Octombrie 27, 2009 la 12:27pm
Intr-adevar, asa este.Ar trebui sa stam mai mult de vorba cu Dumnezeu, dar de fiecare data amanam.credinta este o treapta care ne ajuta sa urcam pe scara care ne duce cu sufletul sus la Dumnezeu. fiecare dintre noi are un har anume, fiecare dintre noi putem gasi o vorba buna pentru cei neajutorati si suferinzi, dar ne vaitam ca n-avem timp...ne grabim catre vesnicie....iuliana
Comentariu publicat de IUGA NICOLAE pe Octombrie 27, 2009 la 9:59am
Vai de noi ! In plus de toate acestea nici nu vrem sa invatam nimic, a, ba da, repetam la nesfarsit aceleasi greseli, de la o generatie la alta. Si de lucrat lucram rau. In timp ce altii, cu tehnologiile de acum un mileniu au construit catedrale si castele care ne uluiesc si azi, noi, la fiecare treizeci de ani avem de facut o alta casa, deoarece cea in care stam e deja veche, e cica, asa zisa casa batraneasca. Cand s-a ridicat casa cica am economisit si una si alta, am cerut mesterilor sa economiseasca chipurile, de toatele. Si asa, cam asa, in toate domeniile, luam fiecare de la inceput totul si tot asa, de la un deceniu la un secol ne invartim in acelasi cerc vicios.
Comentariu publicat de munteanu petronela pe Octombrie 27, 2009 la 8:58am
Desi Octavian Paler a infirmat "paternitatea" acestui text, mesajul ramane profund si suscita o indelunga meditatie.
Comentariu publicat de Felicia Feldiorean pe Octombrie 27, 2009 la 8:47am
asa este..noi ne grabim spre nimic nestiind sa ne bucuram de faptul ca existam...niciodata nu suntem multumiti cu ceea ce avem...daca este frig ne trebuie caldura si invers....suntem vesnic nemultumiti. Sa incercam sa invatam sa iubim curat si frumos si mai ales...neconditionat...cu drag..Felicia Feldiorean

citeva versuri care-mi apartin din poezia SOS :
Iubirile-au batut orice record
Traim iubind si tot iubind murim
Si-n fiecare-acord e-un dezacord
Si nu e greu delocsa ne mintim

Salvati-va , voi oameni, cit e timp
Sa mai traiti frumos si sa iubiti
Si bucurati-va de anotimp
Si fiti nemuritori si fericiti

Insignă

Se încarcă...

Fişiere video

  • Adăugare fişiere video
  • Vizualizează Tot

Statistici

Top Poetry Sites

© 2020   Created by Gelu Vlaşin.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor