Sang Kim, un economist coreean creştin din California, umblat prin lume, îmi/ne oferă cu generozitate un excelent hipertext privind Dezastrul Seismic din 11 martie 2011 produs întâmplător în nordul Japoniei:

Sang Kim - shineyourlight

Nu am întâlnit nicăieri atâta meticulozitate, corectitudine şi decenţă extrem orientală în alegerea relatărilor,imaginilor, videoclipurilor.

Îţi trebuie cel puţin un week-end pentru a parcurge întreg acest hipertext, slujindu-te din când în când de Google Translate pentru enunţurile în limba coreeană.

Cheia în care trebuie citit acest hronic rău prevestitor e profund biblică.

Mai întâi, neomenescul demonic tsunami (intrând din Ocean în golfuri şi estuare, zidul de apă a crescut până la 23 m) a purtat navele pescăreşti cu el, aşa că teatrul dezastrului e supravegheat pretutindeni, în plan apropiat sau depărtat, de un fel de Arcă (vezi mai ales Kesennuma), mai mare sau mai mică, iar aşchiile civilizaţiei se încurcă în plasele pescăreşti – motiv evanghelic!

În plan secund, e de urmărit tema „Apocalypsis cum figuris”: e mai rău decât în liniile şerpuite ale lui Albrecht Dürer! Un Dragon mânios, o Godzillă, pare a-şi bate joc de toate obiectele/nimicurile unei civilizaţii infatuate: automobile, ambarcaţiuni, containere care în prima clipă le iei drept cartuşe de ţigări, trenuri, avioane (inclusiv supersonice militare), monitoare şi televizoare, clădiri şi temple sau cimitire, autostrăzi, căi ferate, centrale nucleare.

Vizualizări: 12

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru în reţeaua literară / la red literaria !

Alătură-te reţelei reţeaua literară / la red literaria

Insignă

Se încarcă...

Fişiere video

  • Adăugare fişiere video
  • Vizualizează Tot

Statistici

Top Poetry Sites

© 2020   Created by Gelu Vlaşin.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor