INVITAȚIE: După-amiază de lectură din volumul de versuri pentru copii ”Taina ghemului de ață”, al scriitorului Petre Crăciun

Librăria Mihai Eminescu din București și Editura Zorio vă invită să participați, luni 4 martie, orele 16.30, la o după-amiază de lectură din volumul de versuri pentru copii ”Taina ghemului de ață”, al scriitorului Petre Crăciun.
Va recita din volumul ”Taina ghemului de ață” actrița Olivia Niță. Participă scriitorul Victor Gh. Stan, președintele secției pentru Copii și Tineret din cadrul Asociației Scriitorilor București, Ema Pendiuc, inițiatorul și coordonatorul Școlii de Film și Televiziune pentru Copii - Micile Vedete, scriitori, profesori, jurnaliști.
Participă, de asemenea, copiii de la Școlile nr. 149 și 280 din Capitală, câțiva dintre ei urmând că ne încânte cu poeziile pe care le-au învățat deja din volumul autorului.
Vedeta evenimentului va fi copilul Raluca Maria Georgescu, de cinci ani, care de un an a învațat pe de rost toate poeziile din volum.
Petre Crăciun a mai publicat „Floarea înțelepciunii și iarba puterii”, Editura Timpolis, 2002  povești și ”Cândva mă chema Codiță”, Editura ZORIO, 2012, povestire pentru copii.
Vor mai apărea în 2013: Cruciada pisicilor (epopee în versuri pentru copii, Editura ZORIO) și Povestea balaurului beteag, povești volumul II, Editura ZORIO.
Scriitorul deține Premiul I al Asociației Scriitorilor Iași la Concursul de Povești ”Ion Creangă”, organizat împreună cu Muzeul Literaturii din Iași și Bojdeuca din Țicău – 1997. Povestea premiată: Floarea înțelepciunii și iarba puterii.
Petre Craciun este și inițiatorul site-ului LITERATURĂ COPII (www.literaturacopii.ro).

Alex Stefănescu: Petre Crăciun este unul dintre puținii autori de literatură pentru copii care a găsit ”tonul” potrivit
Petre Crăciun este unul dintre puținii autori de literatură pentru copii care a găsit ”tonul” potrivit. Nu se exprimă pueril-peltic, nu îi maimuțărește fără grație pe cei mici (așa cum fac atâția alți autori care cultivă genul), ci scrie într-un stil voios și simpatic, cu umor, cu o încredere tonică în capacitatea copiilor de a intra în jocul relației autor-cititor.
Poeziile lui instruiesc și amuză, valorificând ingenios experiența de viață a copiilor, așa redusă cum este, și propunând răsturnări de situații care stimulează imaginația. Un singur exemplu – reflecțiile unui leu de la Grădina Zoologică după ce este mușcat de nas de un țânțar:
”Ia te uită cin` mă gustă.../ Barem nu e vreo lăcustă!/ Eu credeam că-s fioros? Și, când colo, sint... gustos!”(Taina ghemului de ață, Editura Zorio, 2011).
Poveștile imaginate pe Petre Crăciun sunt chiar povești, cuceritoare și pline de înțelepciune, cum nu s-au mai publicat de multă vreme.


Pentru informații suplimentare: telefon 0722.344.124 (Petre Crăciun)

www.literaturacopii.ro
www.petrecraciun.blogspot.com

Vizualizări: 62

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru în reţeaua literară / la red literaria !

Alătură-te reţelei reţeaua literară / la red literaria

Comentariu publicat de Petre Craciun pe Martie 4, 2013 la 1:58pm

va asteptam

Insignă

Se încarcă...

Fişiere video

  • Adăugare fişiere video
  • Vizualizează Tot

Statistici

Top Poetry Sites

© 2020   Created by Gelu Vlaşin.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor