“Dacă cineva nu mănâncă nimic, cu excepţia unei mici bucăţi de pâine, suferă îngrozitor la început. Însă după un timp, durerea devine surdă. Se transformă într-o indiferenţă lividă. Dintr-o dată, te vezi împresurat de obstacole pe care nu le poţi depăşi. Treptele devin dificil de urcat. Raftul prea sus pentru a ajunge la el. Zăpada prea departe pentru a o topi în apă. Nu vrei decât să stai întins.”

        Este un fragment din filmul “Leningrad”(2009). L-am ales pentru a scrie acest articol despre iubire într-o perioadă în care toţi promovează acest sentiment, sub diferite imagini. Eu vreau să vi-l aşez aici aşa cum îl văd eu, în starea lui naturală şi pură. Cel care se declară nefericit din cauza iubirii minte… Omul care iubeşte este, cu adevărat, fericit. Dragostea sub toate formele ei (pentru părinţi, copii, apropiaţi, iubiţi) este frumoasă. Când iubeşti te interesează binele acelei persoane şi, implicit, vei încerca, să o faci fericită. Oamenii pot face adevărate sacrificii în numele acestui sentiment, atunci când el EXISTĂ. Cât de senin şi cu ce privire caldă se întoarce Katia (personajul din film) la băiatul rămas în Leningrad, ca să aibă grijă de el, deşi luând această decizie, şi-a abandonat confortul de iubită, într-un anturaj select, al presei mondiale... condamnându-se la moarte, în oraşul asediat de germani, de foame, sete şi frig... Dragostea nu poate fi descrisă în cuvinte. Ăsta este un adevăr incontestabil. Ea înseamnă sacrificiu şi devotament. Este acea stare în care omul interacţionează cu divinitatea, unde dispare egoismul şi se naşte transcendenţa.

 

surse:

http://www.topvideohd.com/2014/06/leningrad-2009-filme-online.html

Vizualizări: 49

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru în reţeaua literară / la red literaria !

Alătură-te reţelei reţeaua literară / la red literaria

Comentariu publicat de GOGA GR. CONSTANTIN pe Februarie 27, 2015 la 12:08am

  Emotie dintr-un film, in care eroina trece de la presa la salvarea copiilor distrofici in Leningradul asediat si condamnat la moarte prin inanitie...

Insignă

Se încarcă...

Fişiere video

  • Adăugare fişiere video
  • Vizualizează Tot

Statistici

Top Poetry Sites

© 2020   Created by Gelu Vlaşin.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor