Jurnalul Adelei - Din ciclul "Valurile vieţii"

Ziua întâi


Deşi marea majoritate a jurnalelor sunt datate, e mă făresc să fac asata. nu vreau niciodată să-mi amintesc cu exaccitate când s-a întâmplat. Mi-ar cădea mai bine să încep cu: a fost odată... să mi se pară ca o poveste ce poate nu a fost niciodată, sau poate o trăim în fiecare zi şi o întâlnim la fiecare pas.

Ca orice tânără de numai optsprezece ani, de la ţară, naivă şi plină de sine, proaspăt desflorată de către prietenul meu, Costel, un tânăr solid şi foarte frumuşel de douăzeci şi şapte de ani; un tânăr umblat prin lume şi cum se spune, un bun cunoscător al vieţii, trecut şi cizelat de ea, am îmbrăţişat cu multă fericire visul de a pleca în Occident. Costrel mi-a descris Occidentul în culori atât de vi încât aş fi renunţat la orice pentru a merge acolo.

Zi de zi îmi povestea despre viaţa din Spania în care îţi puteai permite orice capriciu. Ca fetişcană tânără şi dornică de mult prea multe lucruri decât îmi puteam permite, într-o zi l-am rugat pe acesta, imediat ce ne-am trezit din farmecul iubirii pătimaşe, să mă ia cu el în Spania.

- Voi lucra şi eu la vre-un bar şi vom aduna bani pentru nunta noastră, pentru un apartament... spuneam eu visătoare fără a-i opserva faţa schimonosită atât de mirare, cât, chiar mai mult, de ironie.

Niciodată el nu mi-a cerut să-l urmez. Nu mi-a spus direct, dar tot timpul când mă întâlneam cu el, căuta prilej să-mi injecteze creierul cu tot felul de facilităţi ce le puteai avea acolo şi aici nu, încât farmecul acestei ţări pă pătrunse şi-n călcâie, şi iată-mă azi în Spania învăţând limba dintr-un dicţionar şi exersând cu el jocuri erotice ce altă dată nici n-aş fi îndrăznit să le pomenesc. Mai pe scurt, iată-mă azi curva lui.

Nu ştiu ce-mi rezervă viitorul, dar visele alea în mii de culori vi se încep a preschimba doar în alb şi negru, chiar mai mult negru decât alb.

Vizualizări: 4

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru în reţeaua literară / la red literaria !

Alătură-te reţelei reţeaua literară / la red literaria

Insignă

Se încarcă...

Fişiere video

  • Adăugare fişiere video
  • Vizualizează Tot

Statistici

Top Poetry Sites

© 2020   Created by Gelu Vlaşin.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor