Lansare de carte: Dimensiuni de Elisabeta Boțan

Sâmbătă, 22 septembrie 2012, în Alcala de Henares (Madrid) a avut loc un eveniment cultural deosebit pentru Comunitatea Românească din Spania:  lansarea cărții Dimensiones (Dimensiuni) a Elisabetei Boțan – câștigătoarea premiului III al concursului de poezie organizat de Editura Seleer. Evenimentul a fost prezentat sub egida editurii SELEER în colaborare cu FEDROM (Federația Asociațiilor de Români din Spania) și a fost moderat de scriitorul Gelu Vlașin.  În prezența unui public numeros format din pasionați de poezie români și spanioli au vorbit despre carte și despre autoare Miguel Fonda, președinte FEDROM, Raquel Viejobueno Rodríguez, scriitoare, director coordonator al spațiului cultural Un Café con Literatos și Gelu Vlașin, scriitor, fondatorul și coordonatorul portalului Rețeaua literară. Spațiul ales pentru acest eveniment a fost unul deosebit: sala de festivități a unui splendid edificiu arhitectural din sec. XVII aflat pe strada Santiago 13 din Alcala de Henares.  Vorbitorii au adus aprecieri autoarei pentru câștigarea unui premiu la un concurs de poezie din Spania dar mai ales pentru performanța de-a scrie suficient de convingător într-o limbă străină încât să întrunească sufragiile juriului. Miguel Fonda a menționat câteva aspecte cu privire la conținut și a citit două dintre poemele pe care le-a considerat reprezentative în timp ce Raquel Viejobueno Rodríguez și Gelu Vlașin au subliniat atât curajul autoarei de-a scrie într-o altă limbă cât și aspecte legate de structura cărții și varietatea temelor tratate în poesía scrisă de Elisabeta Boțan. Emoționantă a fost intervenția autoarei care a vorbit despre mamă și despre profesoara de la școala primară din localitatea natală, două persoane dragi care au venit special din România pentru a asista la acest eveniment. La final autoarea a multumit participanților apoi a oferit autografe tuturor celor carea au achiziționat cartea.  Elisabeta Boțan, are 40 de ani şi este originară din localitatea Rebrişoara, judeţul Bistrita-Năsăud. A plecat din România în anul 2002 şi de aproape zece ani locuiește în oraşul Acalá de Henares, provincia Madrid, Spania. 

Raquel Viejobuenos Rodriguez, Elisabeta Boțan, Gelu Vlașin, Miguel Fonda 

Vizualizări: 420

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru în reţeaua literară / la red literaria !

Alătură-te reţelei reţeaua literară / la red literaria

Comentariu publicat de Gheorghe Apetroae - Sibiu pe Septembrie 24, 2012 la 11:40pm

 Felicitări  cu aprecieri deosebite pentru anvergura activității literare, pentru lansarea cărții Dimensiones  și pentru  premiul III la concursului de poezie organizat de Editura Seleer...  G.A.S.

Comentariu publicat de Gelu Vlaşin pe Septembrie 24, 2012 la 6:03pm

A fost un eveniment foarte reușit cu o participare numeroasă și cu invitați de marcă. Înafară de Miguel Fonda și de scriitoarea Raquel Viejobueno Rodriguez eu am remarcat si prezența scriitoarei, Concha Nieto, coordonatoarea din Madrid a spațiului Un Cafe con Literatos. Mai multe imagini de la acest eveniment gasiti pe blogul Bibliotecii Romanesti Lucian Blaga din Madrid: http://bibliotecalucianblaga.blogspot.com.es/. Felicitari, Elisabeta si mult succes in continuare ! 

Comentariu publicat de Serban George pe Septembrie 24, 2012 la 8:55am

Ce pot să spun decât aplauze și felicitări!

Comentariu publicat de Lilioara Macovei pe Septembrie 24, 2012 la 8:49am

Felicitari! Mult succes in continuare!

Comentariu publicat de Ionel Petrisor pe Septembrie 24, 2012 la 12:39am

       Multe lucruri frumoase, de literatura, a romanilor din Spania.Nu vad sau nu  stiu eu  daca mai exista o astfel de preocupare de natura asta si prin alte locuri europene.Sant atat de multi romani in Spania ? Nu este decat de laudat si apreciat munca celor celor sint prezenti si activi in munca asta in Spania. Aici unde sant eu nu-i de lauda in treaba asta culturala.

Comentariu publicat de HELENE PFLITSCH pe Septembrie 23, 2012 la 11:52pm

Felicitari autoarei si celor care au sustinut-o .

Insignă

Se încarcă...

Statistici

Top Poetry Sites

© 2020   Created by Gelu Vlaşin.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor