Cătălina Florina Florescu

Lansare de carte: “Inventing me: Exerciţii de re-trăit“

 

 

Cartea “Inventing me: Exerciţii de re-trăit“, lansată mâine la Biblioteca “Aman”

 

Sala “Nicolae Romanescu” din cadrul Bibliotecii Judeţene “Alexandru şi Aristia Aman”, a găzduit astăzi, 15 iulie 2011, lansarea cărţii: “Inventing me: Exerciţii de re-trăit“, scrisă de Cătălina Florina Florescu, profesor dr. în Literatură Comparată la Institute of Tehnology New Jersey, SUA.

 

Născută la Măcin, Tulcea, Cătălina Florina Florescu a absolvit Facultatea de Litere din Bucureşti în 1998.

În 2003 a obţinut masteratul în Literatura Comparată de la Purdue University, SUA.

În 2007, aceeaşi universitate i-a acordat titul de doctor în Literatura comparată. A predat la Purdue University, Rutgers University, St.Peter’s College.

În momentul de faţă este cadru didactic la Stevens Institute of Technology in New Jersey, SUA. Aici predă cursuri despre arta scrisului şi a conversaţiei. În martie 2011, Cambridge ScholarPublishing i-a publicat prima carte de critică, Transacting Sites of the Liminal Bodily Spaces.

A scris şi două piese de teatru, Transitional Object şi Three as in Tri-Angle or the After-tastes of Life. Pentru calitatea muncii depuse, a fost onorată cu distincţii precum “The Puskas Memorial Fellowship” şi “Purdue Research Foundation Grant”.

Are un fellowshipoferit de Modern Language Assosiaction of America, unde a fost rugată să indexeze articole relevante despre viaţa trecută şi actuală a literaturii şi culturii române.

 

Într-o zi de vineri, în care soarele dogorea peste pământul oraşului Craiova - de ţi se lipea cămaşa pe tine - un eveniment literar a pus în mişcare zeci de oameni. Mişcările rectilinii şi unifome au ghidat paşii către Biblioteca Judeţeană ,,Theodor şi Aristiţa Aman”, unde, scriitorul şi-a dat întâlnire cu sufletul, pentru a păşi pe treptele abrupte ale discursului scriitoricesc.

Inconfortul pe care mi l-a creat căldura toridă de afară, a fost răscumpărat de întâlnirea cu prietenii mei, scriitorii.

Am făcut cunoştinţă la această lansare de carte cu scriitoarea Cătălina Florina Florescu, o persoană aparent firavă şi sensibilă. Ascultând-o povestind despre viaţa ei pusă în paginile acestei cărţi - ,,Inventing me: Exerciţii de re-trăit“, nu poţi să nu o îndrăgeşti. Este suficient să citeşti această carte, pentru a te bucura de sensibilitatea şi talentul autoarei.

Dacă suntem aici împreună, ca să vorbim despre unele lucruri care ne interesează pe toţi, înseamnă că avem ceva în comun.

Moderatorul acestui eveniment a fost doamna Traşcă Nicoleta, purtătoarea de cuvânt a Bibliotecii Alexandru şi Aristia Aman din Craiova, care a luat cuvântul în deschiderea acestui eveniment.

La eveniment au participa invitaţi de seamă precum: Dan Ionescu, redactor la Editura Scrisul Românesc; scriitor N.N. Negulescu, director Revista de Cultură Universală Constelaţii Diamantine - cel care a făcut şi prefaţa cărţii; Marian Malciu - scriitor şi poet din Slatina, Georgeta Nedelcu - scriitoare şi poetă din Craiova şi mulţi alţii.

A fost de faţă presa locală, radioul şi televiziunile locale.

 

Georgeta. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vizualizări: 111

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru în reţeaua literară / la red literaria !

Alătură-te reţelei reţeaua literară / la red literaria

Comentariu publicat de Nicolae Bălaşa pe Iulie 17, 2011 la 6:17pm
Felicitari!
Comentariu publicat de costescu gabriella monica pe Iulie 17, 2011 la 5:05pm
Mi-aş dori şi eu foarte mult această carte,dacă se poate trimite în format electronic sau la adresa de acasă.Vă rog mult, doresc un răspuns la adresa de mail costescu_gabriella@yahoo.com Mulţumesc.Măcin Tulcea este o localitate cu mai mulţi poeti,una este Luiza Adriana Grama.Felicitări, cu sufletul alături de voi,Gabriella mereu.
Comentariu publicat de adriana rodica barna pe Iulie 16, 2011 la 10:33am
Mult succes !

Insignă

Se încarcă...

Fişiere video

  • Adăugare fişiere video
  • Vizualizează Tot

Statistici

Top Poetry Sites

© 2020   Created by Gelu Vlaşin.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor