Evadat” din Australia, „evadat” din spaţiul virtual, George Roca, scriitor de origine română stabilit în Sydney, cunoscut pentru activitatea sa jurnalistică, publicistică şi de redactor la numeroase reviste electronice, s-a reîntors şi în această toamnă acasă, în România, cu „aceleaşi bune intenţii literare” şi pentru a-şi lansa volumul de poezii „Evadare din spaţiul virtual” apărut la Editura Anamarol din Bucureşti.
După cum mărturiseşte autorul, cartea a fost un prilej de întâlnire cu prietenii, colaboratorii şi corespondenţii reali sau virtuali din ţară, dar şi de peste hotare, întrucât lansarea ei a fost organizată la Bucureşti, Madrid, Oradea, Baia-Mare şi Timişoara.

Aici, în oraşul de pe Bega, în data de 7 octombrie, evenimentul a fost găzduit de Librăria „Cartea de nisip”, un spaţiu îmbietor şi ingenios organizat de tânăra echipă formată din Sorin Răzvan Gîscă – managerul librăriei şi Marian Victor, llibrar.

Personalitatea multiplă a omului de cultură George Roca a stârnit interes în urbea bănăţeană, evenimentul debutând cu câteva interviuri oferite posturilor locale de televiziune precum Analog TV şi Televiziunea Studenţească.

Cu binecunoscuta-i dexteritate analitică asupra esenţei lucrurilor acestei lumi, cu harul pătrunderii şi desluşirii mesajului, a sensului cuvintelor scrise, poetul Eugen Dorcescu, membru al Uniunii Scriitorilor şi moderatorul întâlnirii, a prezentat volumul în faţa unui auditoriu format din iubitori ai cărţii aflaţi în spaţiul librăriei, scriitori şi oameni de litere, membrii ai Uniunii Scriitorilor – filiala Timişoara, reprezentanţi ai mass-mediei locale, studenţi. Nu a lipsit nici grupul celor 16 poete, foste colaboratoare în arta scrisului, autoare care au lansat în urmă cu doi ani antologia de versuri „Daruri de Crăciun” sub îndrumarea redactorului George Roca.

Au fost prezenţi distinşi membrii ai Uniunii Scriitorilor din Timişoara: prozatorii Ion Arieşanu, Ion Marin Almăjan, Ion Jurca Rovina, poeta Tatiana Arieşanu, Aurel Gheorghe Ardelean - prozator, dramaturg şi sculptor şi poetul Ticu Leontescu.

Au avut intervenţii Olimpia Berca – istoric şi critic literar, membră a Uniunii Scriitorilor; Aurel Turcuş – poet, istoric, scriitor, de asemenea membru al Uniunii Scriitorilor; subsemnata, Cornelia Turlea Chifu – scriitor de literatură pentru copii; istoricul Tiberiu Ciobanu – directorul revistei „Columna 2000” care a şi prelungit lansarea de carte în studioul postului local de televiziune Europa Nova, invitându-l pe autor, împreună cu cartea sa, la o întâlnire cu telespectatorii în cadrul emisiunii „Convergenţe”, al cărei realizator este.

Evenimentul s-a încheiat cu un recital de poezie oferit de autor invitaţilor săi şi discuţii amicale în jurul unei cafele fierbinţi pregătită de gazde în spaţiul dedicat agapei.


Cornelia TURLEA-CHIFU
Timişoara


Vizualizări: 29

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru în reţeaua literară / la red literaria !

Alătură-te reţelei reţeaua literară / la red literaria

Insignă

Se încarcă...

Statistici

Top Poetry Sites

© 2020   Created by Gelu Vlaşin.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor