LANSARE DE CARTE-"ACASĂ" DE LUMINIŢA ALDEA

Biblioteca Bucovinei “I. G. Sbiera” găzduieşte joi, 19 AUGUST 2010, la ora 14:00, lansarea cărţii "ACASĂ" a scriitoarei sucevence Luminiţa Aldea.

Cuvintele sunt cele mai preţioase daruri ale omului. Cu ele putem alina o durere, putem încuraja un suflet, putem deschide drumuri noi în viitor, cuvintele noastre pot vindeca şi aduce fericirea atunci când sunt folosite cu înţelepciune.
Mă bucur să descopăr oameni care ştiu să şlefuiască cu delicateţe în cuvintele vieţii şi vă admir sincer pentru modul inedit de a capta atenţia cititorului şi de a sensibiliza totodată societatea. Volumul “Acasă” descrie cu fidelitatea trăirile copiilor fără părinţi, copii aflaţi în grija statului, copii pe care numai Bunul Dumnezeu îi poate ajuta să răzbată în viaţă!
Mărturisesc că am citit pe nerăsuflate pasaje întregi din volumul “Acasă”. Este un roman captivant care ne descoperă o lume a copiilor fără părinţi, o lume pe care noi cei care am trăit în familii bine închegate nu avem cum să o descoperim decât prin oamenii care au trăit în casele de copii şi care reuşesc să ne descrie trăirile lor.
Dar în această carte găsim şi descrieri ale vieţii satelor din Bucovina, găsim poveştile românilor, găsim români adevăraţi care ştiu să transmită mai departe obiceiurile şi tradiţiile neamului românesc.
Volumul “Acasă” este ca un far din care pornesc cărări de lumină spre sufletele copiilor şi a părinţilor, o călătorie inedită prin orfelinate, case de români, prin şcoli, fabrici, sate şi oraşe dar şi prin poteci de munte pe care românii ştiu să supravieţuiască şi să trăiască ca adevăraţi urmaşi ai acestui neam frumos de daci şi de romani. Autoarea are puterea să pătrundă în sufletele personajelor şi să le conducă cu delicateţe pe cărarea vieţii fiecăruia, cărări presărate cu întâmplări şi trăiri care se apropie de poveştile româneşti în care binele se luptă cu răul, pentru ca binele să poată învinge în final.
În romanul “Acasă” cuvintele devin adevărate perle de înţelepciune şlefuite de trăirile personajelor. Această carte poate capta atenţia orişicui adolescent dar şi atenţia oamenilor maturi.
“Acasă”este cartea care pot să o recomand cu căldură tuturor românilor care ştiu să preţuiască omul şi sufletul frumos de român.
Cu deosebită consideraţie,
Simina Silvia Şcladan

Vizualizări: 146

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru în reţeaua literară / la red literaria !

Alătură-te reţelei reţeaua literară / la red literaria

Insignă

Se încarcă...

Fişiere video

  • Adăugare fişiere video
  • Vizualizează Tot

Statistici

Top Poetry Sites

© 2020   Created by Gelu Vlaşin.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor