Nu putem enunţa viaţa  prin stări, ci şi prin paşi facuţi concret. Sigura victorie de care nu mă pot îndoi astăzi este cea, care locuieşte în puterea simţurilor, întruchipată în fapt. Trebuia să treacă o vreme, precum semănatul seminţei în humă, ca să asist la propriul meu triumf. Această seminţă de zel am sădit-o demult în suflet, odată ce-am hotărit să plec la studii în România.

De mic copil sunt pasionată de melodia duioasă a limbii române, care asemeni unui nai îmi scălda auzul în dulceaţa cuvintelor. De aici, cred, vine şi enorma pasiune a mea să studiez Arta comunicării. Când a fost cazul să decid ce facultate să aleg, nu aveam dubii ce vreau şi în ce domeniu să-mi fac studiile. Un val fericit de emoţii m-a cuprins atunci, când mi-am văzut numele afişat în listele studenţilor admişi la facultate în România. Este startul decizional în viaţa mea. Şi totuşi, o frică de necunoscut îmi rapea nemilos  gîndul şi mi-l scălda în dubii. Mi-era teamă, ca atitudinea fraţilor români faţă de studenţii basarabeni să nu coincidă cu cea din comentariile de pe Internet. Voiam să evit iluziile, ce într-o clipită se pot transforma în pulberi... Încurajată de parinţi, profesori şi colaboratorii ziarului municipal din Bălţi, am hotarît să fac acest pas spre împlinirea eu-lui meu românesc. Iată-mă, sunt aici, în Suceava - Scaunul de domnie al lui Ştefan cel Mare şi Sfânt! Dornică de a studia la maximum în România, cu toată dăruirea de sine. Sunt Margarita Chiracosean, născută în Letonia, crescută în satul Pârliţa, Judeţul Bălţi, Republica Moldova, cu părinţi de origine armeană si letoniana. Sunt axată echilibrat şi ferm la gândul, că doar munca şi ambiţia sănătoasă pot duce spre împlinirea viselor.Vizualizări: 131

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru în reţeaua literară / la red literaria !

Alătură-te reţelei reţeaua literară / la red literaria

Comentariu publicat de Sânziana Batişte pe Februarie 28, 2011 la 11:51pm
Bine-ai venit, dragă Margarita! Să fie într-un ceas bun, să-ţi vezi visele împlinite, aşa cum spui: prin muncă şi ambiţie sănătoasă!
Comentariu publicat de MARGARITA pe Februarie 28, 2011 la 4:47pm
Vă  mulţumesc enorm!!!!!!!!!!!!
Comentariu publicat de Manolescu Gabriel pe Februarie 28, 2011 la 4:28pm
Succes la inceput de drum!
Comentariu publicat de popa florin dragos pe Februarie 28, 2011 la 10:42am
Buna, iti urez mult succes la facultate si mai ales in Romania. Este stranu, alti vin in Romania si alti pleaca din Romania. In privinta dubiilor e normal sa le ai, in plus dubiul, reprezinta inteligenta si succesul persoanelor.

Insignă

Se încarcă...

Statistici

Top Poetry Sites

© 2020   Created by Gelu Vlaşin.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor