Să vedem cu ce pot să încep acest articol…

       Hm, poate cu ideea esenţială: astăzi am văzut un film, “Lucy”. Subiectul nu este unul nou. Se vehiculează atât de mult ideea că nu ne folosim creierul la capacitatea maximă, ba chiar nici un sfert din cât s-ar putea, încât stau şi mă gândesc la cât de multe aş mai putea face în această viaţă. Bineînţeles, soluţia generată în acest film, una pe care am mai întâlnit-o şi în alte filme, este… SF. Nu un drog ne va lumina creierul şi va face din noi nişte genii, ci doar munca asiduă şi, din când în când, tangenţial, şi deschiderea unei cărţi valoroase informativ. Desigur, cred că mulţi traficanţi de droguri, reuşesc să atragă “simpatizanţi” promovând, tocmai, această idee (că poţi să îţi dezvolţi capacitatea creierului cu ajutorul anumitor ierburi, substanţe, etc.). Nu mă apuc să condamn consumatorii de cannabis. De fapt, acest drog poate fi folosit ca şi tratament, lucru bine ştiut deja. Ceea ce uită mulţi este că duce la dependenţă, iar, după ce nu te mai satisface, aşa cum a făcut-o la început, ajungi să încerci şi “altceva”. E un lucru atât de clar demostrat, încât aş pierde vremea încercând să dezvolt subiectul. Totul poate fi bun, atât timp cât este cu măsură. Care e măsura? Depinde, clar, de organism, psihic şi mai ales, de cât de bine ştii să fii propriul tău stăpân. Nu vreau să critic, dar, cei care se apucă să încerce anumite “lucruri”, pentru a deveni mai inteligenţi, vor ajuge, cel mult, ca personajul din parodia trailerului acestui film, “Lucy”:

 

 

       Să privim partea bună şi cea mai interesantă a filmului:

       Noi suntem nişte fiinţe care putem evolua şi tocmai pe acest principiu ar trebui să ne bazăm, atunci când ne construim visele, familiile, viitorul… La un moment dat, în film se face referire la inteligenţa delfinilor. Este un subiect destul de controversat şi, din câte am înţeles, încă nu se bazează pe nişte dovezi clare. Totul este relativ, iar noi trebuie să prindem cea mai bună idee, din această relativitate, pentru a evolua.

       Încă un lucru bine de studiat ar fi legătura cu universul, conectivitatea la nivel spiritual şi mental. Mi-ar plăcea să mă pot ghida şi eu cu ajutorul ultrasunetelor, emise, asemeni delfinilor, dar... zona de confort, în care m-am născut, mi-a conturat o altă matrice. Totuşi... încă mai sper, că pot armoniza şi rezona, printre culorile şi vibraţiile de zi cu zi, în frumuseţea a tot ceea ce mă înconjoară, şi... ne înconjoară.

       O zi frumoasă, cu mult soare în suflet!

 

Watch this:

 

Vizualizări: 27

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru în reţeaua literară / la red literaria !

Alătură-te reţelei reţeaua literară / la red literaria

Comentariu publicat de GOGA GR. CONSTANTIN pe Septembrie 7, 2014 la 1:17pm

Iluzii cu aluzii, in jungla cuvintelor, metafora incearca... pistolul are pasta... filmul da ideile si ideile dau sentimentul ca se prefigureaza o noua identitate, de tip jurmalistic... Excelsior!...

Insignă

Se încarcă...

Fişiere video

  • Adăugare fişiere video
  • Vizualizează Tot

Statistici

Top Poetry Sites

© 2021   Created by Gelu Vlaşin.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor