Marile jocuri de culise si orgoliile nemasurate ale unui candidat la presedentia USR

Ieri au fost alegeri la sectia de poezie din cadrul Asociatiei Scriitorilor din Bucuresti - ASB la care a fost prezent si presedintele USR, Nicolae Manolescu.

Scria Grig pe blog:

"...pe fruntea lui Dan Mircea Cipariu au curs râuri de transpiraţie. Nu se aştepta ca Gelu Vlaşin să vină cu un program pe care să-l recite din ce în ce mai tare. Un program simplu mergând pe reţeta antireclamei, adică pe ce nu s-a făcut în mandatul care a trecut (na, că ri(t)mează!). E adevărat că, la un moment, dat programul lui Vlaşin semăna cu un atac la autor (…băiatul nostru se lupta deja cu cărţile lui Cipariu) da’ chestia asta a prins şi oamenii l-au votat. Aşa că, am pierdut vreo 3 ore, la cele 3 tururi de scrutin, cu balotaje şi balonaje (unii s-au cam călcat pe pneuri), după cum urmează: prima oară a fost 46 pentru Vlaşin la 44 pentru Cipariu, restul până la 110 voturi fiind anulate. A doua oară a fost 51 la 51 (observaţi că votanţii se plictiseau şi, pe rând, o tăiau) iar a treia oară a fost 52 pentru Cipi (nu cred că se supără că-l alint) şi 48 pentru Gelu Vlaşin. Cipi a câştigat, încă un mandat (…e despre secţie de Poezie, tre’ să rimeze din când în când). Eu am fost în comisia de numărare a voturilor şi pot să garantez că alegerile au fost corecte, dar… au fost şi aberaţii. Mincu a făcut mişto de Ofelia Prodan şi a propus-o pentru şefia secţiei, gagica a intrat în joc şi a avut vreo…3 voturi. Mulţi n-au înţeles cum trebuie să voteze (printr-o liniuţă care-l taie pe candidatul nedorit, sau prin încercuirea numelui celui dorit) cu toate că Horia Gârbea le-a explicat de cel puţin 10 ori, etc."

S-au ales reprezentanţii în Consiliul Naţional al Uniunii Scriitorilor din Romania - USR, după cum urmează (in ordinea numarului de voturi obtinute):

1.Varujan Vosganian
2.Nicolae Prelipceanu
3.Gelu Vlaşin
4.Liviu Ioan Stoiciu
5.Ghe. Istrate


Şi Comitetul de conducere al sectie Poezie de la ASB

1.Nicolae Prelipceanu
2.Cornelia Savu
3.Trăian T. Coşovei
4.Denisa Comănescu
5.Mariana Filimon
6.Aura Christi
7.Bogdan O. Popescu
8.Gelu Vlaşin
9.Grigore Şoitu


---------------------------------------------------------------------------------------------------

Am vazut la un moment dat ca articolul de pe blogul respectiv a fost modificat la "sugestia" lui Dan Mircea Cipariu - care vad ca nu suporta nici un fel de joc democratic. Inseamna ca a fost modificat si procesul verbal de sedinta desi toata lumea aflata in sala inclusiv cei din comisia de votare au auzit cand s-a dat citire rezultatelor primului tur. Adica 46 voturi Vlasin - 44 Cipariu ! Plus ca la al 2-lea tur s-a incercat anularea unor voturi valabile dar la interventia a 2 dintre membrii comisiei de votare (care au sesizat acest lucru) s-a revenit asupra deciziei. Totusi nu inteleg de unde incrancenarea si orgoliul furibund a lui Cipariu care isi doreste inclusiv presedentia USR !!!. Ma intreb cu stupoare cum poate Cipariu sa emita pretentii pentru presedentia USR cand i-a lipsit foarte putin ca sa piarda presedentia unei sectii din cadrul unei filiale a USR ? Cum ar putea avea incredere cineva intr-o persoana care da semene vadite de incrancenare in obtinerea puterii dar care in acelasi timp nu are curajul asumarii ?

* Va multumesc tuturor pentru increderea acordata si pentru alegerea mea in Consiliul National al USR.

Vizualizări: 126

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru în reţeaua literară / la red literaria !

Alătură-te reţelei reţeaua literară / la red literaria

Comentariu publicat de nina demercy pe Septembrie 29, 2009 la 4:10pm

Felicitari si mult,mult succes pe mai departe.
Comentariu publicat de NICOLAE ROTARU pe Septembrie 26, 2009 la 6:03pm
Ca un prozator cu debutul în poezie şi alte peste 20 de recidive editoriale lirice, care n-a fost... acasă în timpul acestui răzbel, regret pierderea la mustaţă a talentatului Vlaşin, dar îl şi felicit pentru victoriile de plan secund, care-s binemeritate! Privitor la intrigi, şuste şi mişmaşuri, suntem în trend şi ne e brand. Made in România! N.
Comentariu publicat de Popescu Viorica pe Septembrie 26, 2009 la 12:19am
MULTUMESC PT. BUNA-PRIMIRE! AM AFLAT ULTERIOR CINE MI-A OFERIT ACEST BUN-VENIT SI SIMT CA ATACTIA SPRE DV. NU A FOST INTAMPLATOARE... FELICITARI PT. CEEA CE SUNTETI SI OMUL FRUMOS CARE STIE ESENTA DRUMULUI ADEVARAT!
CU PRETUIRE SI SINCERITATE
VIOPOP
Comentariu publicat de Victoria Stoian pe Septembrie 23, 2009 la 8:52am
Felicitari si mult succes in modernizarea si democratizare in maniera etica si decenta a USR. D-le Gelu Vlasin aveti si stiinta si vointa si talentul pentru a realiza aceste transformari, considerate inca de foarte multi nostalgici, utopice. Si nu lipsit de importanta, aveti admiratori si sustinatori si in interiorul USR si in exteriorul lui.
Comentariu publicat de Monica Mureşan pe Septembrie 23, 2009 la 3:20am
Felicitari. Este bine sa lupti pentru ideile in care crezi - altfel, ce s-ar alege din noi?!
Comentariu publicat de Constantin Grecu pe Septembrie 23, 2009 la 2:46am
SĂ LUPTĂM PENTRU PACE!PACEA INTERIOARĂ DIN SUFLETUL FIECĂRUIA DINTRE NOI.VINE O VREME CÂND O SĂ PRIVIŢI RETROSPECTIV ŞI VĂ PUNE-ŢI ÎNTREBAREA:CE S-A ÎNTÂMPLAT ATUNCI?PÂNĂ LA URMĂ,CE RĂMÂNE DIN VIAŢA NOASTRĂ,SUNT FAPTELE,FIE ŞI DE CREAŢIE!RESTUL,GOANĂ DUPĂ VÂNT!,,FERICIŢI ADUCĂTORII DE PACE CĂ EI FIII DOMNULUI SE VOR CHEMA!
Comentariu publicat de Daniel D. Marin pe Septembrie 22, 2009 la 11:34pm
cei 2 candidati au fost DMC, fostul si actualul presedinte cu cateva interesante proiecte la activ, si Gelu, cu un discurs atent pregatit de acasa si pe care l-a facut cunoscut, cum e si civilizat, prin sala inainte de inceperea sedintei. ceilalti doi (fara a nega -ba din contra- competentele literare+manageriale in cazul unuia dintre ei sau poetice - in cazul celuilalt) au acceptat candidatura fie (primul) de placere (nu cred ca si-au facut lobby inainte), fie (al doilea) din pura curiozitate si din politete (nici nu stiu cat de statutara a fost propunerea din sala de candidatura a unui membru vechi de numai... 2 luni, care, prin urmare, nici n-ar prea fi avut inca de unde sa stie "cu ce se mananca" o astfel de activitate... si care, pesemne, si-a improvizat un mic discurs pe parcursul celor 5-6 metri pana la microfon...). in acest context, ma intreb, draga Gelu, daca adevarata lupta nu s-a dat cumva (cel putin in capul unora dintre votanti) in avans intre Dan Mircea Cipariu si (surpriza inedita in sala) Nicolae Manolescu, stiut fiind despre iminenta lor confruntare.
oricum ar fi, meriti felicitari, desi discursul tau (ajuns la mine la "a 7- a mana"...) mi s-a parut usor deplasat, daca nu cumva extremist si deloc constructiv pe alocuri.

iar multe din punctele tale se pot realiza si fara nici un rol ASB, asa ca multa bafta!
Comentariu publicat de aurora speranta pe Septembrie 22, 2009 la 10:25pm
Cavalere,la lupta de acuma!
Comentariu publicat de mihai ganea pe Septembrie 22, 2009 la 8:30pm
"The only thing necessary for the triumph of evil, is for good men to do noting" ( Edmund Burke ) Pentru a pune capat "nelegiuirii" privind cazul "adrian minune din Ferentari" te rog, draga Gelu sa ma contactezi. Ai coordonatele mele pe pagina.
Comentariu publicat de Ion Burhan pe Septembrie 22, 2009 la 8:15pm
Firește că mă bucur că domnul GELU VLAȘIN a stricat printr-o ,, recitare,, atipică niște jocuri într-o instituție anacronică, unde se pare că mai există o miză importantă.Chiar nu mă interesează cine e la volanul acestei vechituri.

Insignă

Se încarcă...

Statistici

Top Poetry Sites

© 2020   Created by Gelu Vlaşin.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor