Marsul culturii. Cu scriitorul Laurian Stănchescu, de la Bucuresti la Sarmisegetusa

În luna septembrie 2010 va avea loc un marş al culturii inedit, unic în peisajul românesc, al cărui iniţiator este Laurian Stănchescu - membru al Uniunii Scriitorilor din România. Marşul se va desfăşura pe o distanţă de 500 de kilometri, pe un traseu de la Bucureşti la Sarmisegetusa, scopul declarat al lui fiind acela de a promova cultura naţională şi de a readuce în actualitate marile culturi ale lumii, cele care au îmbogăţit de-a lungul istoriei spiritul umanităţii. Aşa cum precizezaă iniţiatorul marşului, cei aproape 500 km vor fi străbătuţi pe jos, cu opriri în toate oraşele importante aflate de-a lungul traseului.
Una dintre opriri, deopotrivă simbolice, va fi la Târgu Jiu, la Complexul Brâncuşi unde va avea loc o întâlnire a artiştilor importanţi din ţară – scriitori, muzicieni, artişti plastici – aceştia aducând şi un omagiu sculptorului Constantin Brâncuşi, model exemplar nu numai pentru cultura noastră, ci şi pentru cea universală. Ultima oprire va fi pe ruinele Sarmisegetusei, capitala Daciei, important spaţiu cultural, economic, militar şi administrativ în lumea antică.
Marşul se va finaliza printr-o întâlnire şi un spectacol desfăşurate între zidurile anticei Sarmisegetusa, care ar trebui să devină, în opinia iniţiatorului marşului, un spaţiu sacru, un loc de pelerinaj al tuturor românilor.
De menţionat este şi că Laurian Stănchescu a organizat alte trei evenimente similare: primul la Băile Herculane în anul 2008, al doilea la Curtea de Argeş în acelaşi an şi al treilea la Drobeta Turnu-Severin în data de 27 martie 2010, în memoria lui Nichita Stănescu. Scriitorul este şi iniţiatorul/ realizatorul, în premieră, a unei integrale Nichita Stănescu din care a publicat deja primele şapte volume.
Dacă nu aţi reuşit să ajungeţi pe 27 mai a.c. la Muzeul Brăilei unde Laurian Stănchescu şi-a lansat două volume aveţi aici http://brailachirei.wordpress.com/2010/05/27/poetul-laurian-stanche... amănunte.

Notă: Cei interesaţi să devină parteneri media ai evenimentului sunt rugaţi să contacteze „Brăila Chirei” la aaarmanda@gmail.com

Vizualizări: 60

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru în reţeaua literară / la red literaria !

Alătură-te reţelei reţeaua literară / la red literaria

Insignă

Se încarcă...

Fişiere video

  • Adăugare fişiere video
  • Vizualizează Tot

Statistici

Top Poetry Sites

© 2020   Created by Gelu Vlaşin.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor