ca o metodă a conviețuirii cu capetele lor femelă și a maselor de mușchi deosebit de puternici și elastici care, contractându-se și extinzându-se brusc, ajutau la claxonat, aia era o fotografie rococo,cu un fotoliu așezat pe cap,cu un cioculeț roșu care se mișcă repede,cu două mașini de curse scoase din funcțiune,cu spatele întins de un arc cu ieșiri nervoase și circulații lichefiate, cu un picior pătat de alte picioare…
doamna este sferică – se interzic formele și gesturile!
doamna este tăiată – se interzic trecerile prin găurile tăiate!
doamna are capul prins – se interzic firele cu capetele prinse!
doamna mărturisește întreaga broderie – broderia fixează galeria!
nouă becuri de culori diferite
recunoaște efectele bolii!
vreau lămuriri pregnante la conservă
adevărul sau dispozițiile perfect desfăcute
elesticul care blochează destul de bine gândurile
recunoaște că previziunile se adeveriseră
măcar în gura peștelui evidențiat de doamna învățătoare
că prin gaura tăiată muți privirea înăuntru
ai ecranul televizorului care crește nestingherit în cadă
am început să cred că noțiunea de adevăr se odihnește pe mădularul unei geometrii euclidiene;
să te autoperfecționezi în găsirea materialelor prime necesare redactării copacului solzos
să faci echilibristică într-un joc de promiscuități măcelărite
să ai obsesii că trimiți câini îmbibați în benzină prin poștă
să suferi de șovinism multiplicat pe umerii celorlalți
să fii tu insul desfigurat de schimbările atmosferice
să dansezi dacă sistemul planetar este un punct și punctul este un balon cu fese de lebădă

am recunoscut că de la pudibonderie mi se trage frica a trimite recunoștința mea vidrei integral glamour. De fapt, cred că vidra integral glamour suferă de aeropudism gravitațional, unde gravitațional înseamnă că pupilele ei, dar nu și creierele unor indivizi oarecare pe care îi simpatizează, demonstrează faptul că violența modei este singura cale de stăpânire asupra noastră. Mai bine zis, să nu iei în deșert cu ce te îmbraci pentru că ar fi chiar caraghios ca fiecare sfârc să fie pus pe o hârtie creponată și hârtia să se încline și chiloții să comunice cu noi prin intermediul unor aparate digitale extrem de performante.

Vidra integral glamour se apleacă și spune: din ligheanul din care nenorocirea nu a trecut niciodată mai departe, se ridică furtuna. Spre surprinderea tuturor,după o gândire de-a mea și după o analiză furtunoasă a ocaziilor în care am băut jumătate din prospecțiunile care se fac în fața casei mele pentru resursele petrolifere, încercările voastre de a purta haine îmi provoacă milă și o oarecare frustrare împodobită cu ură jovială pentru toți cei care execută cu pricepere ordinele lascive ale unor intoxicanți dornici să pătrundă în superioritatea numerică din spatele paravanelor pline de fulgi de gâscă și semnături originale ale unor muncitori extrem de dedicați modei conceptual-glamour.

Este indubitabil, dar intens și face parte din volumetrica consistentă a unei spirale înguste, rochia este misterul vieții. Dar păstrată proaspătă în congelator până la două trei zile, în contextul unor popularizări intense a unor spaime a oamenilor din cartier care umblă deconcentrați, monstruos încărunțiți, turmentați de ozon și cu o volumetrică prea comună a pupilelor inghinale. Vă spun că spiritul îndrăzneț al unor cunoscute seminții vârstnice pe care o am, nu a contat în alegerea strategiei de contracarare a zâmbetelor pestrițe și verzi cu care-mi mânjiți ușile. Astfel vă spun vouă: duceți-vă și îmbrăcați pământul cu prada,gucci,chanel,versace și vuitton – catastrofe avide de sânge ce sunteți! Undeva paupertatea este fundul unei prostituate minunate. Nu o irosiți, căci atunci va fi aievea!

Vizualizări: 94

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru în reţeaua literară / la red literaria !

Alătură-te reţelei reţeaua literară / la red literaria

Insignă

Se încarcă...

Fişiere video

  • Adăugare fişiere video
  • Vizualizează Tot

Statistici

Top Poetry Sites

© 2020   Created by Gelu Vlaşin.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor