Ne-a mâncat capul politica!

 

Motto: "Educaţia le permite copiilor să spere la o viaţǎ mai bunǎ… Mi-am exprimat o părere de neclintit, bazată pe credinţa mea în Dumnezeu." (Barack Obama, Îndrăzneala de a spera)

 

"Când eram elev de liceu, mi-a căzut odată în mână o carte a doctorului Istrati, prefaţată de profesorul Longinescu. După ce evoca strălucita carieră ştiinţifică a doctorului Istrati şi amintea principalele lui descoperiri în chimia organică, profesorul Longinescu scria cu o nestăpânită tristeţe: *dar toate aceste însuşiri excepţionale s-au irosit zadarnic. I-a mâncat capul politica...*" (I-a mâncat capul politica!, 1951)

"Spre deosebire de celelalte religii, iudaismul şi creştinismul sunt religii istorice. Dumnezeu intervine direct în istoria lui Israel... Iar prin Întrupare, Dumnezeu participă total la istorie: participă, adică suferă pe deplin teroarea evenimentelor istorice." (Căderea în istorie, 1952)

"Unii din noi cred, poate, altfel. Sunt liberi să creadă. Ceea ce este frumos într-o democraţie (aşa cum sperăm să devenim şi noi) este că fiecare e liber pe credinţele, idealurile şi iluziile sale. Nu îi sunt impuse printr-o presiune mai mult sau mai puţin dialectică. dar, îţi repet, nu are nici o importanţă ceea ce credem, sperăm sau visăm noi..." (Împotriva deznădejdi, 1950)

"De curând, la Roma, am ascultat rugăciunile rostite în comun de trei preoţi: romano-catolic, greco-catolic şi ortodox. .... Preoţii ortodocşi şi greco-catolici se întâlnesc, pe ascuns, în câte o casă şi, în odăjdii, rostesc rugăciuni împreună. Hotărârea aceasta au luat-o spontan, şi încă înainte de desfiinţarea Bisericii Unite." (Sângele martirilor, 1948)

"Dintre toate minorităţile noastre, în afară de armeni, numai turcii erau cei mai inofensivi; i-am lăsat să plece. ... Piloţii orbi s-au făcut unealta celei mai înspăimântătoare crime împotriva fiinţei statului românesc...." (Piloţii orbi, 1937)

"Trăim vremuri tulburi, în care nu mai există nici o scară a valorilor, totul este haos iar legea junglei pare a fi singura lege care funcţionează. Care ar fi soluţia să depăşim într-un fel această criză spirituală?" (Oceanografie. 1934)

"Pentru români Roma nu va mai fi aceeaşi." (Roma nu va mai fi aceeaşi, 1975)

"Venind către Salle Pleyel, mă întrebam ce-am să spun; ce-ar trebui sau ce aş putea spune unor oameni adunaţi acolo ca să te asculte pe tine, adică unor pribegi dornici să uite câteva ceasuri de nevoile şi necazurile lor, de tragediile celor de acasă şi de mizeriile luptelor şi neînţelegerile politice. Mi-am adus atunci aminte de înţeleapta, profunda sentinţă: *Navigare necesse est, vivere non est necesse...*" (Navigare necesse est, iulie 1951)

Mircea Eliade - Publicistică

 

"Mă îngrijorează puterea.... Dacă aş fi fost comandant pe Titanic, nu se scufunda!... Nu sunteţi dumneavoastră sigur, eu sunt!... Asta e ţara în care oligarhia a ajuns să dicteze dezinformarea românilor." (Traian Băsescu, Dialog la Naşul)

"Nu puteam să-mi scot din cap imaginea violentă a celor doi vârcolaci care se luptau. Stomacul mi se revolta gălăgios, dureros şi gol, iar capul mă durea pentru că eram foarte îngrijorată." (Stephanie Meyer, Luna Nouă)

..........................

"Ion Iliescu este istorie." (Adrian Năstase, 2003)

Toţi conducătorii vor intra în istorie. Eu nu i-aş aresta pentru faptele lor. Eu le-aş da un canon drept pedeapsă: să scrie confesiuni, pentru a completa istoria neamului.

"La un moment dat, într-o discuţie oarecum civilizată cu Iliescu, înainte de a rupe relaţiile cu el (datorită refuzului categoric de a dezminţi o calomnie de rea credinţă pe care a lansat-o pe postul de televiziune), într-un elan de sinceritate mi-a spus: *Domnule Coposu, dumneavoastră sunteţi un tip intratabil pentru că nu vreţi să fiţi nici primministru, nici preşedinte şi nici nu vreţi să faceţi avere. Deci sunteţi un om foarte periculos şi intratabil.* I-am spus: *Dimpotrivă, cred că tocmai dezinteresul meu faţă de onorurile şi demnitţile publice şi faţă de acumularea de avere îmi dă o independenţă care mă face să fiu foarte obiectiv în raporturile cu oamenii.* Zice: *Da, dar asta nu e o recomandare pentru compromisurile care sunt obligatorii în societatea românească de acum, deoarece nu sunteţi un om de dialog.*" (Corneliu Coposu, Confesiuni)

Şi Antonescu este un nume mare în istoria poporului român!

Şi noi vom intra în istorie....

Depinde de noi cum o facem, şi pentru noi şi pentru copiii noştri.

"Noi nu am moştenit pǎmântul de la strǎmoşi, ci l-am împrumutat de la copiii noştri." (Proverb american)

"Ştiinţa nu poate prevedea dacă omenirea are vreun viitor sau nu." (Stephen Hawking - Scurtă istorie a timpului - De la bigbang la găurile negre)

"Ştiinţa fără religie este imperfectă; religia fără ştiinţă este oarbă." (Albert Einstein, Cum văd eu lumea)

"Religia fără ştiinţă a rămas tradiţional o clasică busolă care ne arată, prin credinţa adevărată, drumul drept către Dumnezeu; ştiinţa fără religie este un vehicol modern, dar orb, care, fără echipamentul modern de ghidare GPS, ne duce, cu o viteză de nedescris prin teoria relativităţii, în toate direcţiile posibile, relative şi incerte, conform celei mai mediatizate teorii ştiinţifice, teoria mecanicii cuantice." (Alexandru Boris, Geneza şi genetica - Privatizarea văzduhului)

 

Epilog: "Eu Mă îndur de cine vreau să Mă îndur şi am milă de cine vreau să am milă." (Ieşirea 33.19) "Pentru că ai păzit cuvântul răbdării Mele şi Eu te voi păzi pe tine de ceasul ispitei ce va să vină peste toată lumea, ca să încerce pe cei ce locuiesc pe pământ." (Apocalipsa 3.10)

Dorinţă: "Doresc ca neamul meu să trăiască sub puterea protectoare a lui Dumnezeu." (Petre Ţuţea - Între Dumnezeu şi Neamul Meu)

Pentru că am păstrat intact cuvântul răbdării Tale prin sângele martirilor neamului românesc, Doamne, te rugăm, îndură-te de noi prea puţin credincioşii şi dă-ne înapoi capul bun, independent şi obiectiv, mâncat de politică.

"Şi pentru ce Mă chemaţi: Doamne, Doamne, şi nu faceţi ce vă spun?" (Luca 6.46)

"Logica clasică, logica simbolică şi logica dialectică nu pot înlocui logica reală, adică matafizica cunoaşterii; metalogica la scară umană nu poate depăşi formatul util, comod sau gratuit." (Petre Ţuţea, Reflexii religioase asupra cunoaşterii)

"Deşi doresc infinit extaze luminoase, n-aş vrea nici de acestea , căci ele sunt urmate de depresiuni." (Emil Cioran, Pe culmile disperarii - Presentimentul nebuniei)

"Doamne, să se deschidă ochii noştri" (Matei 20.33) ca să votăm bine pentru a "trăi toţi bine din munca noastră cinstită". (Ecclesiastul 3.13)

Vizualizări: 130

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru în reţeaua literară / la red literaria !

Alătură-te reţelei reţeaua literară / la red literaria

Comentariu publicat de Alexandru Boris Cosciug pe Iulie 13, 2012 la 1:18am

Domnule Ionel, vă mulţumesc pentru citire şi pentru echilibrul mesajului!

"Ce-i de făcut?"

Din punctul meu de vedere, problema asta a campaniilor pentru alegeri în politică este asemănătoare cu campaniile matrimoniale.

Chiar şi în condiţiile în care cunoşti bine o persoană pe care o poţi recomanda pentru a deveni partenerul de viaţă al altei persoane cunoscute, niciodată nu poţi fi sigur că în momentele grele (în viaţă apar şi astfel de fenomene) cei doi vor fi capabili să traverseze furtuna împreună.

În ceea ce priveşte politica, această şleatcă de derbedei care au acaparat ţara, din care face parte, bineînţeles, şi Traian Băsescu, s-au distrat la putere pe bani recuperaţi din lumea a treia, împrumutaţi din lumea întâi sau obţinuţi din vânzarea resurselor ţării.

"Sunt două metode de a cuceri şi de a înrobi o naţiune. Una este prin sabie. A doua este prin îndatorare." (John Adams - primul vicepreşedinte şi al doilea preşedinte al Americii)

"Noi lucrăm în multe moduri diferite dar, probabil cel mai frecvent este să găsim o ţară care are resurse, cum ar fi petrol, şi apoi aranjăm un împrumut uriaş acelei ţări de la Banca Mondială sau de la una din celelalte organizaţii de acest tip." (John Perkins - Asasinii economici)

"Petrolul din Libia trebuie să fie exploatat de americani deoarece avem cea mai puternică armată." (Donald Trump - candidat la Preşedinţia SUA)

 

La debarcarea lui Ceauşescu aveam producţie industrială şi agricolă care, chiar dacă nu atingea performanţele occidentale, era competitivă pe piaţa lumii a treia şi asigura la nivel local un minim necesar, dar nu şi suficient. La acel moment România avea de recuperat vreo 10 miliarde de dolari, care, după emiterea unui decret în 90, au trecut din conturile ministerelor de resort în conturile unor firme de stat de comerţ exterior formate din 2-10 persoane care lucrau efectiv la derularea contractelor specifice. Apoi, în 91, prin metoda MEBO, acele firme, care nu aveau alt capital decât dosarele creanţelor, s-au privatizat.

Când au început să curgă banii, acele persoane oportuniste, devenite capitalişti de conjunctură, fără muncă, au devenit milionari peste noapte, fără ca cineva din "prostime" să priceapă mecanismul diabolic pus la cale de cei care au dictat moartea lui Ceauşescu pe motiv de "subminare a economiei naţionale", printr-un simulacru de proces.

Ştiaţi că un fost primministru a luat un credit de 60 de milioane de dolari de la Casa de Asigurări de Sănătate pentru aşi deschide patru pooliclinici ultramoderne?

Ştiaţi că acel credit nu a fost niciodată returnat "cash", ci, pe baza unei inginerii financiare, se va returna într-o perioadă de timp prin servicii medicale acordate gratuit?

Este doar un exemplu. Aceşti oameni care alternează la putere de 22 de ani şi-au creat nişte imperii care funcţionează doar prin manevre de cumpărare-vânzare care umflă preţurile pe o piaţă deformată. Criza i-a afectat, iar lipsa de la guvernare de 8 ani i-a adus, pe unii dintre ei, la sapă de lemn.

Ce a apărut nou pe cuprinsul patriei cu Marinarul la cârmă?

Eu care nu am citit Biblia până acum 6 ani, m-am apucat să o interpretez pe baza principiilor managementului cunoaşterii şi calităţii totale a informaţiilor.

A apărut "Judecata de Apoi pământeană", deoarece "Tatăl nu judecă pe nimeni, ci toată judecata a dat-o Fiului." (Ioan 5.22)

Eu nu sunt judecător şi nu-mi permit să spun dacă justiţia este corectă sau nu, sau că ea ar fi devenit peste noapte foarte curată.

Eu, care într-un moment de cumpănă am apelat la simpla ridicare a ochilor la CER, iar răspunsul optim nu a întârziat să apară, eu vă rog, pe cei care sunteţi mai mult sau mai puţin afectaţi de mediul politic şi de acţiunile lui:

Să gândiţi bine, pentru a vota bine şi a avea conştiinţa curată că aţi ales soluţia cea mai bună pentru voi, pentru familia voastră şi pentru mersul înainte al României.

Nu avem decât două opţiuni şi amândouă au hibe şi multă mizerie în spate.

Închei mesajul meu cu un citat din Mircea Eliade:

"Întrebarea este aceasta: printr-un miracol, sămânţa Romei nu s-a pierdut după părăsirea Daciei de către Aurelian - deşi această părăsire a însemnat o adevărată catastrofă pentru locuitorii bogatei provincii. Dar Europa îşi mai poate îngădui această a doua părăsire a Daciei în zilele noastre? Făcând parte, trupeşte şi spiritualiceşte, din Europa, mai putem fi sacrificaţi fără ca sacrificiul acesta să nu primejduiască însăşi existenţa şi integralitatea spirituală a Europei? De răspunsul care va fi dat de istorie acestei întrebări nu depinde numai supravieţuirea noastră, ca neam, ci şi supravieţuirea Occidentului." (Destinul culturii româneşti - 1953)

Comentariu publicat de Ionel Petrisor pe Iulie 12, 2012 la 4:21pm

       Domnule Alexandru Boris incep sa va indragesc un pic! Pacatosenia lipsei mele de cultura ma indeamna sa staui linistiti in banca mea cu participarea pripita la ce citesc in aceasta virtuala revista.Politica e ca scroafa fara alegere la imperechere important sa-si umfle burta ca tzatze are suficienta pentru a-si hrani progeniturile. Cu filosofia si despre ce a adunat omenirea, vorbesc de oameni, ca stiinta si cunostintze si despre ciorba asta se poate vorbi mult. Zile trecute am primit o Biblie adusa de o nepotica venita din Romania, carte adusa la rugamintea mea. Si ca sa mai miaduc aminte de cuprinsul Ei am inceput a citi primele pagini. Din primele pagini am retinut cateva despre inceputul lumii. Despre nume de oameni a caroro varsta de viata merge dela doua sute de ani in sus precum si altele despre cele intamplate pe vremea aceea. Eu unul sant crestin-ortodox fara indoiala. Ma opresc  cu vorba aici departandu-ma de tema comentariului de mai sus. Pentru alte vorbe se spune a fi facute in saituri aparte. Despre politica sant satul mai demult, mancare mancata mai de buna voe mai in sila pina era sa ma innec cu ea.Avea alta culoare dar din castronul ala puteau apuca cate doua trei linguri mai toti ce argateau pe pamantul ala. Politica dupa "89" nu are nimic de-a face cu oameni ce se pot numi politicieni. Chiar cei care au fost prezenti in primele ceasuri ale actului din "89" nu-i pot socoti oameni politici. Ca au fost prezenti intr-un moment de cotitura adusi de catre cei ce au evitat conducerea directa in momentul aparut este un alt bors dar nu politica.

       Vorbind la telefon cu o ruda de-a mea la Bucuresti despre noul presedinte raspunsul a fost ca si pentru cel plecat. Si unul si altul n-o sa faca mare branza pentru ei, pensionari, unul dintre ei inca mai lucrand spre a putea face fata celor de trai zilnic. Eu sant aici de peste 30 de ani si am invatat ceva in plus despre politica cu toate ca am facut si eu aproape un an "Stefan Gheorghiu" plus altele cu politica. Subiectul principal in politica sant oamenii. Nu adunarea averilor de catre cei ce fac politica ci adunarea increderii oamenilor pentru politica facuta spre binele lor raspuns la votul prin care si-au incredintat sperantele in mai bine. O viata nu se traeste de doua ori! Si nu se traeste din vant sau promisiuni facute innainte de a fi ales ci din ce ai dat dupa ce ai fost ales nu la intamplare. Atat cu politica si filosofia despre putere si altele existentiale. Prea multa vorbarae. Vorba si nimic mai mult! Doar ca se ne aflam in vorba! Actul in sine este important. Si la asta vine intrebarea "Ce-i de facut? 

Insignă

Se încarcă...

Fişiere video

  • Adăugare fişiere video
  • Vizualizează Tot

Statistici

Top Poetry Sites

© 2020   Created by Gelu Vlaşin.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor