Ne-a părăsit Horia Alexandru, muzician, pianist, dirijor, compozitor.

 Ne-a părăsit Horia Alexandru (Shuri), muzician de mare valoare, pianist, dirijor, compozitor.

In foto, de la stânga la dreapta: Horia Alexandru, George Grigoriu și Sile Dinicu

Când afli din presă că o mare vedetă a scenei sau a ecranului care ţi-a încântat multe clipe ale vieţii a plecat dintre noi, simţi o pişcătură în inimă şi zici "Păcat!". Dar când te părăseşte un prieten alături de care ţi-ai petrecut ore întregi la bine şi la rău, o parte din sufletul tău rămâne stingher şi neconsolat pentru tot restul vieţii. Ne-a părăsit Horia Alexandru (Shuri), muzician de mare valoare, pianist, dirijor, compozitor. L-am cunoscut în urmă cu 40 de ani, tânăr, energetic, înzestrat cu un talent muzical ieşit din comun şi un simţ al umorului uluitor. Era " ole hadaș", absolvent al Conservatorului din Cluj, secţia compoziţie, cu un palmares bogat de dirijor şi compozitor la Teatrul din Braşov. Voia să cucerească lumea. Şi a cucerit-o.


Nu numai pe noi, colegii de breaslă, ci şi publicul spectator din Israel, Germania, Olanda, Suedia, Danemarca, Statele Unite, Canada . Spectacolele de muzică uşoară şi de operetă la care el participa în calitate de pianist, dirijor şi creator erau un regal, o revărsare de melodii şi armonii rar ascultate în asemenea ocazii. La petreceri şi întâlniri cu prietenii Shuri ştia să " toarne" zeci de bancuri pe care le interpreta ca la teatru. Şi avea puterea întâlnită numai la o categorie specială de oameni de a face " mişto" de propriile defecte. A lucrat cu toţi artiştii din România şi Israel; Florin Piersic, Stela Popescu, Arsinel, Corina Chiriac, Marina Voica, Mircea Crişan, Gică Petrescu, Nicolae Nitescu, Constantin Drăghici, Bodo, Dorothea Liviu, Anabela, Monica, Sarale Feldman, Angela Taxieru, Carol Feldman, Edy Cogan, Carol Marcovici, Radu Lucian, Jeny Kessler sunt doar câţiva dintre artiştii care au avut bucuria să colaboreze cu Shuri, cel care avea muzica în toate fibrele fiinţei sale.


Dumnezeu, acelaşi Dumnezeu care l-a înzestrat cu atât de multe daruri, a decis la un moment dat să-i ceară tribut . Şi, treptat, de-a lungul unor ani de suferinţă, i-a luat minţile. Dar nu a putut să-i ia şi inimă. Inima lui generoasă a bătut încă multă vreme, până a obosit şi... s-a oprit.
Am lăsat în mod intenţionat la urmă un "magna cum laudae" pentru Terry Gabor. Cântăreaţă de excepţie pe scena operetei internaţionale, ea a fost tovarăşă lui de viaţă şi , timp de peste 14 ani, l-a îngrijit cu o putere de sacrificiu pe care, cel puţin eu, n-am cunoscut-o niciodată în cazuri asemănătoare. Shalom, haver! Odihneşte-te în pace în lumea infinită a stelelor!


Liana Herman

Vizualizări: 95

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru în reţeaua literară / la red literaria !

Alătură-te reţelei reţeaua literară / la red literaria

© 2018   Created by Gelu Vlaşin.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor