Adevărata minune nu este să-i vezi și cunoști pe ceilalți, ci să te vezi și cunoști pe tine însuți - acesta fiind primul efect al credinței și încrederii în Isus Hristos. La această temă îmi vine un exemplu, o regie: îmi imaginez că sunt pe malul mării și un om se îneacă la câțiva metrii de țărm, iar eu mă gândesc cum să-i salvez pe naufragiații vaporului de la orizont. Bunul suflet, cuget și buna putere implică mila, iar mila este o minune. Mila este, cum spunea părintele Delarohia, înrudită cu Lumina necreată, cu misterul... este atribut al necunoscutelor nouă profunzimi divine. Fie-ți milă de tine însuți, iar din prisosul ei să dai și altora. Când nu ți-e milă de tine însuți deja faci parte din plutonul de execuție al bietului celuilalt de la zid. Când Dumnezeu te iartă, de fapt îți predă lecția comportamentului in societate. Nu-ți imagina că I-ai fi făcut vreun rău. Nu poți să-I faci rău lui Dumnezeu. Nu trebuie să-ți fie rușine de Dumnezeu, doar de tine. Nu cred că e nevoie de reluarea actului lui Adam de a-ți pune frunza. Frunza pune-o ca să blocheze vederea celorlalți din jurul tău. Să nu-ți vadă răutatea sporadică, ocazională iminentă. Fă din frunză milă.

  Când te trezești dimineața și simți o senzație plăcută de bine, un sentiment de liniște și frumos înseamnă că mila Domnului a coborât asupra ta. În timpul nopții Dumnezeu te-a iertat.

  Omul este o ciudățenie care își caută normalitatea în paroxism.

  Ce naște agonia? Trădare. Dar în cazul Fiului-Omului agonia nu a născut trădare, ci iubire. În consecință, noi nu ne ridicăm la rang de oameni.

  Arta plastică este o imitație hilară a naturii.

  Cultura fără creștinism este slavă deșartă.

  Dacă nu există Dumnezeu înseamnă că mai multe și diferite molecule amestecate într-o singură masă comună crează conștiință de sine.

  Asumarea lui Dumnezeu este o chestiune de curaj.

  Asumarea curajului este o chestiune de dragoste.

  Asumarea dragostei este o chestiune de smerenie.

  Prin legea marțială derogăm de la însăși esența dreptului: aflarea adevărului judiciar care afirmă obiectivitatea.

  Un sistem de drept fără principii ar fi halucinant. Doar o găselniță a parlamentului.

  Pentru a fi un adevărat om antisistem și nonconformist trebuie să te bazezi pe argumente. Violența nu este un argument, dar este un mod simplist, primitiv, o scuză a incapacității de asumare a culturii.

  Printre altele, dreptul este și un instrument cu ajutorul căruia ne protejăm și apărăm de legitățile rigide ale naturii.

  Întunericul este un vulcan care periodic erupe și scuipă afară adevărul.

 

Vizualizări: 22

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru în reţeaua literară / la red literaria !

Alătură-te reţelei reţeaua literară / la red literaria

Comentariu publicat de Caracas Mircea Florin pe Martie 6, 2019 la 9:40am

 Rog a rectifica Iisus Hristos

Dar în cazul Fiului-Omului agonia nu a născut trădare, ci iubire...
DUMNEZEU FIUL ESTE IUBIRE 

Insignă

Se încarcă...

Fişiere video

  • Adăugare fişiere video
  • Vizualizează Tot

Statistici

Top Poetry Sites

© 2019   Created by Gelu Vlaşin.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor