A fost ales noul Comitet de Conducere al Fedrom


 

Sambata 22 decembrie 2012 a avut loc Adunarea Generala a Federatiei Asociatiilor de Romani din Spania - FEDROM pentru alegerea noului Comitet de Conducere. Din partea Ambasadei Romaniei la Madrid a participat la masa prezidiului dl Ilie Banica, ministru - consilier. Au fost citite mesajele transmise de dl Titus Corlatean, ministrul Afacerilor Externe si dl Cristian David, ministrul delegat pentru Romanii de Pretutindeni. Mandatul noului comitet este pentru o perioada de 4 ani. Componenta  Comitetului Director este urmatoarea:

1. Presedinte: Miguel Fonda 
2. Prim-Vicepresedinte: Gelu Vlasin  
3. Vicepresedinte secund: Marius Vili Sirbu 
4. Secretar: Jesus Benito 
5. Purtator de Cuvant: Mihai Chis 
6. Trezorier: Esteban Navarro 
7. Florin Gaiseanu (delegat Cataluña) 
8. Maxim Vera (membru) 
9. Crina Chiriuc (membru)
10. Florentina Samoila (membru)

11. Monica Cucu (membru) 

 

A fost aprobat Regulamentul Intern de functionare precum si componenta Comisiei Permanente si au fost discutate proiectele de viitor ale federatiei. Au fost aprobate solicitarile de afiliere. In acest moment Federatia Asociatiilor de Romani din Spania este alcatuita din 36 de asociatii de romani legal constituite pe intreg teritoriul spaniol.
 
 
Redam mai jos mesajele transmise:
"Stimaţi compatrioţi,

Îmi face o deosebită plăcere să vă adresez salutul meu şi al colegilor din Ministerul Afacerilor Externe cu ocazia Adunării Generale FEDROM din acest an. 

Constat cu multă satisfacţie că acest eveniment a devenit deja o lăudabilă tradiţie – şi, în acest sens, îmi amintesc de ediţia din 2008, la care am avut şi eu onoarea să particip – o tradiţie ce vădeşte spiritul dumneavoastră de coeziune, dorinţa de a menţine active şi productive legăturile care vă leagă unul de altul, dar şi de ţară, preocuparea de a vă păstra şi afirma, înainte de toate, identitatea de români, dorinţa de a vă ajuta unii pe alţii.

Vă asigur că acelaşi sentiment de comuniune cu dumneavoastră este nutrit şi de cei rămaşi acasă. Cu toţii suntem mândri de acei români care, prin muncă asiduă, cinste şi abnegaţie, menţin bunul nume al ţării noastre în lume. Deşi vă aflaţi la mii de kilometri depărtare de casă, legăturile dintre noi sunt şi vor rămâne puternice.

În acest sens, puteţi conta pe faptul că autorităţile române, ambasadele şi consulatele noastre vor face întotdeauna tot ce le va sta în puteri să vină în sprijinul doleanţelor dumneavoastră, să vă ajute atunci când aveţi nevoie de ajutorul nostru. De altfel, menţinerea legăturilor cu conaţionalii noştri din străinătate este o preocupare de prim ordin a noului guvern al României. Una din priorităţile politice ale Ministerului Afacerilor Externe este legată de acordarea atenţiei cuvenite românilor din străinătate, prin asigurarea unor servicii consulare adecvate necesităţilor acestora şi prin monitorizarea modului în care sunt respectate identitatea, drepturile şi valorile lor spirituale în ţările care îi găzduiesc.

În încheiere, daţi-mi voie să vă urez un Crăciun fericit şi sănătate, fericire şi împliniri în Noul An!"Titus Corlăţean
Ministrul Afacerilor Externe
________________________________________________________________________
 
 
"Dragi prieteni,


va multumesc pentru gandurile frumoase pe care mi le-ati transmis in aceasta perioada. Sper ca acest portofoliu sa reprezinte inceputul unei frumoase colaborari.

Obiectivul meu fundamental pentru acest mandat îl reprezintă prezervarea şi afirmarea identităţii etnice, culturale, lingvistice şi religioase a românilor din afara graniţelor, consolidarea patrimoniului cultural românesc comun.

Realizarea acestui obiectiv fundamental prin instituirea unui parteneriat activ între românii din interiorul graniţelor şi cei din străinătate pentru întărirea coeziunii românilor de pretutindeni şi, în acelaşi timp, consolidarea unui spaţiu internaţional al dialogului, al respectului faţă de diversitate şi al încrederii reciproce. Doresc cu aceasta ocazie sa va comunic ca aveti tot sprijinul din partea mea, in actiunile pe care dumneavoastra, membrii Federatiei Asociatiilor de Romani din Spania - FEDROM si nu numai le veti intreprinde. Fizic nu am putut fi prezent astazi la intalnirea dumneavoastra, insa va asigur ca gandurile mele se indreapta catre voi.

Asadar, va multumesc pentru increderea acordata, pana la urmatoarea noastra intalnire, doresc sa va urez Sarbatori Fericite alaturi de cei dragi si un An Nou plin de realizari!

Cu sinceritate,"

Cristian David 
Ministru Delegat pentru Romanii de Pretutindeni
 
 
 
________________________________________________________________________
 
 

Vizualizări: 428

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru în reţeaua literară / la red literaria !

Alătură-te reţelei reţeaua literară / la red literaria

Comentariu publicat de Ştefan Lucian MUREŞANU pe Decembrie 27, 2012 la 7:33pm

Vă felicit şi vă doresc din toată inima puterea şi agerimea în rezolvarea tuturor programelor pe care le iniţiaţi, sănătate şi tot binele din lume. La mulţi ani fericiţi.

Cu stimă, Ştefan Lucian MUREŞANU

Comentariu publicat de grecu constantin pe Decembrie 26, 2012 la 7:08pm

Este o echipă sudată,care ne dă speranţe!Succes în activitate şi Sărbători fericite!

Comentariu publicat de CONSTANTIN STANCU pe Decembrie 26, 2012 la 6:30pm

Un glas in Spania pentru Romania! E o responsabilitate pentru toti!

Comentariu publicat de Elisabeta Luşcan pe Decembrie 25, 2012 la 9:16am

Felicitări şi mulţi, mulţi ani!!!

Comentariu publicat de George Rizescu pe Decembrie 24, 2012 la 6:49pm

Felicitări şi la mulţi ani! Fie ca bunul Dumnezeu să vă aducă reuşitele unei vieţi mai bune.

Comentariu publicat de Rodica Borsa pe Decembrie 24, 2012 la 5:56pm

Comentariu publicat de stcid pe Decembrie 24, 2012 la 12:37pm
succes noului comitet.
craciun fericit!!
Comentariu publicat de grecu constantin pe Decembrie 23, 2012 la 8:49pm

Se spune că am intrat într-o altă eră,când fiecare dintr noi,prin acţionile întreprinse,vom avea o singură dorinţă:să promovăm imaginea acestei minunate ţări,România!Eu îi felicit din toată inima şi le urez succes!

Comentariu publicat de Gheorghe Apetroae - Sibiu pe Decembrie 23, 2012 la 5:45pm

Felicitări! Se pare că nu era vorba de un cataclism astral ci de o revigorare a spiritului cultural național și internațional!. Mă bucur... Succes!... G.A.S.

Comentariu publicat de driza thoma pe Decembrie 23, 2012 la 5:18pm

Succes! Craciun si anul nou fericit!

Insignă

Se încarcă...

Fişiere video

  • Adăugare fişiere video
  • Vizualizează Tot

Statistici

Top Poetry Sites

© 2021   Created by Gelu Vlaşin.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor