-ce este prietenia?- întreb
-ce să fie? este un partid
în care membrii sunt egali
nu există drepturi și prerogative
doar un președinte care plătește
aceiași cotizație ca și restul.
-și ce face președintele, într-o prietenie? întreb
- cheltuiește după ce își dau toți obolul.

Vizualizări: 169

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru în reţeaua literară / la red literaria !

Alătură-te reţelei reţeaua literară / la red literaria

Comentariu publicat de caterina scarlet pe August 23, 2013 la 7:35pm

am avut parte de niste experiente horror in acest domeniu.eu am schitat doar palid un aspect mai putin terifiant.am trait o experienta unica, cu tente aproape patologice dar bineinteles ca asta nu era prietenie. in orice caz ca in orice simbioza, unul da celalalt primeste. si altele perar se stabilesc relatii de egalitate.dar vorbesc pentru mine si pentru cativa, sunt situatii mult mai placute, despre ele nu se prea scrie. poate doar TREI CAMARAZI ssi altele pe masura. prietenia adevarata,este rarissima.

Comentariu publicat de caterina scarlet pe Septembrie 7, 2012 la 4:13pm

eu am până la anii care i-am strâns un număr mic de prietene și prieteni. din motive de fire și educație am fost de multe ori dispusă să ofer mai mult decât am primit .chestia asta m-a ținut foarte mult în poziția de lider de grup .a venit și ceasul când din motive de sănătate, nu foarte ușoare am avut nevoie ca cineva să se oprească din goană să întoarcă privirea și să observe că deși nu ieșisem din cursă abia mai puteam ține pasul cu restul.nu e o regulă ca prietenia să funcționeze ca un partid dar uite că uneori  preia modelul și ca structură și ca mod de funcționare. așa am simțit ieri gândindu-mă la cea mai veche prietenă a mea, care de câtva timp nu făcea decât să-mi ia cotizația. și așa face și cu alții nu numai cu mine.deci...ea e președintele.drăguț, nu?

Comentariu publicat de Serban Ecaterina pe Septembrie 7, 2012 la 7:33am

Un președinte...”cheltuiește după ce-i dau toți obolul”...Sunt sigură că știți răspunsul la întrebarea pusă ca titlu...însă atunci când ”prietenia” se aseamănă unui partid, sigur își pierde frumusețea nu-i așa? Eminescu zicea că ”fiecare om este o nouă întrebare pusă spiritului universului”...la câte întrebări va trebui să răspundă?...

Insignă

Se încarcă...

Statistici

Top Poetry Sites

© 2020   Created by Gelu Vlaşin.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor