Din păcate și eu, deși am depășit de mult faza testărilor, ca un empatic ce sunt, trăiesc aceleași emoții pe care le au elevii mei. Creeând , dimpreună, un cadru informal este mai ușor a depăși acea stare de stânjeneală cauzată de puținătatea informațiilor a unora față de ceilalți și reciproc, care limitează comunicarea.  Este foarte important a arăta simpatie fată de eforturile cuiva, care  se străduiește a performa. O atitudine statică, suspicioasă sau răuvoitoare poate submina catastrofal dorința de a cunoaște, de a înțelege, de a depăși micile handicapuri de memorie, de comprehensibilitate, inerente unui tânăr . Fiecare copil, adolescent ( elev prin necesitate organică, existențialmente definitorie pentru adultul care va deveni ) trebuie privit ca o entitate proprie.

  Este atât de ușor , cu experiența vârstei, să pătrunzi sub cochilia moale , nedezvoltată pe care un tânăr și-o prelevă închipuindu-și că nimeni nu poate face asta. Această devoalare a caracterului, a esenței tăcute, a spiritului ascuns cu grijă, dacă se face voit barbar, poate răni, chiar distruge bobocul ideatic aflat în înflorire. Transformăm prin incorectitudine pasivă , prin stringențe caduce, prin subminări interioare, o personalitate, obligând a se conforma la norme , stări, obiceiuri nefirești ei iar cănd rezultatele sunt un adult instabil, nemotivat, sau mai rău cu obsesii convulsive, tot noi ne întrebăm unde am greșit.

  Această stare de lucruri, absolut incorectă, trebuie rezolvată într-o manieră acceptabilă de ambele părți. Și ca de obicei rezolvarea vine din clasa de miloc înțelegând prin asta tinerii asistenți universitari, lectorii, profesorii care încă nu s-au blazat.

  Școala trebuie să însemne a învăța și nu a fi învățat .

Vizualizări: 28

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru în reţeaua literară !

Alătură-te reţelei reţeaua literară

Insignă

Se încarcă...

Fişiere video

  • Adăugare fişiere video
  • Vizualizează Tot

Statistici

Top Poetry Sites

© 2017   Created by Gelu Vlaşin.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor