Nume importante ale culturii române la lansarea volumului Basme, de Petre Crăciun (Gaudeamus, 23 noiembrie, orele 14.00)

Sâmbătă, 23 noiembrie, orele 14.00, va avea loc lansarea volumului ”Basme” de Petre Crăciun, Editura Zorio. Volumul este ilustrat de Anca Smărăndache.

Evenimentul va avea loc la nivelul 3. 20, standul 118, Salonul de carte pentru copii ”Ion Creangă”.

Vor prezenta volumul: academician Sabina Ispas, folclorist, director al Institutului de Etnografie și Folclor "C. Brăiloiu" al Academiei Române, prof. univ. dr. Nicolae Constantinescu, șeful Catedrei de Etnologie şi Folclor din cadrul Facultatății de Litere a Universităţii din Bucureşti, criticul Alex Ștefănescu, scriitorul Victor Gh Stan, președintele Filialei pentru Copii și Tineret a Uniunii Scriitorilor din România, Grigore Leșe, titular al cursului de etnomuzicologie la Facultatea de Litere a Universităţii Bucureşti, artistul plastic Anca Smărăndache, ilustratorul cărții, scriitorul Petre Crăciun, autorul volumului, director al portalului Literatură Copii.

Volumul are 136 de pagini și conține 14 basme și 28 ilustrații.

Textele propuse de Petre Crăciun se înscriu în genul basmelor culte, temele și personajele sale fiind cu totul noi în literatura de gen din România. Apariția unui volum de basme reprezintă ea înseși un eveniment cultural de excepție, având în vedere că autorii de basme din ultimul secol sunt o raritate.

*

* *

Petre Crăciun a obținut Premiul I al Asociației Scriitorilor Iași la Concursul de Povești ”Ion Creangă”, organizat împreună cu Muzeul Literaturii din Iași și Bojdeuca din Țicău – 1997. Povestea premiată: Floarea înțelepciunii și iarba puterii.

Literatură pentru copii de același autor: „Floarea înțelepciunii și iarba puterii”, Editura Timpolis, 2002, basme, ”Taina ghemului de ață”, Editura ZORIO, 2011, versuri pentru copii, Cândva mă chema Codiță”, Editura ZORIO, 2012, povestire pentru copii, "Cruciada pisicilor", versuri pentru copii, Editura ZORIO, 2013.

Alte amănunte în legătură cu volumul sau cu lansarea pe Literatura Copii.

Nu ratați! O carte și un autor nou de basme apar la 100 de ani!
http://www.literaturacopii.ro/stire-eveniment/-nume-importante-ale-...

Vizualizări: 246

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru în reţeaua literară / la red literaria !

Alătură-te reţelei reţeaua literară / la red literaria

Comentariu publicat de Monica Rohan pe Noiembrie 10, 2013 la 3:56pm

Felicitări!!! Succes la lansare și cât mai mulți cititori!

Comentariu publicat de ilie adrian pe Noiembrie 10, 2013 la 1:44pm

 De cand am citit primele raduri,scrise de domnul Petre Craciun,am ramas placut surprins de darul narativ si expresivitatea domniei sale.M-am bucurat enorm,ca un copil,de frumoasele versuri,basme,povesti si povestioare,de intamplari pline de haz sau pline de talc.

 Felicitari pentru frumoasa dumneavoastra activitate si mult succes pentru lansare !!!!

Comentariu publicat de Mihaela Popa pe Noiembrie 10, 2013 la 1:20pm

Felicitări!

Comentariu publicat de Petre Craciun pe Noiembrie 9, 2013 la 8:00pm

Dl Adrian Scrimint: Va multumesc si puteti primi un exemplar al cartii prin posta. Dati-mi adresa dv pe literaturacopii@gmail.com si puteti avea cartea care costa 35 de lei, cu autograful autorului. Veti fi unul dintre primii posesori ai cartii. va multumesc mult

Comentariu publicat de Petre Craciun pe Noiembrie 9, 2013 la 7:58pm

D-na Fulvia: Va multumesc mult

Comentariu publicat de Petre Craciun pe Noiembrie 9, 2013 la 7:58pm

Dl Paraschiv: Va multumesc pentru gandurile bune. Imi pare rau ca nu puteti veni, dar va pastram un exemplar. Dl Stefanescu este foarte placut impresionat ca mai scrie cineva basme si vine cu mare bucurie la lansare.

Comentariu publicat de Anastasia Moldovanu pe Noiembrie 9, 2013 la 7:44pm

Felicitari, d-le P. Craciun, este intr-adevar un eveniment important apari'ia unui nou volum de basme in zilele noastre!

Comentariu publicat de Adrian Scrimint pe Noiembrie 9, 2013 la 6:57pm

Chiar m-ar interesa parcurgerea acestor basme, ca să văd cum evoluează scriitorii contemporani şi conceptele lor în aceste domenii... Vă felicit!...

Comentariu publicat de iulian damacus pe Noiembrie 9, 2013 la 7:49am

mult succes!

Comentariu publicat de Petre Craciun pe Noiembrie 8, 2013 la 10:03pm

Multumesc mult

Insignă

Se încarcă...

Fişiere video

  • Adăugare fişiere video
  • Vizualizează Tot

Statistici

Top Poetry Sites

© 2020   Created by Gelu Vlaşin.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor