În alb şi negru.

Un cadru metalic, o siluetă albă, înveşmântată în negru, poate cu irizaţii azurii. Vis sau realitate; masca, orbitor de albă, fascinantă, în negrul dens care-o emană, sparge la răstimpuri tăcerea cu vocea ei adâncă şi gravă. Tulburătoare căutare şi îndelung zbucium. Valiza enormă, tapetată cu tulburi embleme decojite, nu face decât să o ţină pe loc. E plină probabil de arome şi zvonuri ale trecutului, un accesoriu care rămâne totuşi neputincios în trezirea altor vremuri... Pentru că imaginile care populează filmul unei posibile reconstituiri, melodia orientală, pregnantă şi atât de tulburătoare, de trist îngânată, făcând parcă să freamăte o pânză pătată de strania privire a unui chip angelic, se estompează şi se pierd în final.

Clepsidra, efect optic creat de lumina reflectată de o suprafaţă pe alta, nu mai măsoară timp, nu-şi scurge nisipul ci prezenţa umană sau doar amintirea ori presimţirea ei.

Vechi fotografii recuperează o lume posibil de descoperit într-un trecut magic dar numai pentru o clipă sortită şi ea trecerii. Mişcări legate, cursive se rup, se dezarticulează şi “Atingerea albastră”, ca o amnezie, face ca femeia îndoliată, purtând enorma valiză în căutarea unui ceva de negăsit, prinsă în capcana timpului,  să-i  cedeze.  Imense  fire,  tainice  legături  o robesc întunericului. Mătase roşie foşnind într-o mişcare a descătuşării.

Linişte.

Apoi melodia se naşte din nou şi, pe ultimele note, sfâşietoare, chipul angelic, tot mai palid, tot mai departe în timp, se pierde pentru totdeauna…

 

Lumina mai rămâne slabă pentru câteva clipe, păstrând lipită de retină imaginea vălului fin fluturând într-o adiere blândă. Ne luăm de mână, telepatic ne scurgem impresiile prin tuburi subţiri unul altuia, apoi simt în ureche buzele lui sărutându-mă.

Ieşim în tăcere. Umbrele udă podeaua în trecere, apoi se strecoară printre stropii reci ai nopţii, până când devin întuneric.

Vizualizări: 25

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru în reţeaua literară / la red literaria !

Alătură-te reţelei reţeaua literară / la red literaria

Insignă

Se încarcă...

Statistici

Top Poetry Sites

© 2020   Created by Gelu Vlaşin.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor