DESPRE "OSCARUL ROSU" DE ANNA ZOLTAN
de Florin Contrea

Acest volum cu povestiri a fost publicat recent la Timisoara in Editura Eubeea. Pot afirma ca l-am citit cu interes si placere. Pentru inceput, retin cateva aprecieri ale unui scriitor de pe la incepuul activitatii literare a autoarei: "Aveti multa sensibilitate, sunteti inteligenta si intuiti surprinzator niste mutatii
psihice caracteristice. Spirit ascutit si necrutator, etc. ..."
Scrisul este dens, si, in multe cazuri, impresionanat - despre o experienta de viata bogata, nelipsita de evenimente imprevizibile, uneori dramatice - dar toate tratate cu realism si umor fin, adesea acid.
Personajele, majoritatea aflate in momente cheie ale existentei lor, se caracterizeaza, ca si autoarea lor, de istetime, curaj, sensibilitate; nu lipsesc si din cele cu "calitati" negative. Un aer de optimism tonic inaluie actiunile.
Universul artistic - din lumea medicala; medici, pacienti, educativa; mai ales prevazuta de cu candoarea si ghidusiile celor mici, dar si cu tehnicile specifice de eschivare - in cazurile celor mai mari.
Cu melancolie si resemnare despre starile sfletesti ale celor care se iubesc, dar si ale celor care se despart, relatiile apropiate - versus, incordate dintre rubedenii, momente de viata inca mai reale decat viata insasi.
O carte de citit cu sufletul la gura.

Vizualizări: 17

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru în reţeaua literară / la red literaria !

Alătură-te reţelei reţeaua literară / la red literaria

Insignă

Se încarcă...

Fişiere video

  • Adăugare fişiere video
  • Vizualizează Tot

Statistici

Top Poetry Sites

© 2020   Created by Gelu Vlaşin.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor