da, în dimineața aceea frumoasă de vară
mi-am pierdut inima
așa cum i se poate întâmpla unei femei, de exemplu,

atunci când își pierde cercelul sau perla de aur, pe care o poartă la gleznă
nu-mi mai amintesc unde
(există atât de multe locuri în care îți poți pierde inima la Paris!)
de atunci rătăcesc prin viața mea ca albatrosul lui Chareles Baudelaire
un „călător înaripat”, scrutând orizontul peste oceanele lumii,
în căutarea unui loc liniștit, unde să-și tragă sufletul

locul din stânga inimii mele este la fel de abrupt ca malurile  Cascadei Niagara
îmi simt sângele mușcând din inima pietrei
vulturii își ascut ciocurile de crestele munților și scot sunete guturale
„În această seară avem un om fără inimă de mâncat, dragi mei copii!” - par să le spună celor mici
nu ți-am furat focul din cer, Doamne, ca Prometeu
să fiu, la rândul meu, sfâșiat de vulturi
chiar și fără inimă îți slăvesc numele
Ia, Doamne sfinte, acvilele tale din viața mea și dă-mi o inimă
până o găsesc pe cealaltă...

Vizualizări: 42

Nu sunt acceptate comentarii pe acest blog

Comentariu publicat de Contu Aurel pe Septembrie 30, 2019 la 12:13pm

Da, sunt mulți oameni fără inimă, dar nici nu vor să-și pună altceva în loc, o piatră ponce, de exemplu, până o găsesc pe cea pierdută! Se pare însă că unora li se trage din naștere! Bucuros de reîntâlnire! Vă mai aștept!

Comentariu publicat de Alexandru Boris Cosciug pe Septembrie 29, 2019 la 12:58pm

Motto: “Doamne sfinte, dă-mi o inimă” … de om.

 

Eu sunt pensionar şi deşi mai lucrez pentru a completa pensia insuficientă stabilită de “învăţătorii de lege” Luca 11.46) care pentru ei şi-au stabilit pensii nesimţite, pot spune acum că în tinereţe, şi nu numai, mi-am pierdut inima de om de câteva ori, fapt ce se poate întâmpla şi “unei femei “ (din poezie) dar şi oricărui bărbat. Am divorţat odată la 34 de ani şi am vrut să divorţez şi a doua oară la 53 de ani…, după care m-am liniştit şi m-am apucat de … scris.

În anul 2008 am emis Teoria Creaţionismului Evolutiv al omului, articol pe care, la vremea respectivă, l-am expus pe site-ul România liberă al revistei Acum, unde am fost catalogat “schizoid paranoic” de evoluţionişti, “nespovedit şi neîmpărtăşit” de creaţionişti şi “o teorie de bun simţ” de fosta mea colegă Monica Borda, care în 2015 m-a înscris la doctorat pentru a demonstra genetic Geneza.

Teoria există şi acum expusă în 2010 pe siteul Cititor de proză, cu lacunele de rigoare cauzate de mintea mea de atunci, dar fără comentarii deoarece site-ul a fost blocat în 2015 şi toate comentariile au fost şterse).

Nu intru acum în amănuntele Evoluţiei , descrisă pe scurt în Biblie (“pământul a dat de la sine verdeaţă” - Geneza 1.11) bazată pe telegonie (urmaşi cu doi taţi şi o mamă) sau pe cele ale Creaţiei umane bazată pe inginerie genetică şi electronică (urmaşi făcuţi în vitro, nu născuţi natural, cu două mame, un tată şi un CIP în creier – am inversat cuvintele din Crezul: “născut nu făcut”) ci am să aduc în atenţie cele mai scurte descrieri din lume ale Creaţiei Evolutive, deoarece Dumnezeu a creat Proiectul şi mitocondriile maternale şi paternale (“partea femeiască şi partea bărbătească” a antenelor de comunicaţie prin unde electromagnetice) prin intermediul cărora a intervenit de la distanţă la momentul celor şase mari crize ale Evoluţiei, despre care în cărţile de biologie este scris că Evoluţia le-a rezolvat de la sine.

 

Inima lui să nu mai fie inimă de om, ci o inimă de dobitoc să-i fie dată şi şapte ani să treacă peste el!” (Daniel, 4.13)

"Cele patru vânturi ale cerului au sfredelit marea cea necuprinsă şi patru fiare uriaşe au ieşit din mare, una mai deosebită decât alta. Cea dintâi semăna cu un leu şi avea aripi de vultur. M-am uitat la ea până ce aripile i-au fost smulse şi a fost ridicată de pe pământ şi pusă pe picioare ca un om şi i s-a dat inimă de om." (Daniel, 7.2-4)

"Făcutu-s-a omul cel dintâi, Adam, cu suflet viu; iar Adam cel de pe urmă cu duh dătător de viaţă"…

(Pavel, 1 Corintieni 15.45)

 

Epilog: “Iar tu, Daniele, ţine ascunse cuvintele şi pecetluieşte cartea până la sfârşitul vremii. Mulţi vor cerceta-o cu de-amănuntul şi va creşte ştiinţa.” … "toţi cei fără de lege nu vor pricepe, ci numai cei înţelepţi vor înţelege." (Biblia, Daniel 12.4 şi 10)

Insignă

Se încarcă...

Fişiere video

  • Adăugare fişiere video
  • Vizualizează Tot

Statistici

Top Poetry Sites

© 2021   Created by Gelu Vlaşin.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor