Cu aceasta intrebare incep sirul povestilor mele si functie de comentarii, daca cineva isi rapeste din timp sa le citeasca, voi continua pe masura priceperii mele la povestit despre ce se invarte in capul meu dela o mai mare bucata de vreme.

      Innainte de anii 1980, fixat amandoi prin intelegere unul cu altul de a face a treea calatorie in Suedia spre a ramane definitiv in ea, eu unul aveam trei motive ce-mi erau atuul hotararii. 1- Starea sanatatii sotiei mele, 2. A face ceva pentru tara pe care o parasesc si al 3-lea sa-mi raspund intrebarii mele proprii "Cine sant eu ?". Al  treia motiv pare ciudat luat la prima citire dar dupa framantarea mea legata de el il socoteam si socotesc justificat sa-mi capat raspuns. Raspuns simplu la prima citire dar cred ca mai tarziu simplitatea va fi data de-o-parte si poate capat o apropiata intelegere la discutarea ei. Incep deci partea a treea, celelate fiind mai simplu de discutat si justificat ca actiune.

       Din copilaria mea amintirile i-mi prezinta si ma retin intamplari legate de un fenomen de multe ori discutat ca divertisment dar care pe mine ma urmarit multa vreme si ma urmareste si acum. In anul plecarii imprumutasem o carte al carui continut se referea la fenomene parapsihologice. Am citi-o si ajuns aici am cautat ceva asemanator si am gasit si in limba suedeza studii, cazuri si alte comentarii facute legat de acest fenomen. In realitate nu este un fenomen ci un mod de legatuara telepatica intre indivizii acestei specii si foarte posibil si la alte vietuitoare cu o genetica mai veche. Impins pe mai departe de cautarea unui raspuns calificat stiintific am luat contact cu Universitatea dela Lund, o somitate europeana in invatamantul superior si  am intrebat daca in programa de invatamant studentesctesc exista aceasta materie. Raspunsul a fost ca nu. In felul acesta am lasat deoparte incercarea de informare in invatamantul superior limitsandu-a la diverse srieri cum ca in alte tari subiectul deja este studiat si folosit in special parte militara de experiente  comunicative,mentionand in directia U.S.A--Armi. Au trecu aproape doi ani si intamplarea a facut sa citesc in ziarul local deschirea de studii in parapsihologie la universitatea carea eu pusesem intrebarea mai innainte. Am pus din nou rasouns pe internet acum si raspunsul a fost afirmativ,corespondenta facuta chiar cu titularul catedrei respective. Raspunsul deci a fost ca da, dar acum se ocupa cu studii de telepatie subiectii respectivi trebuind programati din vreme.etec.,etc. Mie mi-a fost deajuns raspunsul afirmativ de exista in programa de invatamant universitar existenta acestei materii. Dupa cate am citit si in presa romana studii in directia aceasta au fost facute si in Romania, Ceausescu nevoins sa ramana mai prejos decat amicii de peste Balta Mare, cum o numesc eu. Iata deci prima poveste de inceput din sirul de povesti petrecute in decursul pana acum 85 de ani a celui ce bate testura acestei claviaturi si la ora 2 noaptea. Ca sa nu merg mai departe, trebuind sa ma duc la culcare pun intrebarea daca intamplari legate de acest fenomen existent totusi poate intra in paginile acestei reviste. O incercare de contact am facut-o si cu revista Stiinta si Tehnica din Romania insa n-am mai urmarit raspuns la intrebarea mea. Si aici, probabil, voi ramane pe mai departe doar cu intrebarea careea i se poate atribui mai stiu ce sens si in felul asta neacceptata ca subiect de discutie cat de cat minor. Am incheiat si va doresc la toti somn usor si vise placute !

Vizualizări: 67

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru în reţeaua literară !

Alătură-te reţelei reţeaua literară

Comentariu publicat de Ionel Petrisor pe Martie 3, 2012 la 2:19pm

       Dece am inceputa asa ? Ma gasesc intr-un moment de saturatie spirituala si incerc in felul asta sa rabufnesc macar aici unde mi se mai da posibilitatea sa-mi prezint in scris maruntisul gandurilor mele adunate pe parcursul multor ani de existenta. Predestinat sau nu, si asta e o vorba de discutat in mai multe parti,chestiunea vorbita de unul singur e inutila de a fi pastrat pe mai departe ca  amintire. Intre patru pereti gandurile ricoseaza dintr-un perete intr-altul si nu se alege nimic. Cu tine insuti poti vorbi pana ti se usuca chiar gura chiar daca n-o deschitizi sa-ti macini gandurile. Am scris in episodul trecut despre feneomene parapsihologice. Vad ca n-am succes cu intrebarea si in felul asta subiectul mil pastrez pe mai de parte pentru mine. Daca insa cei ce coordoneaza publicatiile in aceasta revista nu-mi pun stopt voi fi bucuros sa continui pe mai departe in scris aici gandurile mele, cat mai am timp. Departe de mine gandul ca tin neaparat la raspunsuri mai pe larg sau cu fundament mai calificat decat al meu. Sant si raman pe mai departe acelasi. Place sau nu place, asta sant. Si profit de prilejul asta cata vreme mi se permite. Ca sa fiu mai credibil in ce vreau sa spun am sa-mi afisez chiar CV-ul, cum s-ar zice, document din care pe etape am sa-mi insir povestile. Se pare ca scrisul aici im este in zadar, totusi, cum am spus mai innainte, este un prilej linistere sufleteasca intr-un fel. In capitolul urmator voi urma cu jumatatea de inceput la "Cine sint "EU" ? Cu respecy va multumesc pentru atentie chiar fugitiva si fara raspuns daca este. Deajuns pentru mine acceptarea de a fi pusa aici in felul acesta. Doresc tuturor numai bine !

Comentariu publicat de ZINCA MARIUS IULIAN pe Martie 3, 2012 la 10:15am

... iar eu sa spun ca astept episoadele urmatoare in descoperirea raspunsului la intrebarea "cine sunt eu?"

Insignă

Se încarcă...

Fişiere video

  • Adăugare fişiere video
  • Vizualizează Tot

Statistici

Top Poetry Sites

© 2021   Created by Gelu Vlaşin.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor