Participarea României la ”Târgul de arte și meșteșuguri de la Ierusalim”, 2 - 14 august 2010

Participarea României la „Târgul de arte şi meşteşuguri de la Ierusalim”. 2-14 august 2010


Participarea României la „Târgul de arte şi meşteşuguri de la Ierusalim”. 2-14 august 2010

Institutul Cultural Român de la Tel Aviv vă invită, în perioada 2 – 14 august 2010, la a 35-a ediţie a Târgului internaţional de arte şi meşteşuguri de la Ierusalim.
Ediţia din acest an are ca invitat de onoare România, care va prezenta două spectacole folclorice de muzică şi dansuri din judeţul Alba, în seara de deschidere (2 august, ora 20.30) şi în seara următoare (3 august, ora 19.30), în interpretarea celebrelor tulnicărese Mariana şi Marcela Gligor şi a ansamblului „Cântul Sălciuan”. Partenerii noştri, ANTREC Alba, au pregătit o şezătoare românească, unde artistele Felicia Roman, Georgeta Voina, Mariana Gligor şi Roxana Roman vor oferi demonstraţii de meşteşuguri (demonstraţii de tors cu fusul şi furca, tricotaje, confecţionare de brăţări şi coliere din mărgele) şi workshop-uri ad-hoc.
Standul României va prezenta diverse obiecte de artă populară din judeţul Alba. Publicul va putea să admire şi să cumpere cămăşi populare româneşti "ii", străicuţe, ştergare şi feţe de masă autentice ţesute în casă, obiecte de artizanat din lemn: tulnice, fluieraşe, cănuţe, obiecte de podoabă, păpuşele, toate lucrate manual, precum şi audio-book-uri cu cântece pentru copii.

Târgul Internaţional de Arte şi Meşteşuguri de la Ierusalim este cel mai mare eveniment de profil din Israel, reunind la fiecare ediţie peste 150 de artişti din Israel şi 30 – 40 de standuri internaționale, care prezintă obiecte de artizanat realizate în tehnici din cele mai diverse, de la cele tradiţionale până la tehnologii contemporane de manufacturare, serii mici sau unicate. De asemenea, în cadrul târgului au loc demonstraţii de lucru, workshop-uri, spectacole de teatru neconvențional, muzică, dans, precum şi un târg internaţional culinar. Evenimentul se bucură de un foarte mare interes din partea publicului israelian – este vizitat la fiecare ediție de aproximativ 100.000 de persoane. În același timp, se creează oportunități de colaborare cu alte târguri de profil din lume, fiind o bună ocazie de promovare a culturii tradiționale și a turismului rural.

La ediția precedentă (2009), standul României a fost extrem de apreciat, iar mulți dintre vizitatori și-au exprimat dorința de a fi informați despre atracțiile turistice ale zonei Munților Apuseni. Drept urmare, la actuala ediție ICR Tel Aviv a inițiat o colaborare cu ANTREC Alba, în vederea promovării tradițiilor din această zonă.

Locaţie: Ierusalim, o zonă de 5.000 m2 lângă oraşul vechi, în zona turistică: Mitchell Garden, Amfiteatrul „Merrill Hassenfeld” din „Sultan´s Pool”, Centrul de arte şi meşteşuguri „Khutsot Hayotser”. Programul de vizitare al târgului este cuprins între orele 18:00 – 23:00 de duminică până joi şi între orele 20:00 – 24:00 sîmbăta.
Mai multe informaţii: http://www.jerusalem.muni.il/yotzer/eng/all.htm, www.icr.ro/tel-aviv/, www.antrec.ro.
Transportul exponatelor şi al instrumentelor muzicale este realizat cu sprijinul Companiei Tarom (www.tarom.ro).

Sursa: http://www.icr.tel-aviv

Vizualizări: 11

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru în reţeaua literară / la red literaria !

Alătură-te reţelei reţeaua literară / la red literaria

Comentariu publicat de Lucretia Berzintu pe August 10, 2010 la 6:32pm
Vă mulțumesc pentru mesajul relevant, stimată doamnă Sânziana Batiște! Sincere salutări din Israel!
Cu prețuire,
Lucreția B.
Comentariu publicat de Sânziana Batişte pe August 5, 2010 la 9:58pm
O acţiune complexă, de anvergură, continuând şi augmentând o tradiţie, deschizând, iată, drumul altor oportunităţi de colaborare. Aşa ne place să fim reprezentaţi ( pe banii noştri ) în străinătate ( felicitări celor de la filiala ICR ! ) şi nu prin acţiuni scandaloase care, vezi doamne, ne racordează la " ceea ce se face pe plan mondial " prin " susţinerea artelor vizuale emergente a artiştilor din România " din " ultimii cinci ani ". Emergente sunt acolo kitsch-ul, pornografia, obscenitatea, ridicolul şi vulgaritatea. Iertaţi-mi transferul de revoltă aici, dar, între timp, am văzut nişte poze, am citit un interviu şi o proză, toate aparţinând aceluiaşi funcţionar din diplomaţie, d-l Cristian Neagoe, purtător de cuvânt la ICR NY. ( O mai fi şi acum ? Nu ştiu, că iar m-am dovedit a fi " în retard intelectual ", faţă de ceea ce promovează unii cu sârg în domeniul estetic ).
Mulţumim din nou, d-nă Lucretia Berzinţu, pentru informaţia de mare interes.

Insignă

Se încarcă...

Fişiere video

  • Adăugare fişiere video
  • Vizualizează Tot

Statistici

Top Poetry Sites

© 2020   Created by Gelu Vlaşin.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor