Patriarhul este la baza maimutoiul sef cel care a ajuns in fruntea grupului si a fecundat toate femelele din grup (sau o buna parte, pe cele mai frumoase :P) .Deci s-a asigurat de supravietuirea genei proprii cel putin atat cat traieste grupul. Acum se pune intrebarea : cum face el ca gena lui sa traiasca vesnic ? Ba eventual sa mai fecundeze si alte grupuri ? (bine..maimutoiul sef nu gandea asa de departe dar mai tarziu barbati care i-au urmat in postura de patriarh,da) Pai inseamna ca grupul trebuie sa fie puternic si eventual agresiv, orientat catre cucerirea si inrobirea altor grupuri . Ca sa fie puternic grupul trebuie sa fie bine organizat, in baza unui sistem de valori (colectiviste, adica grupul pe primul plan),reguli si norme de conduita. Deci ce ii ramane patriarhului de facut este sa imagineze un astfel de sistem de valori,reguli si norme si sa il impuna (prin diverse mijloace,ori forta ori - de exemplu,spune ca vin de la Dumnezeu ;) ). Mai mult de atat patriarhul nostru vrea sa supravietuiasca si in memoria grupului , deci grupul trebuie sa isi protejeze identitatea culturala si eventual s-o impuna altor grupuri (patriarhul nu este altul decat "stramosul" de la "The Hero complex"),(acest instinct de a supravietui spiritual si eventual de a mai fecunda (tot spiritual) si alte grupuri (pentru a le transforma, din potentiali inamici in prieteni) s-a pastrat foarte bine in societatile patriarhale pana in ziua de azi (Americanii cu "The american way" rusii la fel..)).Odata fixat in constiinta genetica acest instinct patriarhal (ca eventual si printre altele,sa faci cumva ca grupul tau sa domine lumea) se pastreaza si se manifesta in barbati (Genghis Han de exemplu) si chiar si in femei (Elisabeta I a marii britanii). Mai mult aceasta ambitie de sorginte patriarhala a generat o competitie foarte acerba intre grupuri care la randul ei (pe langa razboaie) a generat genii (de toate felurile, artistice, stiintifice, politice samd).Deci sistemul patriarhal atat de hulit astazi de feministe (sa-mi bag ceva in ele de feministe,de le-as vedea pe toate la cratita - o parere personala) a fost un foarte important factor de progres in istoria omenirii.

P.S Acest instinct patrirhal se manifesta si in viata civila, persoanele dominate de acest instinct (cu precadere barbati, dar si femei) sunt cele mai bune in postura de sef de companie privata.Pentru ca ele sunt impinse de instinct sa faca cumva ca firma pe care o conduc nu numai sa supravietuiasca, dar si sa domine piata economica.

P.P.S Pentru cei care au citit "Schema de dezvoltare a instinctelor in curente morale" si va intrebati cum dracu a ajuns instinctul sexual sa se dezvolte intr-o atitudine de tip colectivist - uite asa a ajuns.

Vizualizări: 21

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru în reţeaua literară / la red literaria !

Alătură-te reţelei reţeaua literară / la red literaria

Insignă

Se încarcă...

Fişiere video

  • Adăugare fişiere video
  • Vizualizează Tot

Statistici

Top Poetry Sites

© 2020   Created by Gelu Vlaşin.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor