Poveste de început de primăvară ( V II )

    Se despărţi de Gicu mulţumită că s-au limpezit lucrurile între ei. Merse în cameră, făcu un duş,  se schimbă şi se aşeză pe pat, comodă, rezemată de pernă. Dădu drumul la televizor dar gândurile ei zburau la Ştefan. Era nerăbdătoare să vină cât mai repede să se vadă. Se  auzi sunetul discret al unui mesaj pe telefonul mobil. Se uită să vadă de la cine este. Citi: “ mi-e dor de tine, iubita mea”. Semnat: Ştefan. “Doamne, ce înseamnă telepatia, şi el se gândeşte la mine”! îşi zise în gând. Îi răspunse imediat: “şi mie…abia aştept să ne revedem”. Apoi, sună telefonul. Era fiul ei.

-      Sărut mâna mamă, ce faci, cum te simţi la munte?

-      Bună dragul mamei! Mă simt bine dar voi veni mai devreme acasă.

-      Când? Eu cu Andreea ne-am gândit să venim la sfârşit de săptămână la munte, să trecem pe la tine şi să te luăm la întoarcere, în Bucureşti.

-      Cred că poimâine o să vin. Voi puteţi merge la munte liniştiţi, abia vă mai recreaţi.

-      Bine, mamă, atunci o să trecem pe la tine când venim de la munte!

-      Aşa rămâne! Vă doresc un weekend plăcut!

Urmări o emisiune ştiinţifică la televizor unde se discuta despre încălzirea globală, un fenomen lent care se va face pe o perioada de la 50- 100 de ani dar care va fi dezastruos pentru omenire. Se gândea că nimeni nu este vinovat despre anumite fenomene ciudate care se petrec de la un timp, decât omul care nu mai are grijă să trăiască în armonie cu natura. Oamenii s-au schimbat mult la începutul acestui secol şi nu în bine, toţi s-au autocomplăcut în nepăsare şi ignoranţă.

După ce se termină emisiunea se uită la ceas. Era ora să meargă la cină. Se gândea dacă o mai aşteaptă Gicu, dacă i-a rezervat loc la masa lui. Se îmbrăcă într-un costum subţire de vară, de culoare bej, o culoare caldă, de toamnă: pantalon larg şi o jachetă cu mînecă scurtă. Zâmbi când se uită în oglindă şi îşi spuse: „sper ca Gicu să nu vină îmbrăcat tot în costumul bej cu care a fost la masa de prânz.” Coborî la restaurant. El era la masă, de data aceasta îmbrăcat într-un pantalon negru şi o cămaşă albă cu dungi subţiri, negre, cu mânecă scurtă ce îi dădea un aspect elegant. „Este un bărbat atrăgător şi inteligent, întotdeauna aşa a fost,  cum de nu are o femeie lângă el?” îşi zise ea, venind spre masă cu un zâmbet discret, pictat  parcă, pe faţă.

-      Bună seara şi mulţumesc că mi-ai rezervat loc.

-      Ţi l-aş fi rezervat pentru toată viaţa, lîngă mine, Ilinca! Nu te-ai schimbat deloc! Mă uitam când veneai spre masă: acelaşi zâmbet, aceeaşi mină luminoasă şi aceeaşi prestanţă care impune respect şi admiraţie.

-      Haide, Gicu, nu mai îmi face complimente, ştii că sunt ocupată, nu ai nicio şansă!

-   Spun adevărul, draga mea! Dacă până astăzi la prânz mai aveam speranţe, după discuţia noastră de la terasă, de după amiază,  mi s-au năruit. Deci, nu am niciun interes, toate complimentele mele sunt sincere şi ţi le fac din plăcere!

-   Mulţumesc, atunci! Să ştii că şi tu eşti foarte elegant în seara aceasta şi ai rămas un bărbat atrăgător.

-   Ilinca, dacă ţi-aş cere ceva, mă refuzi? Mi-e dor să dansez, nu am mai făcut-o de mult! În numele prieteniei care ne leagă, acum, îmi acorzi bucuria de a dansa împreună câteva dansuri, în seara asta?

-   În numele prieteniei, da, cu plăcere! Nici eu nu am mai dansat de mult!

Au luat cina şi au rămas în continuare în restaurant. Formaţia de muzică uşoară tocmai sosise pentru programul pe care îl susţinea în fiecare seară.

-   Aş bea nişte şampanie, la o asemenea ocazie, cred că ar merge foarte bine! zise Gicu. Ce zici, vrei să bem o şampanie împreună?

-   Gicu, mă copleşeşti cu atâtea atenţii!

-      Sunt numai din prietenie, draga mea! Nici nu ştii cât de bine mă simt în prezenţa ta! Fă-mi această plăcere!

-   Bine, s-a făcut! Bem şampanie! Pentru prietenie!

Gicu a comandat şampanie. Formaţia a început să cânte.

-   Noroc draga mea! Îţi doresc multă fericire!

-   Mulţumesc, şi ţie la fel!

Au dansat, au vorbit despre foştii colegi, profesori, despre vremurile tinereţii şi vremurile de acum, făcând comparaţii. Gicu a ştiut să o înveselească spunând diverse bancuri. O sorbea din priviri, văzând-o atât de binedispusă. Ilinca se uită la ceas.

-   Eu mă retrag, Gicu, au trecut déjà trei ore de când suntem împreună, este târziu!

-   Nici nu ştiu cum au trecut! Îţi mulţumesc frumos pentru timpul acordat!

-   Şi eu îţi mulţumesc, m-am simţit bine în seara aceasta!

Ilinca se sculă de pe scaun şi dădu să plece. Formaţia începu să cânte melodia “Soţia prietenului meu”.

-   Te rog, este ultimul dans, nu mă refuza!

Ilinca dădu afirmativ din cap, în timp ce Gicu îi şi luă mâna, i-o sărută şi o trase după el spre ringul de dans. O cuprinse de mijloc cu cealaltă şi o strânse puţin mai mult spre el. Ea îi simţi parcă şi inima care îi ticăia puternic. Când se termină melodia, el se opri, îi sărută mâna şi se apropie, îi sărută obrajii, oftă şi îi şopti la ureche:

-   Mulţumesc draga mea, o să te iubesc toată viaţa!

Ilinca plecă debusolată. Ajunsă în cameră, stătu puţin să îşi revină, pe pat. “Nu ştiu ce să mai cred. Gicu, se preface sau chiar s-a reîndrăgostit de mine?” Îşi scoase telefonul din geantă să-l aşeze pe măsuţă, lângă pat. Văzu că are un mesaj.”Noi suntem bine! Te iubesc, Ilinca! Semneaza: Ştefan”. “O, Doamne, Ştefan, numai tu mă poţi scoate din această stare, îţi mulţumesc!” spuse ea.

Merse la baie îşi făcu toaleta de seară, se schimbă şi se aşeză în pat. Într-un târziu adormi gândindu-se la situaţia încâlcită în care se află.   

( va urma)

Vizualizări: 36

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru în reţeaua literară / la red literaria !

Alătură-te reţelei reţeaua literară / la red literaria

Comentariu publicat de Elisabeta Luşcan pe Martie 11, 2012 la 8:17pm

Da, aşa este, ai dreptate...O seară neîncâlcită!

Comentariu publicat de Vasilica Ilie pe Martie 11, 2012 la 8:09pm

Ca intr-o poveste, draga mea; trebuie sa fie suspansuri, incurcaturi...Multumesc pentru semnul de lectura!

Comentariu publicat de Elisabeta Luşcan pe Martie 11, 2012 la 7:56pm

Cam încâlcită situaţia.Da. Am citit cu plăcere.

Insignă

Se încarcă...

Fişiere video

  • Adăugare fişiere video
  • Vizualizează Tot

Statistici

Top Poetry Sites

© 2021   Created by Gelu Vlaşin.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor