O poveste auzită în inimă de Alina Coroian, pentru a fi transmisă în seara de Crăciun lui Mihai.


Drag Copil,


povestea mea întreagă şi adevărată este o taină, care încă nu a coborât din Ceruri pe Pământ.

Tu trebuie să ştii că orice poveste adevărată vine din Ceruri, din Lumea Îngerilor şi a Tatălui Ceresc. Dar pentru ca o astfel de poveste să coboare pe Pământ, oamenii trebuie să fie pregătiţi să îi primească tainele ca pe nişte semincioare de aur, în suflet liniştit şi curat. Însă oamenii Pământului nu sunt încă pregătiţi să afle povestea mea întreagă. Sufletele lor nu sunt încă îndeajuns de liniştite, nici de curate. Dar pentru că tu îţi doreşti atât de mult să afli mai multe despre mine, îţi voi spune câteva – doar câteva lucruri de taină. Căci întreaga poveste nu îmi este permis să o dezvălui încă nimănui.

 

Aşadar îţi voi spune în primul rând că eu nu prea arăt defel ca în desenele şi reclamele pe care le-au făcut oamenii despre mine. Nu sunt nici grăsun, nici rumen în obraji tot timpul. Şi deşi sunt un Spirit mai bătrân decât şi-ar putea vreun om imagina, nu am nevoie de ochelarii care îmi sunt desenaţi de multe ori pe nas. Ochii mei pot vedea prin orice, şi de la orice depărtare. Tocmai pentru că sunt altfel de ochi…Hainele mele sunt mult mai simple decât în aceste desene sofisticate, dar port într-adevăr o mantie lungă de culoare roşie, asemănătoare cu aceea pe care o poţi vedea pe umerii Domnului nostru Isus Christos în unele  picturi din biserici. Aceasta este prima taină, despre care nu pot să îţi spun acum mai multe, decât că eu şi Copilaşul Domn Isus Christos suntem din străvechime prieteni cu Lumina.

 

Apoi, dacă cunoşti povestea Sfântului Nicolae, atunci fără să ştii tu cunoşti deja multe lucruri şi despre mine. Aceasta este a doua taină.

 

Eu aduc cadouri copiilor Pământului în aceeaşi noapte în care Copilaşul de Lumină se naşte. Aceasta este a treia taină.

 

Căci chiar şi Copilaşul de Lumină a primit daruri atunci cînd s-a născut: aurul, smirna şi tămâia aduse de Cei Trei Magi, dimpreună cu iubirea tuturor oamenilor cu inima curată. Eu, Spiritul Crăciunului, le-am făcut în acele vremuri semne Magilor, prin strălucirea nemaivăzută  a unei Stele, pe care ei au urmat-o ca să îşi poată aduce darurile.   Aceasta este a patra taină.

 

Copiii Pământului se bucură de jucării sau dulciuri, dar dacă te gandeşti puţin, adevăratul dar pe care eu îl fac lor este însăşi bucuria. Cele mai preţioase daruri  sunt cele sufleteşti şi mai ales cele spirituale, care adesea nu se văd cu aceşti ochi fizici.  Aceasta este a cincea taină.

 

Aşadar marile Daruri ale Bătrânului Crăciun sunt: Venirea Copilaşului de Lumină, prezenţa îngerilor, precum şi darurile pe care oamenii şi le fac unii altora.

Căci eu sunt cel care îi inspiră pe toţi oamenii care ştiu să dăruiască.

Chiar dacă nu mă poţi vedea, tu poţi să te apropii de mine dacă încerci să dăruieşti altora din preaplinul şi bunătatea sufletului tău. Dar nu numai de Crăciun, ci în fiecare zi poţi tu să dăruieşti câte ceva. Poate uneori un obiect sau o floare, poate alteori un cuvânt frumos sau o îmbrăţisare. Aceasta este a şasea taină.

 

Povestea Îngerului Crăciunului şi adevărata  povestea a lui Moş Crăciun rămân încă tăinuite pentru oamenii Pământului . Aceasta este a şaptea taină.

 

Păstrează aceste taine cu grijă în sufletul tău. Ele sunt nişte seminţe fermecate din care, dacă vei ştii să le îngrijeşti, cândva ar putea să răsară o floare rară:  Cunoaşterea ca o Lumină mare.


Cu drag,

Moş Crăciun

Vizualizări: 53

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru în reţeaua literară / la red literaria !

Alătură-te reţelei reţeaua literară / la red literaria

Insignă

Se încarcă...

Statistici

Top Poetry Sites

© 2020   Created by Gelu Vlaşin.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor