zi de toamnă devreme. ies în oraș cu treburi. trec prin parc. pentru că am de așteptat, mă așez pe o bancă mai retrasă de unde pot cuprinde cu vederea copacii, iarba, aleile. cel mai mult îmi place covorul încă verde presărat cu frunze bej-aurii. desprinse din platanii impunători se leagănă ușor prin aer, apoi se aștern pe pământ, așteptând resemnate, până la putrezire să fie admirate de trecători ca mine. scot aparatul foto și imortalizez câteva clipe. pentru că așteptarea se prelungește, încerc să-mi umplu timpul vorbind la telefon.

alături, pe o bancă la doi pași de mine, se așează o doamnă în vârstă îmbrăcată cu haine cam groase pentru o zi de septembrie. elegantă. scoate o țigară pe care bănuiesc că o va aprinde și-i va savura nicotina. îmi mut atenția, condamnând prostul obicei al oamenilor de a se otrăvi cu fum de tutun.

sun pe cine am de sunat, vorbesc plimbându-mi privirile prin parc, însoțind trecătorii. îmi place să studiez oamenii după mers, gesturi, mimică... mai arunc câte o privire doamnei. poartă o beretă groasă, castanie care-i pune în evidență  culoarea ochilor rotunzi ce-au fost odată frumoși... observ că și ea mă urmărește, atrasă, probabil, de fragmente din convorbirile mele. voi fi spus ceva împotriva soartei și asta a făcut-o să mă privească mai atent...

devenim prietene fără să ne adresăm nici un cuvânt. doar priviri.

mă ridic să plec spre stația de mașini. trec prin fața bătrânei prietene. tocmai cerea o rețetă prin telefon.

 " ... uite, am luat niște boabe de cătină de la piață - vreau să-mi fac un macerat și nu știu să dozez cantitățile... caută-mi pe internet... cum? n-ai internet?! ... ce fel de doctor tânăr ești? ! ... "

apreciez că deși fumează, are grijă să consume și vitamine, antioxidanți - lucruri binefăcătoare organismului. îmi  vine să mă-ntorc să-i spun că aș putea s-o ajut, să-i caut câte rețete vrea, dar pașii grăbiți mă duc spre ale mele...

razele soarelui mângâie parcul;  vântul mi-adie pe la urechi, vorbind despre vreme și vremuri...

 

- 26 septembrie, 2013

 

Vizualizări: 69

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru în reţeaua literară / la red literaria !

Alătură-te reţelei reţeaua literară / la red literaria

Comentariu publicat de Maria Vo pe Noiembrie 18, 2013 la 10:45pm

mulțumesc tuturor celor care au trecut și lăsat semne de citire!...

Comentariu publicat de Maria Vo pe Noiembrie 18, 2013 la 10:44pm

Elisa, mulțumesc pentru popas și cuvinte! mă bucur dacă ți-au plăcut rândurile mele

Comentariu publicat de Elisabeta Luşcan pe Noiembrie 18, 2013 la 10:15am

 " ... uite, am luat niște boabe de cătină de la piață - vreau să-mi fac un macerat și nu știu să dozez cantitățile... caută-mi pe internet... cum? n-ai internet?! ... ce fel de doctor tânăr ești? ! ... "

Am lecturat cu mare plăcere!

Comentariu publicat de Maria Vo pe Noiembrie 17, 2013 la 4:21pm

Fulvia, mulțumesc de vizită, citire și semn!

încântată de comentariu!

Insignă

Se încarcă...

Fişiere video

  • Adăugare fişiere video
  • Vizualizează Tot

Statistici

Top Poetry Sites

© 2020   Created by Gelu Vlaşin.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor