Profesorului meu

care refuză (din gelozie probabil) să înțeleagă că talentul nu înseamnă nebunie

cu un etaj mai sus stau părinții mei
beau cafea și mănâncă biscuiți la micul dejun
iar tata povestește despre cum voi deveni avocată
mă voi mărita cu un magistrat
și voi avea trei copii care să ducă mai departe
moștenirea noastră spirituală
iubitul nostru neam

eu caut o închisoare
preferabil la subsol
și coridorul acesta uriaș să mă despartă
de oameni

să îmi aduceți mâncare de trei ori pe zi
și să mă lăsați în lumea reala
voi n-aveți decât să vă mințiți uitându-vă la ceas
că este ora 12.00

să vă panicați că ați întârziat la școală
să alergați ca să nu se supere profu
și să ajungeți la oră ca să citiți scrisorile mele cu Franz

după ce profu îşi va asuma meritele mele
când veți afla una alta despre viață
vă va informa că sunt nebună de fapt
...

între timp încă îmi mai adun singurătatea
după 113 ani
și constat cu durere
că nu îmi ajunge

Vizualizări: 252

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru în reţeaua literară / la red literaria !

Alătură-te reţelei reţeaua literară / la red literaria

Comentariu publicat de Ionel Petrisor pe Ianuarie 29, 2013 la 7:38pm

      Sub (subt) pamant si singuratate si o suparare pe profesor chiar dup 113 ani, numar norocos,si singuratate fara rost. In care lume reala? In izolare si singur? Doamne fereste! Ieri pusei cateva randuri pornite din singuratatea in care ma aflu si astazi venit tarziu pe calea asta m-a prins iara bucuria citindu-va! Cetva zile pagina asta adormise! Am pus o lista cu nume pe care le-am savurat si azi mi-am recapatat voiciunea in singuratatea mea in care stau de patru ani incoa si peste ai mei plecat pe 86 nu am nevoe de siguratate. La doua trei zile merg si-m vad locul unde voi sta si eu sub pamant, il masor cu ochii si apoi linistit ma intorc acasa. Talent in poemul de fata se vede dela o posta ca exista. Exista si o povara in suflet vorbind despre el, nume, fundament, temelie a noastra cat stam deaspura pamantului. Mi-a placut si-mi Place! Sant cititor numai1Va astept inca ! 

Comentariu publicat de pogurschi cornel pe Ianuarie 28, 2013 la 7:09pm

nimic de comentat respect tot ce ai spus Ana este sufletul tau care cauta ceva??sau nu ii place singuratatea lasal liber sa zburde pe alte si alte meleaguri ale existentei noastre ,nu te mai gandi la  ce a trecut

Comentariu publicat de Florin GRIGORIU pe Ianuarie 28, 2013 la 5:09pm

Dacă acum suntem în 2013 după Hristos, înseamnă că poema este scrisă la anul de grație 1900, în vremea singurătăților măriilor Grigore Tocilescu (Materialuri folcloristice), D. Nanu (Nocturne), Ranetti Roman (Manasse, unde bătrânul Manase nu vrea ca  nepoata, nu fiica, Lelia să se mărite cu un magistrat), Lazăr Șăineanu (Influența orientală asupta limbei și culturei române), C. Rădulescu- Motru, N. Iorga,Ov. Densușianu, i Slavici, G. Coșbuc, H. Saniellevici, D. Teleor, Simion Florea.Marian, P. Mușoiu, Ion Gorun, Artur Stavri, Al. Macedonski  ș.a.,  G. Bacovia debutase prin 1899, constatând și el, poate,  că *singurătatea nu îmi ajunge*...Dar, fiind în 2013, spun că influența vestică în literatura română adună singurătățile pe internet și descoperă poeme frustre, dar... totu-i să nu-ntârziem la școală... , fiindcă vremea ireparabilă este și trece, trece, cum regimentul zece, într-un cântec bătrânesc, știut poate de *profu*.de care-i vorba în text...Și- apoi... pe lângă atâtea reforme reformate deformate și iar reformate, ce mai contează un poem invectivă la dresa neînțelegătorilor de azi și care mâine-și vor asuma- ce?- devenirile ucenicilor strădalnici pe calculator- tabletă etc. Poezia e poezie, neținând seama de ore, întârzieri, profi, na că m-am molipsit! Și totuși...M-ar interesa și Scrisorile către Franz și eseul Influența cafelelor asupra dorințelor părintești ca fiii-fiicele să aleagă Dreptul (Românesc? Egiptean? Tunisian?  pentru că se pare că fiecare țară are dreptul- și stângul-stânga sa-), totuși e bine să fii avocată și nu avogado, adică fructă pe tarabele exotice, adică pe tarabele ideilor preluate de-a gata (Vezi și Flaubert cu o carte recomandată de un profesor nesupărabil că elevii, studenții săi nu citesc sau nu maicitesc). Și cum toată viața noi adunăm singurătăți (frumoasă sintagmă- între timp eu încă îmi adun singurătatea) plec de pe ecran întru singurătățile-mi adunate încă desupra pământului ce încă mă ține-susține-reține. Florin Grigoriu, tată a doi copii, deși era bine să aibă trei și care afirmă că i-a plăcut, păcătos de mult poemul rebel al Anei doritoare a fi zidită-ntr-un subsol de piramidă contemporană, sau clepsidră sau cub, sferă, volum ...  

Comentariu publicat de Virgil Ciuca pe Ianuarie 28, 2013 la 3:37pm

Cascade de nebunie si adevar!

..si numai 113! haideti putin curaj, incercati pana la 120!

de ce 120? pai nici eu nu stiu de ce o asa nebunie! cu un maritis intre o avocata si un magistrat! poate chiar sa fie de bun augur!? doamne, vai fi o nebunie de casatorie, o nebunie de viata si banet!

felicitari

virgil ciuca.

Comentariu publicat de Lilioara Macovei pe Ianuarie 28, 2013 la 2:44pm

Semn de lectura placuta!

Comentariu publicat de caterina scarlet pe Ianuarie 28, 2013 la 1:57pm

Ana, cu mici imperfecțiuni pe care la mai multe lecturi le vei descoperi singură, poezia este bună. mai reflectează asupra celor trei mese solicitate. te distanțează de ceea ce vrei să devii, o exilată din timpul real și o creatoare a altor dimensiuni ce scapă percepției celor ce vor să te strângă în niște tipare banale, tipare în care se înscrie și regularitatea meselor.

Comentariu publicat de Balaj Radu-Alin pe Ianuarie 27, 2013 la 8:50pm

Felicitări ... !!!

răsplată să vă fie ... OPTIMISMul... !!!...şi votul .... non-optimaţilor !!!

Insignă

Se încarcă...

Fişiere video

  • Adăugare fişiere video
  • Vizualizează Tot

Statistici

Top Poetry Sites

© 2020   Created by Gelu Vlaşin.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor