Frate român,
M-am săturat de fete cu botox şi manechine cu celulită.De blonde.De tipe care arată bine şi atât.Care nu sunt în stare să facă un acord între subiect şi predicat.Fete care citesc doar etichetele de la ţoale şi pantofi.Care mănâncă bio şi merg la sală să pară intelectuale.Care plătesc cu cardul şi au luat diplome pe sâni mari.

M-am săturat de băieţi de bani gata care au impresia că pot cumpăra orice.Care au iubite doar ca să aibă, nu să simtă ceva pentru ele.Care se îmbracă de firmă şi au privilegii pentru că tata ocupă nu ştiu ce funcţie în stat.Care se duc să facă studii în străinătate ca să-şi posteze poze pe feisbuc cu toate piţipoancele de pe acolo, ce oricum sunt mai serioase decât ale noastre.
=> M-am săturat de fiţe.
Ăştia distrug toate generaţiile care vin din urmă.Pe bune.Am momente când mă întreb de ce nu m-au afectat şi pe mine.Nu ştiu sigur.Poate pentru că trăiesc într-o familie de oameni normali.Poate că nu-mi place să fiu la fel ca ceilalţi.

M-am săturat să aud aceleaşi ritmuri de melodii peste tot, oricând.De ce nu se caută originalitate?E valabil pentru toate domeniile, nu numai pentru muzică.O luăm în ordine cronologică : grădiniţă, clase primare, gimnaziu, liceu, facultate, masterat, doctorat şi dacă o mai fi ceva, mă scuzaţi că n-am pus, dar eu una nu mai ştiu.Toţi merg după acelaşi tipar.Foarte rar oameni ce au ca scop căutarea originalităţii sau pur şi simplu să accepte ceea ce spun alţii.

M-am săturat de inconştienţi, proşti, nesimţiţi, ţărani (la figurat), analfabeţi, drogaţi.M-am săturat de România.Nu sunt patrioată.Vreo problemă?Daţi-mă în judecată, în caz că nu vă convine. (Ultima Constituţie a României, cea din 1991, garantează cetăţenilor dreptul la o părere proprie şi ca aceasta să fie ascultată şi respectată de cei din jur.)

Nici nu-mi mai vine să mă semnez cu numele meu adevărat, aşa că pun asta(poate fi interpretată şi ca o aluzie la politica mioritică) :
Autostrada claustrofobă

Vizualizări: 207

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru în reţeaua literară !

Alătură-te reţelei reţeaua literară

Comentariu publicat de Măriuca Rociu pe Iunie 20, 2011 la 10:02pm

Nu... Nu sunt din Reșița și din câte știu, nu am rude acolo.

Seară frumoasă!

Comentariu publicat de Roxana Ştiubei pe Iunie 17, 2011 la 11:08pm

Bodea Emilian Ilarion :
persoanele in etate cu costum si cravata sunt profesorii mei ... pe care ii respect si ii iubesc foarte mult! m-au invatat lucruri frumoase si au avut grija de mine!

uite...pentru ca m-ai provocat....ma duc acum sa pun si poze cu oameni mai tinerei fara cravata :))

Comentariu publicat de ionescu petru pe Iunie 17, 2011 la 7:26pm
intrebare pentru mariuca rociu: santeti cumva din Resita sau ati avut rude acolo (numele Letiţia va spune ceva!?)?
Comentariu publicat de STOICA CLAUDIU - DANIEL pe Iunie 17, 2011 la 10:32am

Asa ca mai bine nu ne mai complicam, nu?

Comentariu publicat de STOICA CLAUDIU - DANIEL pe Iunie 15, 2011 la 11:13am
Vedeti si "Dacă nu mai am voie să fiu ardelean, la ce să mai fiu român? Un articol de Sabin Gherman" pe RL. RLvant oarecum pt cele de mai sus si mai jos...
Comentariu publicat de STOICA CLAUDIU - DANIEL pe Iunie 14, 2011 la 5:22pm

Mariuca...

„Tot ce încalcă legea, trebuie judecat și condamnat”... Ce frumos suna din „gura” unui out-sider, adica „sa se faca dom’le, ce treaba am io!”.

„Aici nu poți tu să faci nimic” - Tocmai asta este, ca fiecare dintre noi putem sa facem cate ceva, mai mult sau mai putin semnificativ, daca ne pasa si ... vrem. Ce? Iti explic alta data... sau incearca sa-ti dai tu seama...

„ce fel de oameni ne conduc...” – pai sunt rezultatul comportamentului majoritatii, evolutiei societatii si acceptarii prin ignoranta, toleranta si indiferenta a noastra de 21 de ani pana astazi. Daca tu ai 21 de ani iar eu 25, poate am fi intr-o masura mai mica vinovati de asta, dar ce facem de-acum inainte?

„Nu cred că în zona asta ne băgase textul Roxanei” – in zona asta cred ca trebuie sa intram, fiind evident o cauza pt. evolutia si starea de astazi a societatii noastre („multilateral dezvoltate”) cu tot cu sistemele ei de valori si modelele sale.

„Cu ce te deranjează că îți dă lecție de morală și modă Guță” – nu ma deranjeaza, dar degradeaza... sunt  unii dintre aceia fara sanse prea multe, mai slabi de inger sau de creier, care-l vor lua drept model. Ar trebui sa nu-mi pese, e ciudat ca-mi pasa?

„Nu ignorarea este bună în astfel de situații?” – nu, la anvergura asta nu! Ignorarea e buna atunci cand „fenomenele” sunt rare, sau putine, nu cand se tinde spre generalizare si cand este intr-adevar strigator la cer.

„Să nu se mai creadă că Bercea Mondialul intră în aceeași categorie” – explica-mi, te rog, in ce categorie il pui tu pe Bercea M, ca eu nu prea ma pricep si nici nu ma intereseaza prea mult personalitatile de genul asta.

Nu exista „corect” cand vorbesti de notiuni dintre acestea relative, precum „prostul gust”, dar exista anumite „definitii” larg acceptate (vezi pe net) si exista limite (relative) si tot de acceptabilitate generala.

„cu ce te deranjează pe tine că sunt oamenii legume?” – vezi de-aici pleaca „divergenta”, chiar nu poti sa intelegi ca mai sunt si oameni carora le mai pasa si de altii, de colectivitate, de societate. Sigur, poate fi vorba de „altruism” sau de „ego-altruism”. Chiar crezi nu exista decat „individualism”, pentru ca asta ai vazut tu? Vezi Mitul lui Platon si vezi Hosftede si doctrinele religiilor lumii.

„Ai fost vreodată într-o șatră de țigani? Cei care îi au drept exemplu pe Guță? Sunt niște oameni atât de frumoși...” – Am zis eu ceva de tigani? Si mie imi plac obiceiurile, muzica, portul tiganilor originali, dar mai poate fi acesta un mod de viata? Si daca da, nu ar fi asta o problema, dar cei care-l ca model pe guta nu sunt cu preponderenta acei tigani si nu au aceleasi sisteme de principii si valori. Ai ascultat /auzit vreodata manele? Ce inseamna frumos intr-o discutie care se vrea a fi rationala?

Nu suntem la fel, dar viata intr-o societate presupune intocmai armonie, colectivitate, uniune, si uneori compromisuri. Asta nu inseamna ca nu putem fi diferiti si „individuali”, ca nu putem avea preferinte si gusturi, principii, valori si modele diferite. Tocmai pt. ca „trebuie” sa traim impreuna, trebuie sa ne pese si nu sa fim indiferenti. Nu crezi ca, obligati fiind de a trai impreuna cu oameni mult prea „diferiti”, multi au ales sa paraseasca tara si societatea asta?

„Nu ai cum să dai educația pe care ai primit-o de la părinții tăi, unei țări întregi.” – nici nu-mi propun asta, mai ales ca parintii mei au fost simpli muncitori. Si nu a insinuat nimeni asta. Ratiunea din aceasta afirmatie eu nu o vad.

„Nu știu dacă nu am avut niciun argument logic și pertinent[...]. Dacă nu aș fi avut, nu mi-ai răspuns tu cu atâta sârguință.” – In mare parte ai avut si, pt. ca si eu am aceeasi pretentie si „imi pasa”, de-asta ti-am raspuns si cu mai mare sarguinta si punctual acum. Cred ca avem pareri si ni le expunem (nu impunem!) intr-un mod civilizat, incercand sa invatam unul de la celalalt (cel putin in subconsient) si sa fie intr-un fel o discutie fecunda.

Cat despre articolul cu si despre Doina Cornea... aici ar fi multe, multe de discutat. Cred insa ca ai omis titlul „Românii nu au nicio şansă de izbăvire dacă nu-şi cinstesc valorile, eroii şi martirii”.

Nu am vrut sa te atac in niciun fel. Cel mult am raspuns atacului tau... urat din partea mea si imi cer scuze. Cu siguranta si eu sunt „necitit” fata de altii, de aici diferentele si „scara”... si mai departe „discutii” argumentate si rationale.

Fara sa par infatuat, ma tem ca asta este ultimul raspuns dezvoltat pe care il dau aici, deoarece timpul este limitat si, stii, toate au o limita.

Pax vobiscum.

Comentariu publicat de Roxana Ştiubei pe Iunie 14, 2011 la 9:59am
ce n-ati inteles voi e ca eu NU VREAU SA PLEC si STIU CA EXISTA SILICONATE & CO. PESTE TOT, dar  SA INCERCAM SA-I SCHIMBAM PE AI NOSTRII. !!!
Comentariu publicat de MihaelaG pe Iunie 13, 2011 la 8:19pm
,,You can kill the dreamer, but you can-t kill the dream"Martin Luther King
Comentariu publicat de Măriuca Rociu pe Iunie 13, 2011 la 7:54pm

"M-am săturat de băieţi de bani gata care au impresia că pot cumpăra orice.Care au iubite doar ca să aibă, nu să simtă ceva pentru ele" - Ți se pare ție că aici vorbea Roxana de stânga sau de dreapta, de '45, '48-'52 sau '89?

Scuză-mă și tu pe mine, dar eu nu m-am referit la Bercea Mondialul. Tot ce încalcă legea, trebuie judecat și condamnat. Aici nu poți tu să faci nimic, atâta timp cât uită-te ce fel de oameni ne conduc... Nu cred că în zona asta ne băgase textul Roxanei. Cu ce te deranjează că îți dă lecție de morală și modă Guță? Ești obligat să îl urmezi? Nu ignorarea este bună în astfel de situații? (Și atenție din nou! Să nu se mai creadă că Bercea Mondialul intră în aceeași categorie.) Nu să ignori ceea ce numești tu prostul gust? Dă-mi o definiție și o rezolvare concretă a prostului gust, te rog.

"dar problema este ca altii nu au deloc, sunt legume, sunt "turma", sunt "formele fara fond"." - cu ce te deranjează pe tine că sunt oamenii legume? Atâta timp cât nu îți dau în cap, nu îți fură din buzunar și nu îți educă copii, cu ce te-ar deranja. Ăsta nu este un rău pe care îl las să se întâmple. Cred că tu te-ai simțit ofensat cumva de replica mea și ai văzut mai multă înverșunare în textul meu. Ai fost vreodată într-o șatră de țigani? Cei care îi au drept exemplu pe Guță? Sunt niște oameni atât de frumoși...

Uite, pentru mine, faptul că l-ai pus pe Tudor Gheorghe lângă Eliade, mi se pare de prost gust, DAR E GUSTUL TĂU. Asta am încercat să spun. Nu suntem la fel și trebuie (unii dintre noi o fac cu plăcere) să trăim împreună. Nu ai cum să dai educația pe care ai primit-o de la părinții tăi, unei țări întregi.

Exact ăsta este "șablonul" care îmi definește mie libertatea. Că nu este semnătura mea dedesubt, asta nu înseamnă că nu pot să mi-l însușesc ca stil de viață. Este din Codul Bunelor Maniere...

Nu știu dacă nu am avut niciun argument logic și pertinent, asta pot spune alții, nu eu și aici chiar nu are sens să mai răspund. Dacă nu aș fi avut, nu mi-ai răspuns tu cu atâta sârguință.

Da, am luat personal că de la voi mă aștept de la înțelepciune și înțelegere! Tocmai am citit un interviu aici pe RL despre Doina Cornea. Crezi că dânsa s-a împotrivit sistemului doar pentru muncitori sau intelectuali? Nu. A luptat pentru dreptul fiecăruia la cuvânt, gust ș.a.m.d.

Nu am zis că sunt citită. Tu ai căutat ceva de care să te legi și ai găsit-o, nu știu cum, pe asta. Fiind doar un soi de atac personal, nu am să-ți răspund nici la asta.

 

Eu nu protestez împotriva voastră, eu mă rog pentru voi.

 

O seară minunată!

Comentariu publicat de Roxana Ştiubei pe Iunie 13, 2011 la 7:42pm

aaaaa şi....sorry, însă am uitat ... ai mare deficit de virgule unde sunt necesare ...un exemplu : "Domnişoara Ştiubei, ..." ... ţi-am zis că nu prea le ai cu scrisul la computer încă de la primul comentraiu... mi-ai replicat că tastatura e de vină..(mira-m-aş!). n-am uitat!

nu zic că eu scriu totdeuna corect, dar încerc să o fac, pentru că nu degeaba s-au strofocat unii să clarifice situaţia limbii române...şi, nu uita, că tot zici, că trăim în România, unde limbă oficială este româna!!!!

Insignă

Se încarcă...

Fişiere video

  • Adăugare fişiere video
  • Vizualizează Tot

Statistici

Top Poetry Sites

© 2021   Created by Gelu Vlaşin.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor