Robotul nu se va îndoi niciodată de programul său pentru că întreaga existenţă a robotului se datorează programului.

Bineînţeles că îi este exclus orice simţ al Fiinţei, acea facultate de percepere instinctivă a adevărului cosmic. Robotul nu este şi nu poate fi un Cosmocrator pe când omul cel puţin se apropie.

Dar…, cert e că doar omul poate avea această cutezanţă şi nu robotul umanoid – care, din păcate, populează lumea. Robotului umanoid i se dictează şi acesta acceptă. Robotul umanoid este supus şi acceptă cu drag supunerea la îndemnul cărnii care îşi cere satisfacţiile, care îşi cere fericirea…organică.

Fericirea nu s-a manifestat plenar pe planeta aceasta; fericirea a respirat vizibil doar în acele câteva momente în care ochii conştiinţei unora au întâlnit omul de caracter transcendental, trăsătură care trădează simţul estetic deplin revărsat, gasit şi regăsit în arhitectonica vieţii, a vieţii reale, nu a cunoaşterii minţii prin prisma exigenţelor eu-lui psihologic.

Exigenţe nefaste de-a dreptul…

Omul de caracter transcendental – omul cosmocrator sau însuşi Cosmocratorul.

Lumina a venit la întuneric, dar întunericul nu a înţeles-o!

(din Evanghelia dupa Ioan)

Vizualizări: 35

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru în reţeaua literară / la red literaria !

Alătură-te reţelei reţeaua literară / la red literaria

Comentariu publicat de Mihail Toma pe Februarie 18, 2017 la 1:18am

Frumos! 

De trebuie să fii prea mic?

Toți suntem egali în fire și trup.

 Doar liberul arbitru ne diferențiază!

Comentariu publicat de Contact Cultural pe Februarie 17, 2017 la 7:29pm

Omul superior din viitor s-a jucat de-a Cosmocratorul, dar produsul s-a dovedit a fi inferior, asa ca omul evoluat si-a aruncat produsul - omul de azi - undeva in trecut si nu doar atat: de-a dreptul intr-o alta dimensiune.

Biblia imi sta pe jos..pe parchet si nu din lipsa de respect, ci pentru ca e foarte mare si nu-i gasesc un "loc potrivit niciunde". Sau sint eu prea mic pentru "raftul de sus"

Comentariu publicat de Mihail Toma pe Februarie 17, 2017 la 5:58pm

Ai făcut o conștiență rațională dar apoi, parcă de frică, ai picat din nou în misticism. 

Domnul Cosciug, cel puțin, atacă pe ideia parentală a mitocondriei ancestrale iar eu voi reveni la teoria mea care spune, așa cum toate dovezile arheologice o adeveresc, că acum 20000-100000 de mii de ani am fost vizitați de o altă specie cumva umanoidă întrucât a ales dintre toate speciile maimuța. Toate miturile duc la concluzia că am fost folosiți pe post de sclavi iar modificările genetice făcute în pripă, brutal, au condus la această reprezentare umană: o ființă cu grave tulburări de contacepție, cu un libidou exacerbat, tocmai în ideia unei înmulțiri rapide, cu modificări genetice masive la nivelul cerebelului pentru a putea memora și respecta instrucțiuni obediente, masive modificări morfologice în potriva firii, ridicarea în picioare și mâini cu deget opozabil, care handicapează de atunci structura osoasă umană și devine , câte odată mortală pentru femeilel care nasc, cu teritonaritatre, spțiul uman minic care a dus și duce la atâtea războaie. și...și:

Da. Suntem niște roboți organici uitați pe-aici și care, fără stăpân, ne-am înmulțit ca paramecii.

Restul e doar justificare.

© 2018   Created by Gelu Vlaşin.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor