România a devenit țara alertelor alimentare

Nu este zi în care populația să nu fie alertată în legătură cu pericolele la care se expune dacă va consuma carne de pui sau lapte (vezi celebrul reportaj al unei doamne de la A3), ouă, lapte (care este ”cancerigen, deși nu sunt dovezi concludente în acest sens”), cu toate derivatele și acum curcan. Chiar astăzi, miercuri, televiziunile ne anunță că și curcanul este toxic.

Sunt câteva săptămâni de când românii sunt terorizați în legătură cu ”otrăvurile din galantare”. Nu ne-a spus nimeni în câte situații putem vorbi despre alimente care fac rău sănătății, care sunt firmele care introduc pe piață astfel de produse și, mai ales, care sunt supermarketurile de unde nu trebuie să mai cumpărăm. Evident că nu are nimeni curaj să ne dea liste, de teama unor procese al căror deznodământ nu este cunoscut. Și atunci este mai călduț să ne bălăcim în afirmații generale. ”Carnea de pui conține antibiotic", ”laptele este cancerigen”, ”curcanul a devenit toxic” și seria continuă.
Probabil că, în zilele care urmează vom afla că rațele și gâștele sunt și ele periculoase, mielul este fatal (că tot vine Paștele), iar porcul, o adevarată bombă alimentară.
Ca biet cetățean (și european, pe deasupra!) îți pui întrebarea ce se întâmplă, de unde vine toată această nebunie? Este adevărat tot ceea ce ne citesc prompteristele sau ne vântură pe un ton catastrofic reporterițele care ar trebui să sape mai adânc în realitate atunci când pui în discuție o problemă atât de gravă cum este cea a siguranței alimentare? Dacă da, de ce nu am văzut nicio demisie a vreunui secretar de stat, șef de agenție care se ocupă cu protecția alimentară sau chiar ministru? De ce nu iese premierul în piața publică să liniștească populația, anunțând cele mai severe măsuri împotriva celor care atentează la sănătatea populației? Este Guvernul iresponsabil, în totalitatea lui? A luat-o presa razna? Sau există o mare manipulare prin mass-media ca să ne trezim cu cine știe ce sugestii privind anumite lanțuri de magazine de unde trebuie să cumpărăm dacă vrem să supraviețuim? Evident, este un scenariu, dar ajungi să te gândeși la ce este mai rău când de săptămâni întregi românul este bombardat cu tot felul de informații alarmiste. 
Am scăpat de codurile roșii, dar ne-am trezit cu alertele alimentare.
Nu este zi fără o nouă alertă. Domnilor, unde vreți să ajungeți?
Petre Craciun

Vizualizări: 12

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru în reţeaua literară / la red literaria !

Alătură-te reţelei reţeaua literară / la red literaria

Insignă

Se încarcă...

Fişiere video

  • Adăugare fişiere video
  • Vizualizează Tot

Statistici

Top Poetry Sites

© 2020   Created by Gelu Vlaşin.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor