Link exchange, Jocuri gratis:

http://www.jocuri-multe.ro

 

250px-Romanian Army Fla

259 x 258-Drapelul de lupta din 1863

Sursa: pagina 4, din  http://www.google.ro/images?hl=ro&biw=1015&bih=495&gbv=...

 


              O ASPIRATIE GREU DE INDEPLINIT, DACA NU CHIAR IMPOSIBILA!

 

Nu vreau sa fiu Presedintele tarii, Ministru, Prim-Ministru, sau parlamentar, nu vreau sa ma reped la un mare ciolan, sau la o roata gustoasa de cascaval, tot ce doresc este sa fiu util societatii.

Astfel:

Incerc sa-mi aduc o contributie la schimbarea actualei atitudini de nepasare fata de tot ce ne inconjoara si a mentalitatii umane total gresite de a pune banul mai presus de spirit, mentalitate care conduce la dezumanizarea individului in goana sa dupa imbogatirea cu orice pret, chiar si cu acela de a calca peste cadavre, morminte si oseminte.

 

Nu este necesara o noua revolutie sangeroasa in strada, ci doar una la interiorul omului pentru schimbarea calitatii umane.

Astfel, daca o persoana doreste sa schimbe lumea si sa o faca mai buna, este necesar sa se schimbe doar pe ea in bine, sa-si monitorizeze actiunile efectuate cu cuvantul, vorba si fapta si sa se cerceteze pe ea insasi pentru ca sa-si depisteze defectele, sa le corijeze si sa le schimbe in calitati.

Daca va reusi sa faca acest lucru atunci va putea sa recomande si celor din jurul sau sa urmeze aceasta cale.

Astfel daca toata populatia tarii va dori sa-si schimbe atitudinea si mentalitatea actuala in bine si fiecare om in parte se va stradui in acest sens si ne vom schimba cu totii, atunci Romania se va schimba peste noapte si va deveni o tara a prosperitatii si bunastarii generale.

Fac un apel la unitate si solidaritate, la reintoarcerea la vechile noastre traditii culturale si spirituale, la credinta si la valorile morale crestine, lansez o invitatie la meditatie si cercetare pentru stabilirea identitatii noastre nationale si incerc sa activez vointa cetateneasca pentru restabilirea demnitatatii noastre nationale, sa reinvatam ce inseamna decenta si pentru redefinirea notiunilor de respect si de bun simt.

A sosit timpul sa invatam ca imaginea externa a unei tari este ca si o oglinda in care se reflecta spiritualitatea cetatenilor ei.
Trebuie sa intelegem faptul ca valorile autentice nationale prin spiritul lor elevat creaza bunurile materiale, iar prin natura relatiilor pe care acestea le stabilesc cu partenerii externi conduc la unitate nationala, dezvoltare si prosperitate, iar non-valorile dezbina, distrug si aduc saracia in tara.

Lansez deasemenea o invitatie la mobilizarea generala pentru descoperirea, dezvoltarea, promovarea si utilizarea la un nivel superior a valorilor autentice nationale pentru ca acestea sa devina utile societatii, cat si lor si familiilor lor si sa contribuie astfel la dezvoltarea tehnico-industriala a tarii noastre, la prosperitatea economica generala a populatiei si la progresul social.

 

Militez:

Pentru o organizare social-economica corespunzatoare cresterii economice.
Pentru ca sa stabilim norme si reguli de convietuire sociala corecte.
Pentru schimbarea "OMULUI NOU" creat de "regimul Ceausescu", care este de doua tipuri:
-unul HOT, MINCINOS, LACOM, PARSIV SI FARA DUMNEZEU
-si celalalt nepasator fata de tot ce il inconjoara,
deoarece acest "OM NOU" este vinovat de distrugerea Romaniei in ultimii 21 de ani.
Pentru ca legea sa fie egala pentru toti cetatenii tarii, fara discriminari sau favoritisme, pentru ca sa existe legi economice de tipul stimulativ-dinamizatoare care sa conduca la dezvoltare economica, si nu de tipul restrictiv-opresive, tip care a generat declinul economic actual.
Pentru ca resursele umane sa fie puse deasupra celor ale solului si subsolului, deoarece ele constituie bogatia cea mai de pret a unei tari.
Pentru ca sa se acorde o grija deosebita educatiei, si sanatatii populatiei si in mod special a copiilor, care reprezinta schimbul de maine-viitorul nostru national.
Pentru ca sa avem mai mult respect si grija fata de batrani.
Pentru o mai buna informare si comunicare.
Pentru ca sa avem cu totii conditii bune de munca si de viata.
Pentru ca sa nu uitam ca patria este poporul si nu tagma jefuitorilor!
Pentru ca sa nu uitam ca Romania este TARA noastra a tuturor cetatenilor romani si nu VACA buna de muls a celor fara de lege!
Pentru ca oamenilor sa le revina din nou zambetul pe buze, speranta in inimi si dorinta de a crea si trai.
 

Sunt multe de spus dar mai ales de facut, insa vorbaria prea multa strica si produce efecte contrarii asteptarilor, asa ca ma opresc aici.

 

Sa auzim numai de bine si sa vedem romani fericiti aici la ei acasa!

Viziteaza blogurile: 

http://danoiputem.blogspot.com/

http://romanianaufragiatasiinderiva.blogspot.com/

 


http://reteaualiterara.ning.com/profiles/blogs/romania-tara-noastra, notificare: proprietatea intelectuala este protejata, drepturile de autor pentru publicarea online de carte, de lucrari de Arta Grafica si de materale multimedia precum videoclipuri muzicale, filme, fotografii, denumiri, cat si textele scrise pe website-uri si bloguri, de catre Justinian Ion Cioroianu sunt rezervate de acesta.

Informaţiile de pe Website-urile si Blogurile sale pot fi folosite şi copiate gratuit in scopuri necomerciale, cu condiţia ca sursa să fie indicată.


Webmaster: Justinian Ion Cioroianu

Vizualizări: 131

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru în reţeaua literară / la red literaria !

Alătură-te reţelei reţeaua literară / la red literaria

Comentariu publicat de Justinian Cioroianu pe Ianuarie 5, 2011 la 4:03pm

Insignă

Se încarcă...

Fişiere video

  • Adăugare fişiere video
  • Vizualizează Tot

Statistici

Top Poetry Sites

© 2020   Created by Gelu Vlaşin.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor