Bănuiesc că vă este silă tuturor celor ce urmăriţi alături de mine, certurile zilnice , limbajul suburban şi puzderia de insinuări, de o parte şi de alta a celor care-şi spun “pompos” dreapta şi stânga politică ! Un lucru este cât se poate de clar în toată mizeria asta politică : în România, nu mai există doctrine, nu mai există partide politice, nu mai există idealuri ci doar...GĂŞTI !!! Gasta PSD, gaşca PDL, gaşca PNL şi mereu statornici în politică paşilor mărunţi, urmărind din 1989 acelaşi ţel (pentru care merită apreciere..., cu tristeţe o spun) UDMR.

Interesul arătat maselor de oameni, votanţi la urma urmei, s-a diluat după 2000, când bătălia pentru vârful piramidei s-a ascuţit, căpătând acum, în 2009, aspecte groteşti !

Capacul a fost pus de alegerile parlamentare uninominale, când cei cu bani, dar fără minimă morală şi valoare, au apucat să se urce în scaune pe care altădată, au stat oameni cu adevărat plini de înţelepciune ! Inconştienta şi somnul nostru, a dat naştere acestor monştri pe care îi vedem zilnic , defilând pe micile ecrane, făcând şi desfăcând guverne, distrugând alianţe actuale şi viitoare, negandind nici o clipă la cei care, momiţi fiind cu alimente şi bani, sau doar sperând în mai bine, i-au votat.

Fiecare “lider” de partid, s-a înconjurat de oameni pentru care ipocrizia, schimbarea discursului de la o zi la alta, muşcând sau chelălăind, după cum îi dictează propriul interes personal, îi dictează.

Să fie oare poporul ăsta blestemat să nu aibă parte decât de pofta de slugărnicie, de lichelismul de care am crezut că scăpam după '89, când se striga din sute de piepturi că ne dorim în fruntea ţării şi în administraţie VALORI ??? “Nu există pădure fără uscături...” ni se repetă mereu...Dar ce te faci când tocmai uscăturile sunt în frunte şi dictează, afazici şi agramaţi ?

Chiar este nevoie la vârf doar de lătrai care să împartă bunuri şi bani pentru a ne trezi interesul pentru binele tuturor şi nu doar al unei clici de profitori ? După părerea mea, politicul s-a degradat şi compromis iremediabil în România....A face politică a ajuns similar aici, la noi, cu a face trotuarul pe centură, unde ţi se promit plăceri nebănuite, dar în final te trezeşti cu boli venerice, sau SIDA...

Poate că dacă nu l-am fi avut pe Băsescu, nu ne-am fi dat niciodată seama câtă micime zace în sufletele celor ce-şi spun politicieni....Divide et Impera, dar ce-a ieşit la iveală, e în stare să sperie nu doar România, ci şi occidentul...

Refuz să-i mai cred pe politicieni, atunci când ne vorbesc de bune intenţii ! Dacă auziţi asta, feriţi-va....e semn că urmăresc numai şi numai câştigul personal, pentru care sunt în stare să şi ucidă adversarii de competiţie....Şi nu e departe să se ajungă şi la asta...Am spus şi o repet : este TOAMNA CANALIILOR....S-o ţinem minte !

Vizualizări: 36

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru în reţeaua literară / la red literaria !

Alătură-te reţelei reţeaua literară / la red literaria

Insignă

Se încarcă...

Fişiere video

  • Adăugare fişiere video
  • Vizualizează Tot

Statistici

Top Poetry Sites

© 2020   Created by Gelu Vlaşin.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor