Scriitoarea Angela Baciu la "Zilele Portilor Deschise" la Scoala nr.17 Galati

ZILELE PORTILOR DESCHISE LA SCOALA nr.17 din Galati

 

                          Despre daruire, talent si cultura

 

 

            În cadrul proiectului ZILELE PORŢILOR DESCHISE, in perioada 12-16

octombrie 2015 organizat de  ŞCOALA GIMNAZIALĂ NR.17 din GALAŢI, au avut loc

mai multe evenimente organizate cu mult suflet.

 

* Miercuri, 14 octombrie 2015 în Biblioteca şcolii a fost organizata o prima actiune

culturala, avand-o ca invitat de onoare pe poeta si publicista ANGELA BACIU, la un moment de suflet şi arta literară intitulat "Printre frunze şi cuvinte", in cadrul Proiectului “Atelierele de creatie ale poetei Angela Baciu”. Cuvantul de inceput l-a avut doamna director Anca Barbu, vorbind cu multa sensibilitate si caldura elevilor si cadrelor didactice prezente in sala aproape neincapatoare pentru cati erau

prezenti. Intr-o atmosfera plina de bucurie (biblioteca plina de carti, lucrari, expozitii de desene si pictura, copii emotionati, profesori; era prezent si pictorul Vadeanu Adrian) invitata a dialogat cu elevii din clasele a I – VIII. In prima parte a evenimentului au citit din creatiile lor: Cristian Gabriel Macovei (cls.III A), Diana Nicola Iordan (cls.VI A), Andreea Artem (cls.V A), Ioana Alexandra Aldea (cls.III A), Georgiana Gheorghiu (cls.IV C), Bianca Bragarus (cls. VI A), Macrina Gavrilescu (cls. VI A), Daria Ichim (cls.IV A), Miruna Curdman (cls. VIII B), Ioana Scutaru (cls. VIII A). Dar, erau pregatiti cu texte mult mai multi elevi care au pastrat in suflete intalnirea cu Angela Baciu.

Scriitoarea a vorbit apoi despre cartea de interviuri lansata de curand: “Despre cum nu am ratat o literatura grozava” publicata la editura “Junimea”, cat si despre noutatile editoriale de la “Junimea”. A citit fragmente din interviuri cu Norman Manea, Nora Iuga, Constantin Abaluta si Lucian Vasiliu si o povestioara dedicata autorului cartii “Vacanta mare”- prietenul copiilor, Mircea Santimbreanu. Fireste, invitata nu a plecat din scoala pana cand nu a oferit autografe tuturor copiilor.

 

* Joi, 15 octombrie.2015, ora 17.30 la sala de spectacole a Casei de Cultură a Sindicatelor Galaţi  a avut loc si un spectacol cu titlul “CULORILE TOAMNEI ÎN OGLINDA TIMPULUI”. Si de aceasta data scriitoarea Angela Baciu a fost alaturi de copii, vorbind in deschiderea spectacolului despre proiectele si actiunile culturale, sociale,caritabile organizate de Scoala nr.17 si a citit doua poezii despre toamna de Nina Cassian si Ana Blandiana. Si doamna Anca Barbu – directorul scolii, vizibil emotionata, a transmis un gand frumos tuturor elevilor, cadrelor didactice, parinti, bunici. Peste 600 de persoane erau prezente in sala renovata si moderna a Casei de Cultura a Sindicatelor Galati. Au evoluat pe scena micutii artisti, talentati, in tot ce inseamna poezia, muzica, dansul, interpretarea scenica. Un program bine pus la punct, vesel, colorat, plin de bucurie si talent. Surpriza serii a fost participarea deosebită  cu un recital special pregatit, a Grupului vocal-instrumental de muzică veche KALOFONIS din cadrul “Asociaţiei pentru Promovarea Patrimoniului Cultural Galaţi”. Un monolog epic din proza Anei Blandiana sustinut de membri ai Asociaţiei Culturale "Ars Poetica" din Brăila  a mangaiat inimile celor prezenti.Spectacolul s-a adresat tuturor sufletelor tinere care doresc să dea viaţă unui dialog între tradiţie şi modernitate. 

Va invitam oricand doriti sa faceti cunostinta cu inimoasa echipa de cadre didactice si elevi de la Şcoala Gimazială Nr.17 Galaţi, o instituţie în care actul didactic de excepţie este îmbinat desăvârşit cu diverse activităţi extraşcolare care conturează caractere frumoase. Scoala a primit numeroase premii la festivaluri, concursuri şi olimpiade şcolare, si, de asemenea, este cunoscuta pentru  experienţa de 19 ani în aplicarea alternativei educaţionale "Step by step".

Motto-ul scolii este:"Cu noi şcoala îţi va fi cheie pentru-a reuşi".

 

Vizualizări: 153

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru în reţeaua literară / la red literaria !

Alătură-te reţelei reţeaua literară / la red literaria

Insignă

Se încarcă...

Statistici

Top Poetry Sites

© 2020   Created by Gelu Vlaşin.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor