ȘI VOI PUTEȚI FACE O FAPTĂ BUNĂ!

 

Mai întâi vă cer îngăduinţa, dacă sunteţi talentaţi la scris şi cititori pasionaţi, iubitori de folclor și doriți să deveniți membrii ai AOCIAȚIEI LITERARE „RA-LIBRIS” răpiți-vă 5 minute din viaţă şi să citiţi cu atenţie mesajul de mai jos...
Mulţumesc...

SCOPURILE ASOCIAŢIEI.

Asociaţia Literară RA-LIBRIS a apărut ca o necesitate de a da posibilitatea şi acelor poeţi şi scriitori cu venituri modeste, dar mai ales tinerilor să-şi poată tipari lucrarile literare. Totodată prin finanţarea editării şi tipăririi de carte, de către Asociaţie, din diverse surse de finanţare, face ca preţurile cărţii să fie accesibile şi pentru cititorii cu venituri mici şi care nu-şi pot permite să o cumpere, fiind cunosct că în momentul de faţă faptul că prețurile cărţilor sunt foarte mari. Asociaţia îşi propune să tipărească şi lucrări litarare ale nemembrilor Asociaţie Literare RA-LIBRIS şi clasicilor dacă lucrările literare sunt de mare interes pentru cititori şi mai ales pentru scolari şi studenţi.
Sursele de finanţare sunt din donaţii şi sponsorizări şi din resurse finaciare atrase, din directionarea cotei de 2% din impozitul pe venit, din proiecte şi programme de finanţare nerambursabile locale, naţionale şi de la Uniunea Europeană etc.

De asemenea, Asociația va încuraja pe tinerii care iubesc, interpretează șu promovează folclorul autentic, prin organizarea de formații, cursuri și festivaluri foclorice.

O preocupare deosebită va fi în asistență socială pentru bătrânii din cultură prin înființarea unei CASE A SENIORILOR (azil) pentru bătrânii neajutorați din cultură, unde cel puțin jumătate din cheltuielile de intretinere să fie susținute din sponsorizări și finanțări nerambursabile.

CUM POŢI DEVENI MEMBRU?

Poate deveni membru, cu drepturi depline, al Asociaţiei Literare RA-LIBRIS orice persoana care depune cerere, acceptă Statutul şi Actul constitutiv şi achită cotizaţia anuală. La solicitare scrisă pot deveni membrii ai Asociaţiei Literare RA-LIBRIS şi cercurile şi cenaclurile literare şcolare şi liceale-colegii.

CUM POŢI INFIINŢA O SUCURSALĂ?

Asociaţia Literară RA-LIBRIS la solicitarea scrisă a cel puţin 3 persoane va deschide sucursale şi în alte localităţi din afara judeţului Buzău şi în strainatate, sucursale care au autonomie de acţiune şi funcţionare în conformitate cu statutul Asociaţiei Literare RA-LIBRIS beneficiind de sprijin în realizarea de programe de finanţare neramburasbile locale şi de o cotă parte din programele și proiectele de finanțare naţionale şi de la Uniunea Europeană.

CARE SUNT BENEFICIILE SUCURSALEI?

Prin înfiinţarea unei sucursale membrii acestei sucursale beneficiază de suma obţinută din direcţionarea cotei de 2% din impozitul pe venit, de program de finanţare nerambrusabilă de la consiliile locale şi judeţene de care aparţine sucursala, cota de 30 % din proiectele şi programele de finanţare nerambrusabilă naţională şi de la UE.
Pentri întocmirea proiectelor şi programelor de finanţare nerambursabile locale si judeţene punem la dispoziţie de specialiştii Asociaţiei Literare RA-LIBRIS.

În timpul foarte scurt de la înfiinţarea Asociaţiei Literara RA-LIBRIS şi-au manifestat în scris doleanţa de a deveni membrii ai Asociatiei 54 de persoane şi 9 cercuri şi cenacluri literare. S-au primit cererei de înfiinţare de cinci sucursale ale Asociaţie Literare RA-LIBRIS din care una la Viena.

CE NE PROPUNEM?

Pâna la sfârşitul anului Asociaţia Literară RA-LIBRIS îşi propune să înfiinţeze sucursale în cel puţin 5 din judeţele tării şi încă doluăsucursale în afara ţării (Basarabia și Nord Bucovina-Cernăuți).
Asociaţia Literară RA-LIBRIS este deschisă oricărei propuneri de asociere şi parteneriat cu orice instituţie similară din ţară şi străinătate, dacă interesele sunt comune și cu societăți comerciale.

CUM DE OBŢINE DIRECŢIONAREA COTEI DE 2%?

Ce este prevederea 2%?
În conformitate cu prevederile art. 57 alin. (4) din Codul fiscal (Legea 571 din 2003 cu modificările şi completările ulterioare), prin intermediul prevederii 2%, contribuabilii, persoane fizice, au posibilitatea să direcţioneze 2% din impozitul pe venit către o organizaţie neguvernamentală (asociaţie sau fundaţie). Practic Dumneavoastră decideţi spunând statului cum să fie cheltuit, în mod util, o mică parte din impozitul pe care îl plătiţi.

Ce nu este prevederea 2%?
Nu reprezintă un cost suplimentar pentru Dumneavoastră. Nu vi se diminuează veniturile.

Cum vom folosi sumele atrase prin prevederea 2%?
Sumele atrase prin prevederea 2% vor fi utilizate în scopul oferirii de servicii social – filantropice, educaţionale şi tiparire carte pentru următoarele categorii de beneficiari:
• Persoane cu talente literare membre ale Asociatiei literare RA-LIBRIS care nu au posibilităţi pentru a-şi tipări lucrările literare.
• Finantarea revistei literare a Asociaţiei Literare RA-LIBRIS -DIAGONALE- cu apariţie dilunară
• Elevi şi tineri, scriitori, inerpreți de folclor autentic, artiști plastici etc
Pentru aceste categorii de beneficiari am realizat şi vom dezvolta:
• Editare, tipărire şi difuzare carte
• Organizarea de cursuri şi tabere literar-artistice pentru tinnerii creatori
• Scoaterea pe piată de carte ieftină (din preţul total al cărţii se va scade suma platită de asociaţie) astfel încât să poată fi cumpărată şi de persoane cu venituri mici
Vom încerca să tipărim carte scolară la nivelul primar si gimnazial, carte care va fi cu mult mai ieftina decat preţurile ce se practică în acest moment.
Prin aceste activităţi încercăm să dăm o şansă pentru o manifestare litarară-artistică a celor defavorizaţi care nu au resursele şi sprijinul necesar pentru tiparirea de lucrări litarare și activități artistice.

Credem că prin munca pe care o desfăşuram şi cu sprijinul Dumneavoastră vom reuşi să-i sprijinim şi îndruma pe copiii talentaţi în şlefuirea talentului literar-artistic.
Care sunt beneficiile pentru Dumneavoastră şi societate?
1. Faceţi o faptă bună.
2. Nu vă costă nimic.
3. Contribuiţi la rezolvarea problemelor sociale care afectează viaţa spirituală a comunităţii, deci şi pe a Dumneavoastră.
4. Contribuiţi la eficientizarea cheltuirii banului public care provine din impozitul pe care îl plătiţi.
5. Contribuiţi la implicarea sectorului financiar - economic în rezolvarea problemelor sociale ale cetăţenilor.
6. Implicându-vă, dovediţi că sunteţi un bun creştin şi un bun cetăţean.

Cât înseamnă 2%?
În medie 2% din impozitul pe venitul global reprezintă 15 lei.
Deşi pare o sumă mică, cu 15 lei Asociaţia Literară RA-LIBRIS poate asigura:
• Carte pentru toată lumea indiferent de venituri ţinând cont că orice carte inseamnă un pas în educarea şi ridicarea spirituală a cetăţeanului.
• Lectura este cea mai eficientă „gimnastică a minţii”, deci cu cât cartea este şi la îndemâna celor cu venituri mici va fi citită de cât mai multe persoane.
• O instruire şi educaţie mai eficientă a copiilor şi tinerilor.

  • Organizarea de festivaluri.
  • Inființarea Casei Seniorilor.Ce trebuie facut?
Pasul 1.
-Pentru veniturile realizate din salarii:
Completaţi cu datele dvs. declaraţia 230 – „Cerere privind destinaţia sumei reprezentând până la 2% din impozitul anual” (pe care v-o punem la dispoziţie sau o puteţi lua de la Administraţia fiscală), după cum urmează:
• în secţiunea A – treceţi datele Dumneavoastră de identificare.
• în secţiunea B – datele de identificare fiscală ale Fundaţiei "Asociaţia literară RA-LIBRIS"
Cod fiscal: 22549949
Cont IBAN: IBAN RO43 BRDE 100S V569 3286 1000, deschis BRD sucursala Buzău
Nu vă faceţi probleme dacă nu cunoaşteţi suma corespunzătoare a 2% din impozitul pe venit pe care îl datoraţi statului. Va fi calculată de către Administraţia fiscală. Puteţi lăsa căsuţa necompletată.
IMPORTANT: Nu uitaţi să ataşaţi copii xerox ale fişei / fişelor Dumneavoastră fiscale pe anul în curs primite de la angajator.

-Pentru alte venituri decât cele din salarii: Completaţi şi Formularul 200 – "Declaraţie specială privind veniturile realizate în anul fiscal precedent" , în care la capitolul III – „DESTINAŢIA SUMEI REPREZENTÂND 2% DIN IMPOZITUL PE VENITUL ANUAL DATORAT” sunt trecute datele de identificare fiscală ale Asociaţiei literare RA-LIBRIS . Formularul vi-l punem la dispoziţie sau îl puteţi lua de la Administraţia fiscală,
Pasul 2.
Colectăm noi declaraţiile şi copiile xerox ale fişei / fişelor Dumneavoastră fiscale pe anul fiscal precedent primite de la angajator şi le depunem la Administraţia fiscală.

NU UITAŢI! Termenul limită de depunere a documentelor pentru anul fiscal precedent este 15 aprilie!

Vă mulţumim că sunteţi alături de noi! Oameni pentru oameni contribuie la o viaţă spirituală mai bună pentru semenii noştri dar mai ales pentru copii şi nepoţii nostri!
Pentru alte detalii ne puteţi contacta:
Telefon 0773870204 sau email marianradulescu60@gmail.com

Nu uita să transmiţi şi unui prieten această veste....
NOTA.
Asociatia Literara RA-LIBRIS, singura asociatie care și-a propus să se puna atât în slujba scriitorilor de valoare și mai ales a celor cu venituri mici, cu predilecție a tinerelor talente, dar și a cititorilor, prin carte accesibila ca preț, începe sa intre în lumea bună ca o recunoaștere a intențiilor și a activității desfășurate în scurta perioadă de la înființare.
Un prim pas a fost invitația unei delegații a membrilor Asociației la Casa Regală, făcută de către Alteța Sa Principele Radu și vizita Alteței sala la Buzău și la spectacolul organizat de Asociație, GALA ȘEZĂTORILOR RA-LIBRIS.

Începând din 2010 al organizat mai multe festivaluri folclorice: PRIN MIZICĂ, LA OBÂRȘII, MUGURAȘII CÂNTECULUI, FESTIVALUL FOLCLORIC ELECTRECORDFEST, FESTIVALUL DE FOLCLOR „MIHAI FLOREA”, FOLCLORUL UNEȘTE ROMÂNII DE PRETUTINDENI LA BUZĂU.

Am înființat revista literar-artistică DIAGONALE și în curând o vom reedita în format nou.

Pentru o mai bună desfășurare a activității, Asociația își propune o strânsă legătura cu beneficiarii activității Asociației pentru a afla doleanțele acestora dar și pentru a primi înscrieri. Studenții și elevii sunt scutiți la plata cotizației anuală de membru.

Mai multe amanunte pe
https://www.facebook.com/Prin-muzica-la-obarsii-oficial-96020322083...

https://www.facebook.com/marian.radulescu.169

Vizualizări: 42

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru în reţeaua literară / la red literaria !

Alătură-te reţelei reţeaua literară / la red literaria

Insignă

Se încarcă...

Fişiere video

  • Adăugare fişiere video
  • Vizualizează Tot

Statistici

Top Poetry Sites

© 2020   Created by Gelu Vlaşin.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor