Stoian G. Bogdan provoacă tânăra generaţie la "superRomane"

Nu ştiu câte zile este romanul celor care nu vor să mergă cu tramvaiul, visează poziţii sociale, dar şi o viaţă de desfrâu
erotic şi financiar. Adică, tânărul de azi care s-a născut într-o
societate fără principii, în care dictează banul şi bunul-plac. Stoian G. Bogdan
nu psihanalizează, trece direct la acţiune. Narcis, protipul
descurcăreţului de azi, revine în comunitatea sa natală din Moldova,
desigur “îmbrăcat foarte shuki” şi cu merzan. Continuare, aici!

Vizualizări: 31

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru în reţeaua literară / la red literaria !

Alătură-te reţelei reţeaua literară / la red literaria

Comentariu publicat de violeta bratu angelica pe Ianuarie 29, 2011 la 1:22pm
FELICITARI SINCERE PENTRU ...STOIAN G.BOGDAN....CU ADMIRATIE SINCERA,VIOLETA !
Comentariu publicat de Claudiu Bors pe Noiembrie 17, 2010 la 12:21pm
Domnul Stoian G. Bogdan a scris si pentru cei ca mine. Sunt unul dintre cei carora li se increteste carnea pe ei atunci cand aud cate-o vorba de adanca sfidare izvorata din inima vreunui "bagabont" ca asta din roman, ca erou nu-l pot numi. Sunt unul dintre cei care evita stirile horror si locurile dubioase. Cu siguranta, daca as vedea unul ca Narcis pe strada, as trece pe trotuarul celalalt.
Nu pot sa nu ma gandesc insa ca in Romania aceasta tusa comportamentala este tot mai evidenta. Nu pot sa nu ma gandesc ca orizontul care-i inghite pe multi tineri azi e tocmai cel al lui Narcis - narcisiacul viitor. Domnul Stoian a scris, pana la urma, un roman euducativ. Pentru ca trebuie uneori sa citesti despre universul caruia i te substitui pentru a sti clar unde traiesti sau poate pentru a evada din mizerie.
Cu siguranta este o carte pe care i-o pot recomanda fiului meu cand va mai creste, cu siguranta este o carte pe care merita sa o citesc eu insumi, ca avertisment, macar, despre cat de usor se poate trece de la minima moralia la morala minimizata...
Comentariu publicat de claudia hering pe Noiembrie 17, 2010 la 1:21am
Mult zgomot pt.nimc.A scris un roman al vremurilor noastre,despre ce se intimpla in societatea noastra contemporana.Majoritatea scriitorilor de romane aleg subiecte similare.Dar depinde cum l-a scris,bine sau rau.Ramine de vazut interesul care il va stirni.Va mai amintiti filmul "Nasul" al lui Francisc Copola?Despre ce este vorba acolo?Mafia italiana,crime,crime si iar crime.Si a devenit un "clasic",a intrat in istoria filmului.Nu inteleg de ce unele persoane o iau atit de personal si se simt ofensate.Fiecare cu stilul lui.
Comentariu publicat de CONSTANTINESCU MARIANA pe Noiembrie 16, 2010 la 6:25pm
d-le Vlașin ,dați-mi voie să vă spun că vă admir felul de a gândi atunci când spuneți :,, Stoian G.Bogdan este scriitor....el a scris un roman. Bun sau rău, asta rămâne de văzut....,, adevărate cuvinte , care pot fi atribuite tuturor celor care scriu ,scriitorilor . Am scris o carte? Am scris-o! Am arătat-o lumii, i-am vorbit despre ea cum am putut eu mai bine pentru că este cartea mea. Nu oblig pe nimeni să o citească, cine vrea să o citească o citește, cine nu, nu! Marea mea bucurie este de a o vedea în vitrina unei librării ! Și de-aș trece toată viața prin fața acestei vitrine iar ea să rămână tot acolo ( chiar și aievea) să o văd de fiecare dată și nu mi-ar părea rău și știți de ce? Pentru că este și va rămâne ,a mea!
Comentariu publicat de Gelu Vlaşin pe Noiembrie 16, 2010 la 4:10pm
Stimata doamna Hoton, aceasta este optiunea dvs. insa exista oameni care citesc nu pentru aflarea unor adevaruri citadine (pt asta putem sa ne abonam la reviste si ziare sau sa urmarim emisiunile de stiri) ci pur si simplu din dorinta de-a mentine viu intelectul, de-a descoperi noi valente literare, de-a iesi din incorsetarea unor plafonari paguboase. Stoian G. Bogdan este scriitor, d-na Hoton ! Nu este nici istoric si nici nu face apologia sociologica a societatii romanesti. El a scris un roman. Bun sau rau, asta ramane de vazut ! Ce s-ar fi intamplat daca romanul s-ar fi intitulat "cele douazeci de crime si violuri ale bravului vecin de la etajul doi" ? Tot asa, din spirit civic ati fi refuzat categoric sa puneti mana pe cartea respectiva sau v-ati fi avantat imediat sa o cumparati cu orice pret ?
Comentariu publicat de CONSTANTINESCU MARIANA pe Noiembrie 15, 2010 la 11:10pm
Mulțumesc ptr sfat, d/le Gelu Vlașin.Eu cred că, în titlu este comprimată întreaga acțiune a cărții. Când un cititor alege o carte pentru a o citi, în primul rând este atras de titlu,apoi o deschide răsfoindu-i paginile ,la început una câte una, apoi mai multe deodată ,oprindu-se la sfârșitul acesteia dar nu obligatoriu fiindcă cei mai mulți păstrează momentul la modul cel mai natural,adică după ce va fi citită întreaga carte, altfel se pierde toată frumusețea lecturii.
Comentariu publicat de soare ion pe Noiembrie 15, 2010 la 9:44pm
Coperta şi subiectul cărţii (aşa cum este expus mai sus) fac parte, în mod evident, dintr-un reţetar de succes la un anumit public. Miniuniversuri ca acesta, creat de D-l Bogdan, văd zilnic "pe sticlă" şi citesc în presa scrisă. Mă îndoiesc că guvernanţii lumii, dacă ar citi cartea (dar nu cred acest lucru, din moment ce mulţi dintre ei - vezi cazuri americane, italiene ş.a. - seamănă uimitor cu unele dintre personajele dumnealui). - ar ridica un deget să schimbe ceva într-o lume ce-şi merită tot mai mult numele de "Planeta animalelor"!. Cât despre pasiunea pentru lectură a interlopilor cu ifose de "reuşiţi în viaţă", cu care îţi populează romanul, ce să mai vorbim! Şi atunci? Dragă domnule Stoian, iartă-mi sinceritatea şi cruzimea întrebărilor directe, care au fost puse de nenumărate ori: pentru cine scriem? pentru ce scriem? Apropo de titlu: el are o ambiguitate care îmi place; aş prefera ca sensul lui să fie unul din acestea două: nu ştiu câte zile ... va avea această lume (reflectată în roman), sau nu ştiu câte zile ... o voi mai suporta şi nu voi începe să protestez în vreun fel; sunt ipoteze de interpretare, desigur! Personal, sunt de părerea acelora care consideră că arta are un scop superior, că trebuie, ca şi iubirea, să "mişte sori şi alte stele", dar într-un sens pozitiv, frumos; să nu fie o simplă reflectare a lumii reale, căci în acest din urmă caz, o întrebare logică şi de bon sens îţi revine în minte insistent: la ce serveşte, oare, un alt univers - fie el şi literar sau artistic! - foarte asemănător cu cel "original", de multe ori - chiar mai dizgraţios decât acesta? Dragă domnule Stoian, oferă-mi un singur motiv - plauzibil - să citesc astfel de romane, în loc să recitesc a nu ştiu câta oară (ceea ce am şi făcut în ultimul timp) "Faust", "Un veac de singurătate", "Maestrul şi Margareta" . . .? Sunt de acord că iadul - în versiunea lui Creangă, de pildă, cel din "Ivan Turbincă", e mult mai simpatic şi mai atrăgător decât raiul din "Minunile Sfântului Sisoe" al lui Topârceanu, dar trebuie să fii de acord şi matale că niciuna dintre cele două extreme nu există (nu trebuie să existe) în stare "pură"; n-ar fi real (dacă avem în vedere "unitatea şi lupta contrariilor!") şi nici . . . artistic. Să nu-mi aduci argumente de tipul "liberul arbitru" sau "fiecare citeşte ce-i place", fiindcă mi s-ar părea ieftine, dacă nu de-a dreptul sofistice. Voi intra pe "Internet" (circulaţia/desfacerea cărţiilor, ştii bine, e la pământ).încercând să găsesc "Chipurile" Îţi doresc succes - de librărie şi, deopotrivă, de critică - şi te rog să nu-i neglijezi nici pe cititorii ca mine. Mulţumesc pentru înţelegere!
Comentariu publicat de Gelu Vlaşin pe Noiembrie 15, 2010 la 6:19pm
De multe ori titlul nu este relevant vis-a-vis de continut. Ca sa nu spun ca uneori titlul n-are nici o legatura cu continutul. In cazul de fata singura sansa este sa cititi cartea. Sunt convins ca o sa descoperiti conexiuni multiple intre continut si titlu...
Comentariu publicat de CONSTANTINESCU MARIANA pe Noiembrie 15, 2010 la 5:05pm
Da, că este un roman al zilelor noastre am înțeles , ,, cu figuri și figuranți,, cu și despre descurcăreții printre care ne strecurăm și noi timid dar nu fără curiozitatea de a trage cu ochiul la el, mai mult din profil, ptr. încă o impresie desigur,ca și când toate celelalte adunate din nouăzeci încoace nu ar fi de ajuns; nu am înțeles însă titlul ,,nu știu câte zile,, -câte zile să dau de la mine? să le fie lor bine? Poate explică cineva și înțelesul titlului până ajung eu să citesc cartea.
Mult succes,vă doresc. Cu tiraj maxim!

Insignă

Se încarcă...

Fişiere video

  • Adăugare fişiere video
  • Vizualizează Tot

Statistici

Top Poetry Sites

© 2020   Created by Gelu Vlaşin.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor