sunt cetăţeanul turmentat al unei ţări disperate

Între două pomeni electorale şi o coadă la moaşte mă îmbăt cu durerea ţăranilor care stăteau la coadă să apuce o pâine în grânarul Europei. Nu am uitat trenul foamei. Nici nu ştiu dacă merită să mă trezesc din amorţeala trupului. Umblu anesteziat pe străzile niciodată terminate. Încerc să nu văd cum mă fură. Mă amăgesc că într-o zi vor plăti în faţa Domnului, că poate undeva cândva există şi un strop de dreptate. Mă îmbăt cu speranţe din acestea de om. Dau un acatist. Plătesc din buzunarul meu peticit luxul celor care ştiu să profite de naivitatea mea. Cred în poduri de flori. Cred în puterea rugăciunii. Cred în lumea cealaltă pentru că oricum în lumea asta nu e loc de fericire. Şi pentru ce să mai votez aici? Cu cine,doamne iartă-mă, să mai votez? Cui să-i mai dau dreptul să mă jecmănească sub oblăduirea imunităţii? 

  Sunt cetăţeanul turmentat al unei ţări disperate. Sunt veşnicul aburit care niciodată nu va şti dacă votul lui contează.

  Măcar să-l dau pe o bere şi un mic. Oferă cineva mai mult? Hâc!

Vizualizări: 84

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru în reţeaua literară / la red literaria !

Alătură-te reţelei reţeaua literară / la red literaria

Comentariu publicat de Marian Bunescu pe Noiembrie 11, 2012 la 11:47am

"Şi pentru ce să mai votez aici? Cu cine,doamne iartă-mă, să mai votez? Cui să-i mai dau dreptul să mă jecmănească sub oblăduirea imunităţii?" - Excelent! Concis si spumos. Cu permisiunea-ti, sugerez un raspuns, de voie de nevoie, asta pana ma decid sa ples din tara:)) : Frumosi dar...rapciugosi." Morometilor", 4 ani de guvernare ireprosabila va mai spala raia de pe corp, ca cea din suflet...asta este cea care-mi produce teama. Alegerile sunt noi, dar voi sunteti tot cei vechi. Pentru a raspunde increderii puteti incepe deja sa faceti politica aceea noua, altfel de politica: 1 - Finalizati acest proiect numit USL. 2 - Nu lasati sa vi se urce sondajele la cap. 3 - Nu va dati independenti in coalitie. 4 - Organizati-va atat de bine incat sa nu poata fura ciumetii mai mult decat diferenta din sondaje. 5 - Atentie la oamenii ce-i scoateti in fata, ca "Prostanacul" si-a jucat tara si poporul intr-o seara, inainte de confruntare. Sa nu mai gafati la fel. 6 - Morometilor, daca veti castiga, sa nu ne serviti fasolea fierbinte, ca ciolanul oricum il haliti voi, dar macar sa nu ne ardem, dupa alegeri, cu fasolea voastra, aratoasa dar incinsa, nepotolita. Dar despre asta, mai vorbim. Voi fi cu ochii pe voi, va voi vota clar, voi sanctiona orice deviere de la traseul onest, nu mai accept sa incepeti barbateste si sa continuati baseste. Pentru conformitate semnez: electoratul roman liber si inteligent. 

Comentariu publicat de Maria Ratiu pe Octombrie 28, 2012 la 10:27am

Libertate inseamna participare si delegare... Poti participa votand dar nu uita ca poti participa si nevotand...

Ai trezit politicianul din mine cu aceste randuri. Aproape adormise...

Oricat ai fi de beat si de turmentat de manipularile lor, nu inchide ochii si nu inceta sa vezi frumusetea din jur penrtu ca atunci ii lasi sa castige. Nu votul conteaza ci sa ramaii TU treaz si sa vezi frumusetea unui lac intr-o dimineata de toamna, sa respiri aerul tare al diminetii primavara, sa te bucuri de tot ce creste in jurul tau, de culorile pe care Dumnezeu le-a daruit noua, celor turmentati, intr-un curcubeu dupa ploaia racoritoare vara, sa vezi cum ies puii din gaoacea lor si libelulele cum mangaie firul apei. Nu inchide ochii si nu-i lasa ca pentru un pumn de bani si privilegii sa-ti ia dreptul la participare, la libertate!

Comentariu publicat de Mihaela Popa pe Octombrie 26, 2012 la 6:05pm

:)

<Mă amăgesc că într-o zi vor plăti în faţa Domnului, că poate undeva cândva există şi un strop de dreptate. Mă îmbăt cu speranţe din acestea de om.">

visez şi eu la normalitate...

Comentariu publicat de Dragos Tudose pe Octombrie 26, 2012 la 3:13pm

O tara disperata inca ar fi bine. Ai vedea-o ca-si zmulge parul din cap cautind o solutie.

Dar ea nu, vietuieste, lincezeste, intr-o stare catatonica vecina cu moartea.

Comentariu publicat de HALAS ELENA DORINA pe Octombrie 26, 2012 la 3:05pm

Mă declar şi eu cetăţeană turmentată a unei ţări disperate .Oare cum se numeşte ?hâc ! 

Comentariu publicat de November pe Octombrie 26, 2012 la 2:50pm

Votăm cu ....."e din Soţietate... dar vorba e, eu alegător... eu... (sughite) apropitar, eu pentru cine votez?". "În cinstea coanei.....că e damă bună!" (Râd amar...dar râd!)

Comentariu publicat de Dragos Tudose pe Octombrie 26, 2012 la 12:14pm

Eu cred ca e vorba de o schizofrenie nationala, o decuplare totala de la tot ceea ce tine de societate, de ceilalti si o inchidere (chiar o baricadare) a fiecaruia in el insusi. In conditiile acestea nu mai poate fi vorba de un popor, de o tara, de o natie. Si poate ca-i mai bine asa.

Comentariu publicat de ion popescu bradoschi pe Octombrie 26, 2012 la 8:16am

Durerea poetului!

Comentariu publicat de Clara Damian pe Octombrie 26, 2012 la 8:04am

"Cred în lumea cealălaltă pentru că oricum în lumea asta nu e loc de fericire."


Sau poate e un joc de-a Baba Oarba cu fericirea, chiar aici, pe lumea aceasta... 

 

Comentariu publicat de Eftenie Alin pe Octombrie 26, 2012 la 7:12am

O! Apropo, mie nu mi se pare disperata tara. pare muta si fara putere. O mai musca de piciore cainii dar nu pare sa o deranjeze. Oricum e bolnava si curand va fi apoape ca si moarta fara o mana ferma si curata...

Insignă

Se încarcă...

Fişiere video

  • Adăugare fişiere video
  • Vizualizează Tot

Statistici

Top Poetry Sites

© 2020   Created by Gelu Vlaşin.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor