Ștefan Caraman lansează 92 de povești cu cărți

Vineri, 9 noiembrie, în Club La Scena din Calea Călărașilor nr. 55, București, Ștefan Caraman și prietenii vă așteaptă să lansați împreună volumul 92 de povești cu cărți, apărut la Editura Herg Benet.

 

Lansarea de carte va avea loc în salonul verde al clubului, la parter, începând cu ora 20.30. Ea va fi precedată, de la ora 19.00, de spectacolul de teatru Talk Show (de Ștefan Caraman).

 

Afterparty cu clătite – vino cu un borcan de dulceață din fructul favorit.

 

92 de povești cu cărți este o colecție de povestiri inspirate și centrate în jurul cărților, dar nu numai. Cartea este când blândă și prietenoasă cu cititorul său, când acidă și ironică, dar irezistibilă.

 

“Cele 92 de poveşti se organizează într-o serie de poveşti de viaţă, cu suişuri şi coborâşuri, cu stări ce variază de la plictis, regret la nonşalanţă; de la amor la boală, din librării în spitale, de la copii la bătrâni … un volum al contrastelor. Cărţile se clădesc într-un spaţiu urban expus doar prin prisma legăturilor directe dintre autor şi ghidajul arhitectural al librăriilor (portal-uri către universuri tot mai variate), al clădirilor vechi sau chiar al direcţiei din care bate vântul. Simplitatea dialogului conferă o trăsătură aparte iar poveştile se înlănţuie ca un drog în sinapse. Cărţile spun poveşti despre cărţi, despre oameni, despre efectul social pe care îl au acestea (evidenţiat în povestea 30 a cărţii frumoase despre un om foarte urât), despre conexiunile între generaţii.” (Marius Surleac)

 

“Un om și o carte merg ținându-se de mână, strada, clădirile, ceilalți, un om și o carte se strecoară, ca o pereche de cuțite în carnea unui prunc care trebuie să plătească pentru cei care nu mai au, “spre est spre est”, arată omul cu un deget bont, apoi se șterge de sudoare și de praf, cartea i se urcă pe umeri și privește în aceeași direcție, dar vântul îi tot împrăștie paginile peste ochi, nu văd, nu văd, strigă din tot cuprinsul, coperțile o strâng, o strâng…

Când deschizi o carte, când o citești, când o termini înaintea poveștii…” (“92 de povești cu cărți”)

 

Puteți confirma participarea la eveniment pe Facebook: http://www.facebook.com/events/127165060768334/

 

Pagina cărții: http://www.facebook.com/92DePovestiCuCarti

 

“92 de povești cu cărți” poate fi comandată aici:  http://www.libraria.hergbenet.ro/carti/92-de-povesti-cu-carti-stefa...

Vizualizări: 26

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru în reţeaua literară / la red literaria !

Alătură-te reţelei reţeaua literară / la red literaria

Comentariu publicat de ion dragos pe Noiembrie 10, 2012 la 1:03pm

Un om și o carte merg ținându-se de mână....

se zice ca adevarul nu se confunda intotdeauna cu dreptatea....unde ai citit asta ?...

in toate cartile bune....fie si chiar de poezii....

Insignă

Se încarcă...

Fişiere video

  • Adăugare fişiere video
  • Vizualizează Tot

Statistici

Top Poetry Sites

© 2020   Created by Gelu Vlaşin.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor