3/4

5. Călin, prietenul intim al unei cunoştinţe apropiate soţului unei colege plecate de un an din firmă, stătea în faţa ei pe bancheta din pluş verde dintr-o cafenea pentru fumători. Reuşise să se întâlnească după ce colega ei, fără a şti nimic din problemele Tinei, îi povestise cum alungase fantoma dintr-un conac boieresc transformat în spital de bolnavi psihici şi restituit ulterior urmaşilor grofului. Tăcuse aproape o jumătate de oră ascultând fata relatându-i amănunţit aventurile ei cu „umbra”. Şi de această dată a arătat amănunte ce puteau isca îndoială asupra reticenţelor obligatorii cuprinse în setul pentru femei normale.
- Ai arătat foarte clar evenimentele, cred că am înţeles exact ceea ce a fost… Îţi voi descrie situaţia în care te găseşti, dar, pentru a înţelege bine cum se leagă întâmplările între ele, trebuie să accepţi şi să realizezi faptul că faci parte integrantă şi egală din toate câte se petrec în Univers chiar dacă acestea nu par a fi legate direct de tine. Gândirea şi felul „exprimării” din fiecare moment al zilei generează vibraţii cu aspect propriu, caracterul lor putând tulbura spaţiului astral atât din preajma ta, cât şi cel aflat la marginea Galaxiei. Ele sunt cauza generării unor fenomene puţin cunoscute, neobişnuite pentru noi, dar care deschidă o poartă cosmică şi permit contactul cu o lume paralelă, altfel intangibilă. Urmează să găsim cauzele furtuni vibraţionale iscate… Sunt convins că ai principala vină, deoarece felul tău de a fi, comportarea faţă de bărbaţi şi dragoste a generat un câmp de energie în care s-a întremat şi a căpătat forţa manifestării entitatea destrupată agresoare aflată în adormire în alt spaţiu…
- Tot eu sunt?!... Sunt acuzată făţiş că eu i-am permis naşterea şi am atras „alcătuirea” prin comportarea neconformă faţă de ceilalţi!... În ce fel?
- Presupun, şi nu mă îndoiesc prea mult, atunci când afirm că dispreţuieşti apropierea bărbaţilor… Ai un logodnic sau pe cineva intim în viaţa ta?
- Crezi că are vreo legătură cu situaţia mea? Ultimul meu apropiat a fost dat cu capul de pereţi, doar am spus!...
- Fusese prima întâlnire… Mă refeream la cineva stabil de mai mult timp! Să lăsăm acest subiect, pare că blochează discuţia! Mă întreb dacă ştii să iubeşti, nu mă refer numai la dragoste trupească… până la urmă şi despre aceasta poate fi vorba! Mă gândesc la gama de sentimente care începe cu simpatia şi ajunge la adorare trecând prin toate celelalte stări umane de apropiere şi dăruire. Afecţiunea, măcar plăcerea pentru artă!...
- Nu-mi pierd timpul cu poveşti neproductive, conchise Tina aprinzând încă o ţigară. Dacă nu fumezi puteam merge la alt local!
Omul ignoră ultima afirmaţie.
- Domnişoară Tina, este cazul să începi cultivarea acestui palier de sentimente, de la simpatie spre iubirea devoţională… Nu pot detalia ceea ce vreau să-ţi spun, caută literatură sau îndrumare, de aici este nevoie să începi!
- Sunt îndreptăţită să-ţi dau dreptate, deoarece la ultima „vizită” ceva s-a schimbat după ce i-am vorbit de nevoile mele şi rugându-l să rămână lângă mine ca „iubit” . Nu ştiu ce a înţeles „el”, în limba lui nu există cuvântul acesta…
- Interesant, nici la chinezi. Te refereai la dorinţele trupeşti?
- Nu numai, mă gândeam, surprinzător la lipsa unui apropiat, prieten viu sau virtual ca „el”. Parcă s-a încălzit puţin, n-a plecat repede, a rămas lângă mine uimit de schimbarea gândurilor mele, nu ştia dacă să-mi dea crezare. Probabil nu i se mai întâmplase…
- Mă tot gândesc, domnişoară Tina, ce fel de entitate negativă este!? Nu voi spera la cunoaşterea aprofundată a Lumilor Superioare, cu atât mai puţin a celor inferioare din care a venit „alcătuirea”. Întrebarea este dacă a mai fost întrupat vreodată, sau dacă este o emanaţie negativă esenţială… adică formată din gândurile noastre, malefică şi nedemnă să apară cu structură fizică în lumea noastră. Prezenţa lui ar fi, cred eu foarte dăunătoare, se impune anihilarea răului din el!
- Când mă violenta îl compătimeam şi sufeream pentru nefericirea de a fi subuman, mă întrista veşnicia sorţii lui de nemernic, lipsa şansei de a trăi alături de prieteni cu dorinţa corectării instinctelor sale brutale şi de a avea în preajmă femei iubitoare… Dar, trebuie să-ţi mărturisesc, este un amant absolut redutabil…
- Un gând bun este mai puternic de nouă sute de ori decât unul rău… Numai aşa poate fi învins, prin îngăduinţă, iertare, uitarea răului şi iubire!
- Parcă am mai citit eu undeva această afirmaţie, abia acum sunt tentată să o cred!
- Să înţeleg că în mod obişnuit nu admiteai valoarea, cu neputinţă de calculat a celor patru paşi ai fericirii? Atâta s-a vorbit şi s-a exemplificat această idee încât am avut imaginea unei totale accepţiuni, credeam că toată lumea… Să fi fost eu naiv sau neinformat? Ezoteristul lăsă pentru altă ocazie analiza părerilor sale naive.
Pentru un timp au tăcut, fiecare încercând să descifreze sensul a ceea ce se spusese. Tina nu zăbovi prea mult asupra ideii, era destul de pragmatică şi nu putea fi preocupată de stările prin care trecea persoana din faţa lui. Necazurile sale îi erau suficiente, dar îşi zise că plimbarea prin zonele spirituale îl făcuse pe individ să vadă viaţa altfel decât o trăiau ceilalţi, adică o realitate modificată. Îi mai putea fi de folos dacă avea o aşa eroare de percepţie a existenţei? De fapt îi cerea sfaturi despre lumea nevăzută care năvălise brutal peste ea, despre o faţa nevăzută de toţi muritorii. Sentimentul inutilităţii deveni insistent, pierduse timpul cu această întâlnire.
- Povesteşte-mi, reveni bărbatul, ultimele şase luni din viaţa ta, până la apariţia… Spune-mi tot ce crezi că trebuie să ştiu în legătură cu munca ta, prietenii, iubirea sau întâmplările obişnuite.
- Am o slujbă anostă, controlor de calitate la fabrică textilă, prea multe femei, prea puţini bărbaţi! Este evident că amiciţia femeilor este grav zdruncinată de competiţia pentru prinderea unui mascul disponibil… Avem puţini în fabrică şi caut… Dar pe unde nu caut? Vrei să ştii că nu m-am iubit cu un bărbat adevărat, cu unul în carne şi oase, unul care să miroasă a transpiraţie…
- Entitatea nu are miros, parfum, dampf?...
- Nu, este doar rece, şi scula o are ca de gheaţă, am impresia sinistră că fac dragoste cu un mort! Dacă aş fi avut un iubit nu s-ar fi apropiat de mine atât de mult, aş fi fost apărată… dar, fiind singură, a căpătat putere…
- Ce înseamnă un bărbat, adică iubit sau amant, pentru tine? Vreau un răspuns sincer!
Fata se gândi puţin. Nu se exprimase niciodată fără a ascunde adevărul, iar acum îl putea spune:
- Natura a dat femeii o mare pacoste, nevoia prezenţei bărbatului, această fiinţă mizerabilă, dominatoare, pretenţioasă şi stupidă, îmbibată până la saturaţie cu credinţa superiorităţii lui, exploatator al acestei greşeli a naturii, aceea de a ne avea la cheremul său! După mine ar trebui să dispară, chiar am auzit că peste două sute de mii de ani vor fi numai persoane de sex feminin, dar nu voi mai apuca acele zile minunate! Masculii n-au nici un pic de eleganţă, se reped asupra te să te supună… Fac asta când vor şi cum vor ei, fac dragoste, mai bine spus sex, numai când au capriciul… şi îl au tot timpul! Mă îngrozeşte faptul că pentru un pic de plăcere, şi aceea scurtă, mă striveşte cu hoitul lui urât mirositor.
- Am înţeles altceva din afirmaţia dumitale anterioară, îţi doreai un bărbat real…
- Culmea este că mi-l doresc aşa împuţit cum ar fi, numai să fie! Cedez… Sau mai bine nu, să dispară tot neamul lor! Eu am o „maşinărie”, un înlocuitor minunat, docil si perfect higenic. Şi nu pute! Nu pot înţelege dualitatea gândurilor mele… Îl resping, dar doresc o prezenţă cu adevărat… masculină, virilă, elegantă, inteligentă, parfumată şi, mai ales, supusă, la ordinul meu!
- Merităm să fim toţi egali!
- Prostii! Niciunul nu este egalul celuilalt, şi, dacă tot ne prostituăm, apoi eu îmi doresc a fi câştigătoarea, fie şi numai în acest fel! Cinstit, mă îngrozeşte întotdeauna momentul când el, masculul, zice „- Hai să facem dragoste!” sau ceva asemănător, iar eu docilă, „fericită”, „exultând de bucurie” trebuie să mă desfac şi să mă las pătrunsă numai pentru că aşa a dorit individul, stăpânul!
- Nu simţi, uneori, dorinţa firească a apropierii de bărbat!
- Trăiesc ceva asemănător acestei stări atunci când le permit să se apropie de mine…Dar foarte rar… şi cu regrete!
- Cer scuze pentru următoarea întrebare: ai orgasm sau eşti frigidă?
- Niciodată nu mi-am lămurit povestea asta… Numai „maşinăria, cum îi spun eu, îmi aduce sarea despre care vorbeşti. Bărbaţii ori nu ştiu, ori nu pot, ori sunt eu pedepsită… totdeauna am impresia că atunci, în acele momentele intime, actul în sine se face tocmai pentru a fi batjocorită, că este folositor numai lui, iar eu sunt doar instrumentul necesar şi suficient!... Mă simt oribil… După o oră doresc, totuşi, să mai încerc, să sparg gheaţa trupului meu, să mă încălzesc cu bucuria trăită de celelalte femei.
- N-ai întâlnit niciodată pe cineva masculin, viril, inteligent, supus… şi parfumat?
- Domnule Călin, discuţia noastră ajută la alungarea acelei entităţi barbare?
- Repet afirmaţia de la începutul întâlnirii noastre. Un gând urât, aşa cum par a fi dispreţul sau desconsiderarea unei persoane generează o „formă gând” negativă, cafenie sau neagră, iar aceasta este absorbită de forţele… să le zicem rele, malefice şi astfel, energizate, reuşesc să iniţieze un fapt reprobabil în altă parte a lumii… Poate fi un cutremur, un accident feroviar sau auto, tot ce mintea dumitale consideră o „nenorocire”.
- Ce consideri o formă gând, n-am văzut şi nu-mi închipui…
- Este un câmp energetic ce pluteşte în jurul fiecăruia dintre noi dacă are asemenea trăiri. Am să fiu puţin scolastic, trebuie să-ţi spun că fiinţa umană trăieşte într-un câmp continuu de energie universală, omul o prelucrează cu gândurile, vorbele şi faptele sale în energii albe, benefice, atunci când se postează de partea „binelui” sau malefice în caz contrar. Morala şi Religia Creştină au definit foarte clar binele şi răul, păcatele, greşelile, aşa că nu le voi repeta, le găseşte fiecare într-o carte de rugăciuni. Voi spune doar că energiile benefice, formele gând albe, sunt luate de către Entităţile de Lumină şi folosite pentru binele ce ne înconjoară…
- Nu sunt pregătită să înţeleg astfel de poveşti! Ce legătură au cu viaţa mea sau a dumitale, cu bucuria sau tristeţea, cu bogăţia, sărăcia, războaiele, bolile?...
- Tocmai ai enumerat elementele răspunsului! Universul a fost creat prin „logosul” Creatorului şi perpetuat prin gândurile noastre… El va arăta aşa cum toate fiinţele din Cosmosul cunoscut sau necunoscut vor gândi şi acţiona, aşa cum se vor strădui să-l dezvolte!
- Domnule, nu putem reveni la necazul meu pământesc?
- Şi Pământul, cu toate fiinţele ce trăiesc odată cu el aparţine aceluiaşi sistem integrat, nici un gest nu poate fi privit independent, toate faptele, vorbele şi gândurile locuitorilor săi alcătuiesc câmpul energetic, cauzal, determinant… Nu ne putem sustrage lui şi legii care-l guvernează:. Am mai spus, este Legea iubirii…
- Credeam că mă poţi ajuta, bioenergeticienii, mi-am spus eu, ar putea să alunge pacostea ce mă batjocoreşte…
- Vă rog să mă iertaţi, închidem! Un băiat drăguţ îi privea cu ochi dezamăgiţi frângându-şi, ipocrit, mâinile. Vă rugăm să reveniţi în fiecare zi!...
Ieşind pe uşă Tina îi spuse:
- Mulţumim, vom căuta să ajungem aici şi mâine seară. Mă conduci până acasă? se adresă lui Călin. Nu stau foarte departe. Chiar nimeni nu are puterea de a mă scăpa!?...
- Am mai spus, domnişoară Tina, totul depinde de felul în care dumneata te relaţionezi fiinţelor şi lucrurilor din jur, de maniera de integrare în egregorul planetar, în ultimă instanţă de Iubirea Cristică restituită…
- Dumneata vorbeşti o altă limbă, te referi la alt tip de educaţie, unul dispărut de secole… Nici nu cred că a existat vreodată, oamenii n-au avut un asemenea comportament, într-un număr mai mare sau mai mic, cu acute sau mai ponderaţi, întotdeauna au fost nemernici! Înseamnă că eu, ca şi ceilalţi, primim iubire, iar noi, într-un fel sau altul trebuie să o restituim cu toate că nu o simţim, n-o vedem, nu ajunge să ne bucure! Ce să restitui din nimic şi la cine să ajungă dăruirea mea?!... Dar cine dintre muritori îmi dăruieşte mie ceva, un cuvânt bun, un sfat, un sprijin?...
- Îmi vor fi necesare zile întregi de informare, iar dumitale tot atâtea de ascultare! Am obosit, consumi multă energie din rezervele celor din jur. Eşti un vampir energetic, nu dai nimic, jefuieşti pe toţi cei care îţi sunt apropiaţi!
Tina s-a oprit şi a cercetat atent faţa bărbatului. Credea că va descifra iritarea sau nemulţumirea, dar Călin zâmbea reţinut. Îl îmbrăţişă şoptindu-i la ureche:
- Dacă urci la mine în garsonieră vei primi tot ceea ce vrei, restituirea integrală a efortului făcut astăzi… a energiei consumate… Nu vei regreta!
Urmează 4/4

Vizualizări: 48

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru în reţeaua literară / la red literaria !

Alătură-te reţelei reţeaua literară / la red literaria

Insignă

Se încarcă...

Fişiere video

  • Adăugare fişiere video
  • Vizualizează Tot

Statistici

Top Poetry Sites

© 2020   Created by Gelu Vlaşin.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor