‘’Economistă mică, grasă şi urâtă’’ aşa începea anunţul care îl interesa. Imediat începuse să-i fluture ideile şi dispoziţia i se schimbă..

Se trezise dimineaţă indispus. Era într-un punct mort, aparent fără ieşire cu societatea comercială Imprimeus pe care tocmai o constituise şi nu ştia ce să mai facă. Până atunci treaba îi mersese destul de bine ţinând cont de condiţii, fără nici un ajutor, fără nici un sprijin, fără un mijloc de transport, în această lume pentru care profitul, interesul, cererea şi oferta erau primordiale.

Cum a format-o nici nu-i vine să creadă. A bătut la maşina de scris statutul şi contractul şi-a început alergarea să înscrie societatea la tot felul de organisme, birouri, camere şi direcţii ca să intre în legalitate. Incredibil dar a reuşit…  îşi angajase câţiva oameni, îşi cumpărase scule, materiale şi se pusese pe treabă. Numai un singur lucru îi lipsea… compartimentul financiar contabil iar anunţul parcă i se potrivea ca o mănuşă! Chiar condiţiile îi păreau acceptabile.

Ieşind afară îşi strigă un muncitor:

     - Sorine vino până în birou! Când muncitorul intră Bossul îl pofti să ia loc.

     - Sorin îţi fac o propunere care-ţi va schimba soarta. Fiecare om dacă este inteligent cât de cât îşi cunoaşte propriile posibilităţi sau mai bine zis limite. Ştiu situaţia ta, nu eşti însurat, n-ai unde sta şi de aceea am acceptat să dormi pe aici. Şcoală n-ai prea făcut, meserie n-ai învăţat de aceea te-am angajat necalificat dar mie îmi place de tine. Eşti săritor, faci treabă cu simţ de răspundere însă nu-mi convine să-mi vină cu reclamaţii la porţile societăţii tot felul de matracuci mai ales că de-acuma ai o vârstă şi a venit timpul să-ţi faci rostul tău. Am găsit în dimineaţa asta o soluţie bună pentru tine şi societatea Imprimeus. Citeşte atent te rog anunţul subliniat şi judecă rapid înainte să spui ceva!

     Şi îi întinse ziarul gândindu-se la situaţia dată . Sorin era un bruneţel drăguţ, scund de statură, solid construit, curat, cu trăsături fine, fâşneţ care pricepea repede ce i se cerea şi îşi achita conştiincios sarcinile de serviciu. E drept adesea trebuia să-l corijeze, nu avea acea dexteritate înnăscută a mecanicului.

     A fost încântat de ce i-a spus şeful, i se citea pe chip bucuria de a-i fi de folos mai ales că avea încredere în el. Îl adunase vorba aia de pe drumuri.

Sorin ca tot omul neobişnuit cu cititul buchisea, rar, cu voce tare iar şeful îl urmărea binevoitor, 

     - Economistă mică, grasă şi urâtă asigur servicii de contabilitate autorizate contra sex. Telefon 23032.

     Anunţul era clar. Se cunoştea de departe disperarea femeii în anumite privinţe sau… necesităţi. Vrei un serviciu important pentru tine? Atunci oferă alt serviciu important pentru mine! Cam asta era ideea însă l-a impresionat sinceritatea dezarmantă a femeii.

     Sigur că propunerea nu-i va fi respinsă Bossul aştepta încrezător acceptul muncitorului. După câteva clipe de gândire Sorin îi răspunse ofuscat,

     - Şeful… nu pot face aşa ceva! Şeful enervat îl expedie la locul  de muncă neuitând să-i spună,

     - Eşti un fraier, nu pricep şi pace motivul refuzului … toţi de aici suntem însuraţi, te căpătuiai şi tu!

Pe la prânz află de la un mecanic de încredere… se combinase cu o piţipoancă şi se distra în fiecare seară la restaurantul din apropiere cu boschetarii obişnuiţi ai cartierului. Abia îşi luase salariul dar pentru cât timp îi va ajunge?

Nu mai interveni altă dată fiindcă trebuia să închidă luna urgent şi altă cale nu se întrezărea. Îl presau termenele fixe, contabilitatea îl pândea lunar ca o termită dar acum, viitorul societăţii Imprimeus era asigurat. 

Pe Boss îl aştepta noua expertă contabilă să înceapă negocierile.

 

Stănescu Aurel Avram 

Vizualizări: 73

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru în reţeaua literară / la red literaria !

Alătură-te reţelei reţeaua literară / la red literaria

Comentariu publicat de ZINCA MARIUS IULIAN pe August 26, 2011 la 9:57am
un singur amendament, cu "a" asemeni sorei fratilor Golesti, nu ca "ă", multumesc, o zi frumoasa, Marius
Comentariu publicat de Stănescu Aurel Avram pe August 26, 2011 la 2:07am
Dna Hering, aveţi dreptate aşa e peste tot!
Comentariu publicat de Stănescu Aurel Avram pe August 26, 2011 la 2:05am
Dle Seul... nu putem fi la fel. Mulţumesc pt trecere
Comentariu publicat de Stănescu Aurel Avram pe August 26, 2011 la 2:02am
Îmi pare bine Delia că te-a captivat subiectul...
Comentariu publicat de Stănescu Aurel Avram pe August 26, 2011 la 1:57am
Da dle Zincă, aşa e viaţa.
Comentariu publicat de claudia hering pe August 25, 2011 la 11:00pm
Ca rupt din realitate,o mina o spala pe alta
Comentariu publicat de seul alexandru decebal pe August 25, 2011 la 6:31pm
Subiect interesant de proza scurta diferita de a mea care ma inspir din lumea satului contemporan.Scrieti simplu dar cu efecte deosebite pentru cititor.Adica pe intelesul lui !
Comentariu publicat de Delia Staniloiu pe August 25, 2011 la 6:29pm
Interesant subiectul şi cînd acesta e scris şi de mâna unui maestru...
Comentariu publicat de ZINCA MARIUS IULIAN pe August 25, 2011 la 4:25pm
Îl presau termenele fixe, însă l-a impresionat sinceritatea dezarmantă cu care şi-a început alergarea să înscrie societatea la tot felul de organisme deşi pe Boss îl aştepta noua expertă contabilă să înceapă negocierile  în urma anunţului postat: "Economistă mică, grasă şi urâtă asigur servicii de contabilitate autorizate contra sex..."- secvente rupte din realitatea mizera a societatii in care traim

Insignă

Se încarcă...

Fişiere video

  • Adăugare fişiere video
  • Vizualizează Tot

Statistici

Top Poetry Sites

© 2020   Created by Gelu Vlaşin.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor