Trezirea la viata ! Wake up to life ! Anthony De Mello

Anthony De Mello Trezirea la viata ! Wake up to life !
Mai jos sunt trei filme avand fiecare cate 33 de minute. Primul este dedicat adevaratei rugaciuni, care daca nu produce foc( transformarea constienta a amestecului de faina si apa in aluat: transa mistica) nu este rugaciune.
Acest prim film incepe cu trei parabole:
1.Camila nelegata de discipolul unui maestru sufi, care avea mare incredere ca Dumnezeu i-o va pazi; Maestrul sau il trimite sa o lege fiindca: "Dumnezeu nu se deranjeaza sa faca ceva pt tine, din moment ce tie nu-ti pasa sa faci ceva pt tine.
Mai jos este redat textul traducerii in lb. romana, urmat de cel in lb. engleza din cartea"Cantecul unei pasari"/The Song of a Bird"
Un discipol a venit călare pe cămila sa la cortul maestrului său sufit. Aici, a descălecat şi a intrat direct în cort, şi-a înclinat superficial capul şi a spus: - Credinţa mea în Dumnezeu este atât de mare încât mi-am lăsat cămila afară, fără să o leg, convins că Dumnezeu îi protejează pe cei care îl iubesc sincer.
- Du-te şi leagă-ţi cămila, prostule! l-a repezit Maestrul. Nimeni nu are dreptul să-L plictisească pe Dumnezeu aşteptând ca El să facă pt tine ceea ce tu esti in stare sa faci pt tine.
A disciple came riding on his camel to the tent of his Sufi Master. He dismounted
and walked right into the tent, bowed low and said, “So great is my trust in God
that I have left my camel outside untied, convinced that God protects the
interests of those who love him.”
“Go tie your camel, you fool!” said the Master. God cannot be bothered doing for
you what you are perfectly capable of doing for yourself.”
2.Inutilitatea rugaciunii de a castiga la loterie, daca uiti sa cumperi un bilet !(daca lipseste ancorarea in realitate; constienta)
Un credincios foarte devotat trecea printr-o perioadă foarte grea. De aceea, el a început să se roage in modul urmator: "Doamne, adu-ţi aminte de toţi acei ani în care te-am slujit cât de bine am putut, fără să-ţi cer nimic în schimb. Acum ca sunt bătrân şi falit, pentru prima oară în viaţă îţi voi cere o favoare, aşa că sunt sigur că nu o să mă refuzi. Îngăduie-mi să câştig la loterie.
Au trecut zilele, apoi săptămâni şi luni, dar nu s-a întâmplat nimic. În cele din urmă, aproape cuprins de disperare, omul a strigat:
- De ce nu faci nimic pentru mine, Doamne?
- Dar tu de ce nu faci nimic pentru tine? s-a auzit o Voce din cer.
De ce nu iti cumperi un bilet de loterie?
A devout religious man fell on hard times. So he took to praying in the following
fashion: “Lord, remember all the years I served you as best I could, asking for
nothing in return. Now that I am old and bankrupt I am going to ask you for a
favour for the first time in my life and I am sure you will not say No: allow me
to win the lottery.”
Days passed. Then weeks and months. But nothing happened. Finally, almost driven
to despair, he cried out one night, “Why don’t you give me a break, God?”
He suddenly heard the voice of God replying, “Give me a break yourself! Why don’t
you buy a lottery ticket?"
3. Pilda descoperitorului focului, care a fost otravit de preoti, care s-au temut de cresterea popularitatii sale.

Dar fiindca au fost suspectati ca ei l-ar fi ucis, preotii au facut un portret al descoperitorului si l-au pus in templu deasupra altarului, impreuna cu instrumentele de facut focul.
Apoi au cerut fiecarui om sa-l venereze pe marele descoperitor al focului. Si toti il venerau si au elaborat un intreg ritual si o intreaga liturghie pt a-l venera pe inventator si uneltele sale de facut focul. Veneratia a continuat deceniu dupa deceniu si secol dupa secol, dar era sterila fiindca nu mai exista foc si nimeni nu mai stia cum sa faca focul.[Iisus: "nici voi nu intrati, dar nici pe altii nu-i lasati sa intre pe poarta(transei)]"
Vreti sa stiti ce este rugaciunea ? Focul.
Orice faceti sa realizati focul..transformarea, vederea directa, constienta, asta este rugaciunea
Degeaba va rugati zile, saptamani, luni si ani.
Daca nu este foc, nu e rugaciune, ci multa perseverenta, bunavointa.
După mulţi ani de muncă, un inventator a descoperit arta de a face foc. El şi-a luat uneltele şi a plecat în regiunile nordice, acoperite cu zăpezi veşnice, unde a iniţiat un trib în arta de a face foc şi în avantajele ei. Oamenii au fost atât de absorbiţi de această noutate încât au uitat să-i mai mulţumească inventatorului, care s-a făcut nevăzut. Fiind unul din acei rari oameni înzestraţi cu maretie, el nu dorea să rămână în amintirea acelor oameni sau să fie venerat . Tot ce cauta era satisfacţia de a şti că cineva a beneficiat de descoperirea sa.
. Următorul trib la care s-a dus era la fel de dornic să înveţe ca şi primul, dar preoţii locali, văzând influenţa pe care străinul o avea asupra oamenilor, au dispus asasinarea lui. Pentru a nu fi bănuiţi de crimă, ei au instalat un portret al Marelui Inventator chiar în altarul templului şi au conceput o liturghie specială pentru el, pentru ca toată lumea să se închine lui şi pentru ca numele său să nu fie uitat niciodată. Au decretat că noua liturghie se va ţine întotdeauna şi că ea nu va fi modificată niciodată. Uneltele pentru obţinerea focului au fost instalate într-o cutie, iar preoţii au afirmat că toţi cei care îşi vor pune mâinile deasupra lor cu o mare credinţă se vor vindeca.
Marele Preot însuşi şi-a asumat sarcina de a scrie o carte despre Viaţa Inventatorului. Aceasta a devenit Cartea Sacră a tribului, în care se vorbea de bunătatea şi de iubirea lui ca de un exemplu care ar trebui urmat de toată lumea, în care viaţa îi era elogiată, iar natura lui era decretată supraumană. Preoţii au avut grijă ca noua Biblie să treacă din mâinile unei generaţii către generaţiile următoare, interpretând cu autoritate semnificaţia cuvintelor scrise în ea, respectiva vieţii sfinte a Marelui Inventator şi a morţii sale. Cei care deviau de la această doctrină erau pedepsiţi cu moartea sau excomunicaţi. Prinşi în capcana acestor sarcini religioase, oamenii au uitat cu desăvârşire cum trebuie făcut focul.
After many years of labour an inventor discovered the art of making fire. He took
his tools to the snow-clad northern regions and initiated a tribe into the art-and
the advantages-of making fire. The people became so absorbed in this novelty that
it did not occur to them to thank the inventor who one day quietly slipped away.
Being one of those rare human beings endowed with greatness, he had no desire to
be remembered or revered; all he sought was the satisfaction of knowing that
someone had benefited from his discovery.
The next tribe he went to was just as eager to learn as the first. But the local
priests, jealous of the stranger’s hold on the people, had him assassinated. To
allay any suspicion of the crime, they had a portrait of the Great Inventor
enthroned upon the main altar of the temple; and a liturgy designed so that his
name would be revered and his memory kept alive. The greatest care was taken that
not a single rubric of the liturgy was altered or omitted. The tools for making
(ire were enshrined within a casket and were said to bring healing to all who laid
their hands on them with faith.
The High Priest himself undertook the task of compiling a Life of the Inventor.
This became the Holy book in which his loving kindness was offered as an example
for all to emulate, his glorious deeds were eulogized, his superhuman nature made
an article of faith. The priests saw to it that the Book was handed down to future
generations, while they authoritatively interpreted the meaning of his words and
the significance of his holy life and death. And they ruthlessly punished with
death or excommunication anyone who deviated from their doctrine. Caught up as
they were in these religious tasks, the people completely forgot the art of making
fire.
De ce ma numiti "Doamne Doamne" si nu faceti ce v-am spus sa faceti(why do you call me Lord, Lord and fail to do what i tell you to do).
Adica Dumnezeu nu era interesat in a fi venerat de oameni, ci in a face, in a actiona in modul pe care l-a aratat oamenilor pt a se reintoarce la statutul lor divin
Aici fiti atenti fiindca nu tb sa credeti ca faptele bune inseamna rugaciune, fiindca exista unele fapte cu adevarat bune, dar care nu-si au izvorul in iubire(izvoresc din dorinta de faima, din vinovatie, frica)
Textele sacre au făcut din totdeauna aluzie la starea de adormire, de somnambulism in care se afla oamenii inainte de trezire. Dar dvs nu veţi înţelege vreodată nici un cuvânt din spusele scripturilor, până nu vă treziţi. Oameni adormiţi citesc scripturile sfinte şi îl răstignesc pe Mesia pe baza lor. Trebuie să ne trezim ca să înţelegem ce zic scripturile sfinte. Când ne trezim cu adevărat, ele capătă înţeles. La fel e şi cu realitatea.
The scriptures are always hinting of that, but you’ll never understand a word of what the scriptures are saying until you wake up. Sleeping people read the scriptures and crucify the Messiah on the basis of them. You’ve got to wake up to make sense out of the scriptures. When you do wake up, they make sense. So does reality.
Dar niciodată dvs. nu veti fi în stare să exprimati aceasta în cuvinte. Ati prefera, mai degrabă, să întreprindeti ceva? Dar chiar şi atunci, trebuie să ne asigurăm că nu te repezi să acţionezi, doar pentru a scăpa de sentimentele tale negative.
Mulţi oameni se aruncă şi acţionează, doar ca să înrăutăţească lucrurile. Acţiunile lor nu pornesc din dragoste, ci din sentimente negative. Ele îşi au izvorul în vinovăţie, supărare, ură; într-un sentiment al nedreptăţii, sau altceva similar. Trebuie să te asiguri de „starea", ta înainte de a acţiona. Trebuie să fii sigur cine eşti, înainte să acţionezi. Din păcate, când oamenii adormiţi se reped să acţioneze, ei nu fac decât să înlocuiască o cruzime cu o alta, o nedreptate cu alta. Şi aşa mai departe.
But you’ll never be able to put it into words. You’d rather do something? But even there we’ve got to make sure that you’re not swinging into action simply to get rid of your negative feelings. Many people swing into action only to make things worse. They’re not coming from love, they’re coming from negative feelings. They’re coming from guilt, anger, hate; from a sense of injustice or whatever. You’ve got to make sure of your “being” before you swing into action. You have to make sure of who you are before you act. Unfortunately, when sleeping people swing into action, they simply substitute one cruelty for another, one injustice for another. And so it goes.
Amintiţi-vă fraza Sfântului Pavel: “Fără să am iubire degeaba îmi las trupul să fie ars şi îmi dau toate bunurile pentru a-i hrăni pe săraci,..."
Nu acţiunile voastre, ci starea din care izvoresc acestea este cea care contează. De abia atunci v-aţi putea repezi să acţionaţi. Aţi putea să o faceţi, sau nu. Nu puteţi decide aceasta, până când nu vă treziţi.
Remember that sentence from Paul: “If I give my body to be burned and all my goods to feed the poor and have not love . . ."
It’s not your actions, it’s your being that counts. Then you might swing into action. You might or might not. You can’t decide that until you’re awake.

Maestrul Eckhart zicea nu va preocupati de fapte, ci de fiinta( de foc; de trasformare; de constienta);
Meister Eckhart spune: „Nu prin acţiunile voastre veţi fi salvaţi" (sau treziţi; spuneţi-i cum vreţi) „ci prin fiinţa voastră. Nu prin ceea ce faceţi, ci prin ceea ce sunteţi, veţi fi judecaţi." La ce bun să-i hrăniţi pe cei înfometaţi, să le daţi să bea celor însetaţi sau să-i vizitaţi deţinuţii din închisoare?"
Meister Eckhart says, “It is not by your actions that you will be saved” (or awakened; call it by any word you want), “but by your being. It is not by what you do, but by what you are that you will be judged.” What good is it to you to feed the hungry, give the thirsty to drink, or visit prisoners in jail?
Ce poti face pt transformarea fiintei ? Nimic
Pentru ca fiinta sa fie transformata trebuie "sa vezi"
Rugaciunea a fost alterarata, ca sa va impiedice sa obtineti focul
Niciodata nimeni nu iti poate face nimic rau( atunci cand te jicneste, atunci cand nu iti dreptate)...
intotdeauna tu o faci(ca sa fim mai exacti programarea din tine o face: modul in care reactionezi la pierdere, esec, critica, jicniri)
Decretarea eliminarii din trib practicata in unele zone din Africa, nu are efectul respectiv decat asupra celor conditionati/programati astfel.
De vina nu este evenimentul extern( ploaia ce da peste cap programarea unui picnic; pierderea cuiva apropiat; o jicnire; o promisiune nerespectata), ci reactia ta la acestea(programarea din tine); fara sa fim constienti de acest lucru ramanem cu butoanele de comanda in afara, ; de aceea aceata programare trebuie schimbata; nu e de vina persoana, evenimentul


Anthony DeMello How to Pray /Cum sa te rogi ?How to be Real /Cum sa fi real ?How to Love Cum sa iubesti ?

Vizualizări: 94

Nu sunt acceptate comentarii pe acest blog

Insignă

Se încarcă...

Fişiere video

  • Adăugare fişiere video
  • Vizualizează Tot

Statistici

Top Poetry Sites

© 2021   Created by Gelu Vlaşin.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor