UN CALENDAR DE ARTĂ SEMNAT DE MEDICI

Dr. Dorel Schor

 

In ultimele decenii, calendarele de arta au devenit un fapt obisnuit. Distinse si elegante, ele vin de obicei sa promoveze o institutie, o organizatie, un for national sau international etc. Titulatura "de arta" obliga si de aceea sint reproduse lucrari ale pictorilor renumiti, fotografii interesante, legate ca subiect de profilul si specificul editorului, elemente care sa justifice pastrarea sa timp de un an, la buna vedere.

Bela Eisensten

Bruno Herscovici

Iata insa un calendar de arta editat de Asociatia Medicilor din Israel. Este daca nu ne inselam, pentru prima data cind o organizatie "non profit" are o asemenea initiativa. De altfel, este interesant si procedeul de alegere a lucrarilor, douasprezece la numar, evident originale, care ilustreaza calendarul. Personalul medical interesat, altfel spus medicii talentati au fost invitati sa trimita picturi, desene, gravuri, fotografii, grafica, pe care le considera potrivite scopului propus. Iar colegii, medicii de prin circumscriptii, spitale, laboratoare au decis prin vot. E cunoscut faptul ca doctorii au o fireasca  deschidere catre literatura, muzica, arte vizuale. Probabil de aceea, participarea lor la aceasta initiativa, fie prin lucrari, fie prin vot selectiv, a fost remarcabila.

Filip Trobogof

Vom nota lucrarile in culoare si ulei semnate de Adi Wertheim, Elisha Bartov, Ioram Talmon, Ariel Aharoni, Bruno Herscovici, Bela Eisensten si Alon Erez, fotografiile artistice realizate de Filip Trogobof, Sara Sigalet, Nisim Levi si Arie Eldar, precum si sculptura in bronz a lui Gere Eldor. Doisprezece medici-artisti si douasprezece creatii artistice

                                                                                                   Gere Aldor

care vor fi expuse in cabinetele de consultatii, camerele de garda, salile de analize, poate si in cele de asteptare...

 

Recunosc ca atunci cind am scris despre expozitiile artistice in care expuneau doctori, m-am oprit asupra tematicii, stilului, metodei, compozitiei, am incercat sa-mi explic si sa explic cititorilor "fenomenul" prin formatia umanista a medicilor si a preocuparilor  lor extra- profesionale, dar initiativa unui calendar artistic realizat de medici m-a luat realmente prin surprindere.  Sa fie intr-un ceas si intr-un an bun !

 

                                                        Dr. DOREL SCHOR

 

Vizualizări: 154

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru în reţeaua literară / la red literaria !

Alătură-te reţelei reţeaua literară / la red literaria

Comentariu publicat de Lucretia Berzintu pe Septembrie 9, 2013 la 8:10pm

Nisim Levi

Comentariu publicat de Lucretia Berzintu pe Septembrie 9, 2013 la 8:09pm

Ioram Talmon

Insignă

Se încarcă...

Statistici

Top Poetry Sites

© 2020   Created by Gelu Vlaşin.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor