Tom nu mai vrea sa vorbeasca despre visele din intunericul somnului. Unele pot fi luminoase pentru el, dar in majoritatea cazurilor un bec chior le coloreaza galben-obscur cadrul. Apar in vis persoane deja petrecute: mama, tata, un bunic, o bunica. Bec de modestie, la 30 W, camere subcotate imobiliar: mobilier lipit de pereti mai curand nezugraviti (oare de ce?). Si de ce preponderent interioare? Niciodata afara, decat in bezna labirintica.
Prin comparatie, visul cu ochii deschisi e viu. Sigur ca da, ‘Don’t fall in love with a dreamer’ (Kenny Rogers)… Suna luminos, nu trist, desi parsiv, iar barbatilor le place asta – nu sunt nevoiti sa promita. La limita, nu vor fi nevoiti sa minta: o spun pe sleau din prima.
Iata, Tom viseaza. Va castiga la Loto, sa zicem. Mai intai isi va ascunde urmele: ‘ce?’, ‘cine?’ ‘eu’? Apoi isi va alege locul de adastat si ascuns, vizuina perfecta, modesta pe dinafara, utila si luxurioasa inauntru. Greu de patruns acolo. E teritoriu insemnat. Ii va place sa fie plin de electronice si telecomenzi, respectiv led-uri stralucind in noapte, in off. O lampa discreta va ataca griful chitarilor, ca patina (la banii astia isi va permite toate visele: un Les Paul, un Stratocaster, un Washburn sau un Charvel-Jackson, inclusiv doua Steinberger-uri (alb si negru). Marshall in orice coltz. Basca sculele audio si tembelizoarele.
Apoi, abia, se va gandi la Eve (e un plural, Eva – nu-ti fa iluzii, nu e in engleza).
Acuma, visul poate continua cu ochii larg inchisi. Se prea poate sa nu fie nevoit sa munceasca deloc pentru statul furacios sau pentru patronul nesimtitor. Home, sweet home! Si paza buna, sa nu fii cotropit la inima. O fi bine? N-o fi bine?…
Timp liber sa scrii si sa asculti muzica, timp de chitara, timp de blogareala si de trivia, timp de navigat aiurea, brainless (the nothing box). Tom, barbat, nu se poate rupe de la a visa cu ochii deschisi. Ghinion. Eva va sta mereu la panda. E acolo, dupa colt. Eros are arcul intins…
Tom stie ca iubirea lui defrisata se va petrece mereu in contumacie. Propice topos pentru a scrie ‘Jurnalul Motanului Filosof’.

FGL

Vizualizări: 33

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru în reţeaua literară / la red literaria !

Alătură-te reţelei reţeaua literară / la red literaria

Insignă

Se încarcă...

Fişiere video

  • Adăugare fişiere video
  • Vizualizează Tot

Statistici

Top Poetry Sites

© 2020   Created by Gelu Vlaşin.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor