Vibraţii în declin şi-o viaţă ca un spin de trandafir

Introducere

   Suntem 7 miliarde de indivizi ce populează Terra, privind în ansamblu suntem 7 miliarde de furnici ce se învârt în cerc disperate să supravieţuiască.
   Pentru fiecare furnică există o zi unică în viaţă, mai exact ziua în care se naşte. După momentul naşterii pentru furnica urmează singură perioadă frumoasă şi cu adevărat profundă din viaţa ei, copilăria! Această perioadă reuşeşte să transforme furnică în om!
   Suntem oameni doar când suntem copii, paradoxal lipsiţi fiind de experienţă în acea perioadă înţelegem esenţa vieţii mai profund ca la maturitate.
   Viaţa înseamnă libertate, joc, iubire necondiţionată, poveste, muzică, natură, iar copilăria ne oferă aceste lucruri. Totuşi copilăria este un prim test dat oamenilor, în călătoria lor către o viaţă de om sau una de furnică.
   Trecând de perioada copilăriei am observat în jurul meu cum tot mai mulţi oameni se transformă în furnici. Este mult mai greu să rămâi om şi mult mai uşor să devii furnică, totul se rezumă la valorile în care se încrede fiecare categorie.
   Paradoxul apare şi aici unde valori ca frumosul, binele, egalitatea, libertatea, imaterialul, creativitatea, iubirea fată de semeni şi popor etc. sunt de partea omului şi fiind des evitate, iar puterea, banul, îngrădirea, ura, individualitatea, inumanizarea, robotizarea, îndoctrinarea, sclavia etc. sunt valori mult mai dorite de indivizi care într-un final devin pioni în marea armată de furnici.
   Mereu m-am întrebat de ce ai vrea să faci parte dintr-o armată de furnici? De ce nu ţi-ai dori să trăieşti liber şi să faci ce simţi? De ce să te conducă banul când poţi să trăieşti fericit fără? De ce unii nu văd lucrurile astea?
   Răspunsul se bazează pe teama individului de a nu deveni un inadaptat social. Este simplu după cum spuneam şi mai sus furnicile sunt într-un număr mult mai mare, de unde rezultă că marile grupuri sociale sunt dominate de furnici, pentru a te adapta la grup trebuie să devii furnică.
   Aceasta este logica majorităţii, dar din punctul meu de vedere acest lucru este eronat! Într-adevăr aceasta este calea cea mai simplă, odată intrat în grup trăieşti după normele impuse de liderii grupului, dacă le urmezi cu stricteţe vei fi în centrul atenţiei şi susţinut de toţi ceilalţi, iar statutul tău social va creşte lăsându-te pe tine să crezi că ai o viaţă fericită şi împlinită!
   În fapt tu eşti cea mai harnică furnică şi nu faci nimic semnificativ pentru tine şi sufletul tău! Tot ce faci este în interesul grupului, care la rândul lui este condus de alte grupuri mai mari, iar în final câţiva gândaci ce au reuşit să înşele toate furnicile se îmbogăţesc pe munca acestora.

Capitolul 1

   Poate odată Terra era o sferă, dar în momentul de faţă a devenit cea mai mare piramidă din Univers. La baza piramidei avem furnicile cotidiene (majoritatea populaţiei) ce muncesc toată viaţa pentru alte furnici mai mari furnicile guvernatoare (statele, guvernele), care la rândul lor sunt conduse de furnicile corporatiste (marile corporaţii) şi nu aici se opreşte piramida, deoarece furnicile corporatiste nu pot funcţiona fără furnicile bancheri şi observăm cum de la bază spre vârf puterea cade pe umerii câtorva gândaci ce mai sunt numiţi şi elita societăţii. Elita, nu pentru capacităţile lor supraomeneşti ci pentru modul lor impresionant prin care au minţit şi furat întreaga populaţie.
Mai mult găsiți pe blogul meu Revoluția Gândirii Cap 1

Vizualizări: 18

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru în reţeaua literară / la red literaria !

Alătură-te reţelei reţeaua literară / la red literaria

Insignă

Se încarcă...

Fişiere video

  • Adăugare fişiere video
  • Vizualizează Tot

Statistici

Top Poetry Sites

© 2020   Created by Gelu Vlaşin.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor