Vorbind despre dragoste...autor Mihai LEONTE

VORBIND DESPRE DRAGOSTE

Dragostea este un fel de medalie, bancnotă, monedă ziceţi-i voi cum doriţi! Medalia, bancnota, moneda, are un avers şi un revers! Dacă cel care deţine o astfel de valoare se uită doar la o faţetă, desigur că poate fi numit egoist. Doar cei care privesc ambele faţete; avers & revers pot obţine ceea îşi doresc, adică IUBIREA. Iubirea aceea reciprocă pentru care se luptă orice fiinţă umană.
Filosofi şi sociologi din toate timpurile au încercat să definească acest sentiment, care prin puritate poate deveni NOBIL, iar prin egoism poate deveni distrugător. Nu încerc să argumentez sau să motivez ce ar trebui să facem atunci când iubim. Dacă sentimentul nostru este sincer îl putem continua. Dacă cel pe care noi îl iubim nu este acel revers pe care noi îl căutăm e bine să alegem calea înţelepciunii şi să renunţăm. Se întâmplă ca de multe ori calea pe care încercăm să o urmăm nu este cea mai bună alegere. Cei din apropierea noastră nu ne dau cele mai bune sfaturi, fie din necunoştinţă de cauză, fie din alte motive. Discernământul nostru însă poate să fie ESENŢIAL. În dragoste nu trebuie luate decizii pripite şi imediate. Fenomenul personal trebuie bine analizat, iar decizia finală e de preferat să fie una realistă.
Desigur că factorul uman are o infinitate de simţăminte, care pot fi influenţate de mediul social, de familie şi de însuşi personalitatea individului în final. Ori de unde luaţi indicii, trebuie să ţineţi cont şi de cel care le a scris. Era şi el un suflet influenţabil de mediu şi epocă.
Nici o poveste de dragoste nu seamănă cu alta. Doar cei implicaţi în caz pot spune ceea ce au simţit sau ce a fost determinant în iubirea lor.
În fond IUBIREA este un fel de zaharniţă din care fiecare îşi ia câte un cubuleţ. Dar din orice cantitate când iei ceva şi nu mai completezi cu nimic, desigur că rămâne un gol. Uneori acest gol este imens şi se resimte în sufletele implicate. În cazuri fericite, cei implicaţi nu lasă ca zaharniţa să se golească, ci adaugă noi cubuleţe pentru ca iubirea să rămână vie în continuare.
Text scris de o fiinţă umană, trecută prin multe evenimente, prin timp; Mihai LEONTE

Vizualizări: 34

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru în reţeaua literară / la red literaria !

Alătură-te reţelei reţeaua literară / la red literaria

Insignă

Se încarcă...

Fişiere video

  • Adăugare fişiere video
  • Vizualizează Tot

Statistici

Top Poetry Sites

© 2020   Created by Gelu Vlaşin.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor