Totul in viața se face cu un scop.Scopul vorbește despre visele oamenilor insa realizarea lui depinde de dorințele si ambiția noastrã.Civilizațiile antice sunt in principal definite de puternica lor credința in zeii nemuritori iar obiectivul lor era continuitatea imperiilor si pãstrarea tradițiilor.Dar inca de la începutul omenirii,sufletul e “pãtat” cu o ahtiere dupã putere.


Cei mai mulți dintre noi am face orice ,indiferent ce înseamnã acest orice,pt a conduce.In timp,prestigiul civilizațiilor pãstrate sute si chiar mii de ani s-a “convertit” in recunoaștere mondialã prin prisma contopirii si

rãzboaielor.Treptat,omul a înlãturat viața spiritualã înlocuind-o cu viata plãcerilor trupesti,viata de “noapte”, adicã o viața muritoare.


Mareția falsa a banilor a transformat incet omul într-un primitiv,într-un respingãtor al creatorului divin.De la cel mai mic la cel mai mare,orice a fost atins de acest “zeu pãgân” iși pierde sufletul cu care s-a nãscut.Insa,ceea ce noi oamenii nu vrem saw nu avem puterea de-a recunoaște,este ca acest zeu isi pedepseste slujitorii cu cele mai cumplite “boli” : corupția,desfrânarea,renegarea parinților pana la respingerea iubirii. Vrem totul doar pt noi,și inca nu suntem capabili sa admitem ca munca ce dãinuie pe vecie e o munca condusã de o echipa cu suflet si nu de un om cu bani.Când toatã puterea ii revine unui singur om,lider cum ii place sa fie alintat,acesta devine un adept fidel al banului,invocând mereu aceasta putere demonica transformându-l într-o persoana paranoicã, respingând pe toatã lumea din jurul sau,”detestându-l” pe Dumnezeu si pierzându-se într-un abis înflãcãrat si etern.


Banul schimba lumea,dar din nefericire o transpune ca pe o casa a infernului.Cei care au puțin se multumesc cu atât,ori se conformeazã (din pãcate) iar in cealaltã treapta socialã exista cei care au foarte mult si sunt permanent lacomi dupã mai mult.Avem un suflet dãruit de cãtre Dumnezeu si închinat Diavolului, fara sa ne pese de lacrimile pe care i le provocam celui care ne-a oferit un loc special in strãlucita lui imparație.


Am ajuns in punctul nesimțit de a batjocori si natura numai din puerila dorința de a obtine o avere fara valoare in viata infinita.Nu ne pasa de semenii nostrii,pana și pe copii am ajuns sã-i repudiem prin forțatea despartirii de familie,lãsându-i sa ajungã sa înfrunte o viata,o realitate prea cruda pt ei devenind astfel involuntar oameni

renegați de societate saw cum unii “intelectuali” ii numesc : scursuri ale societatii. Pt niste simple hârtii suntem capabili sa distrugem,fara remuscari,ciclul animal intervenind fara scrupule in minunata salbaticie a savanelor saw fascinanta viața din oceanele eterne.Acționam,fara sa realizãm consecințele,la “ordinul preamãritului” nostru zeu,fiind tot mai orbiti de puterea cãpãtata de el și...ne pierdem.


Vom realiza ca aceasta cale,pe care noi o consideram o treapta a evolutiei,ne va arunca in cel mai oribil loc,cea mai vicioasa închisoare.Acolo vom realiza cu adevãrat ca suntem niste ființe mult prea mici pt a ne atribui puteri atât de mari.


Vizualizări: 33

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru în reţeaua literară / la red literaria !

Alătură-te reţelei reţeaua literară / la red literaria

Comentariu publicat de Bianca C. Dan pe Septembrie 1, 2010 la 3:28pm
astept si celalalt articol.
Comentariu publicat de Lavu Bogdan pe Septembrie 1, 2010 la 12:48pm
Da,ai dreptate.Nu am spus ca lumea fara bani saw o lume in care toti ar avea bani ar fi mai buna,sigura si inteleapta.Banul este un viciu,poate cel mai grav, si viciile sunt o iluzie.Am preferat sa fac 2 articole separate : unul despre bani si altul despre putere(pe care inca nu l-am afisat).Banul e o asemanare a unui templu in care toti se roaga pt putere.
Comentariu publicat de Bianca C. Dan pe August 31, 2010 la 12:13am
cum crezi ca ar arata o lume fara bani? ar fi oare mai buna, mai sigura, mai intelegatoare? omul tot ar tanji dupa ceva care sa-i confere puterea. pentru ca vrea sa se simta zeu. chiar si pentru o clipa. vrea sa fie dumnezeu, de ce atatea crime pe lumea asta? tocmai din dorinta de putere. Eu decid daca mori sau traiesti. Nu e asta suprema putere?

Insignă

Se încarcă...

Statistici

Top Poetry Sites

© 2020   Created by Gelu Vlaşin.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor